Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 29, 2010

Magiërs

Na de lunch bij m'n moeder trok ik vandaag met zoon en dochter doorheen regen, wind en felle zonneschijn naar de Pure Markt, een regelmatig terugkerend evenement waar diverse stalhouders zich presenteren met hun biologisch-dynamische handmade Fair Trade-produkten. Zo was daar ondermeer een mede-cursiste te vinden.

Zij zag hoe een vader en twee van zijn kinderen doorweekt door een park liepen maar toch genoten van wat het leven zoal te bieden heeft.

Ik voorspel dat steeds meer Westers-georiënteerde mensen zullen doorkrijgen dat geluksmomenten niet zozeer te vinden zijn in materieel bezit alswel als in het samen doormaken van emoties en gebeurtenissen.

Hier en hier deed ik ook al wat voorspellingen en hier komt er nog eentje:

Eerdaags komt er een yoghurt-drankje op de markt met bacteriën erin die ervoor zorgen dat onze poep dan lekker ruikt. Dan krijg je -zeg maar- een soort van Ambi-poep.

Sommige zaken liggen voor de hand om te voorspellen en anderen wat minder. Bovenstaande valt in de tweede categorie en dat ik op een dag 800 followers zal hebben op Twitter in de eerste. Een paar weken terug werd ik zomaar toegevoegd door mijn favoriete gitarist: Mick Box van Uriah Heep! En eergisteren besloot ene Tom Cruise om een abonnement te nemen op mijn berichtjes. Wat ik daar nu van moet denken?

Denken is een proces waarvan men denkt het wetenschappelijk te kunnen verklaren. Nou, voor mij is het allemaal pure magie.

Wie zegt dat wij geen magie meer kennen? Je haalt een schakelaar over en er schijnt licht. Wie zegt dat wij niet meer doen aan oude rituelen? Mensen knielen nog massaal voor een oud Romeins martelinstrument en drinken het bloed van iemand die eraan gestorven is. Elke zondag in de katholieke kerk.

Wij geloven wetenschappers die ons vertellen dat wij aan de aarde worden gebonden door een onzichtbare natuurkracht die mogelijk ouder is dan het universum: De zwaartekracht.

Wij geloven wetenschappers die ons vertellen dat onze kinderen doodgaan aan een mysterieuze ziekte als wij diezelfde wetenschappers niet toestaan ons kroost in te spuiten met een substantie die in sommige landen verboden is te geven omdat de gevolgen op de lange termijn nog niet bekend zijn: Mexicaanse Griep.

Wij geloven dat wetenschappers het probleem van Global Warming wel even zullen oplossen en juichen hen toe als ze allerlei bezweringen en formules in een filmpje aan elkaar plakken en het resultaat daarvan als een talisman aan ons verkopen: Al Gore en zijn "Inconvenient Truth".

Ik vertel het U hier, waarde lezers: Wetenschappers zijn de nieuwe magiërs.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ton van Duinhoven en Anton Geesink


12 opmerkingen:

Sjoerd zei

we geloven steeds minder. Brillie zou zeggen dat de clubhuizen leeg aan het lopen zijn.

John zei

Ik denk dat de Westers-georiënteerde mensen in de toekomst gedwongen worden om meer geluk te vinden in natuurlijke dingen. Gedwongen door hun eigen heb- en vraatzucht.
Als je begrijpt wat ik bedoel. Waarschijnlijk wel/

Leibele zei

En Unilever heeft de hartpatienten ook al een trukje teveel geleverd.

Di Mario zei

Het grootste geluk is het geluk van vlees en bloed.

Love As always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik denk dat alles te verklaren is, uiteindelijk.
En een boel dingen zijn wel te voorspellen, vooral als de weg al ingeslagen is.

Maar zoals altijd, we zullen het nog wel zien, als we het mogen beleven.

thatfullmoonguy zei

Ooit komen magie en wetenschap bij elkaar... maar het kan nog heel even duren natuurlijk.

T., dankjewel voor een inhoudelijk aansluitende reaktie! Dan hoeft het niet lang te zijn, ik ben al blij.

Hoopjes groeten, Clemens.

Morgaine zei

hahahaha geef mij maar de magie der natuur, het wonder der natuur, dat is al magie genoeg.

Ik vind het grappig hoe wetenschappers proberen de magie van alledag proberen te ondermijnen :D

XXX

LUC zei

MMMMH , yougurt waar je poep niet meer van stinkt ! Tv zal gelukkig zijn , maar geef Ollie maar liever de magie van de natuur!

Henry aka ... zei

Dat zijn pas twitter vrienden.. Nouja, wat het dan ook voorstelt .. IK heb er niet zoveel, maakt het volgen iets makkelijker. Met veel followers zie je door de bomen het bos niet meer. Lijkt mij.

Anoniem zei

Ik voorspel dat we hier nog regelmatig voorspellingen gaan zien :D

En ja je hebt gelijk, "we" zijn te materialistisch, ik zelf ook een beetje *bloos*
Dat we soms dingen nodig hebben voor het samen doormaken van emoties en gebeurtenissen is zeker geen goed excuus hè? :o)

Terrebel zei

@Henry: In twitter kun je ook lijstjes aanmaken. Bijvoorbeeld: muziek, politiek, webloggers, etcetera.

@Downer: Maar je moet ook lekker leven, hoor! ;-)

Roosnans zei

een heerlijk relativerend, wetenschappelijk, boek over denken: het slimme onbewuste van ab dijksterhuis...eentje voor op je lijstje!

grtzzzzz