Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 03, 2005

Kletsen

Kletsen

Zet Bush Junior zijn gespeelde trots opzij en aanvaard hij de hulp van Fidel Castro, de man die al 10 Amerikaanse presidenten meegaat ondanks ontelbare aanslagen op zijn leven? Kiest de president van Amerika voor de slachtoffers van orkaan Katrina of voor zichzelf en zijn van olie levende vriendjes?

Verschillende minister geven toe nalatig te zijn geweest in het aan de premier doorspelen van gegevens over nevenfuncties. Die moeten namelijk ALTIJD worden gemeld en niet alleen wanneer de pers er lucht van krijgt. Elke minister die zich niet aan deze regel heeft gehouden zou in mijn ogen moeten opstappen. Stel je eens voor dat je je als burger zo gedraagt? "Ja, ik wist dat het moest maar ik vond dat het niet voor mij gold."
Lekker makkelijk. In elk geval hoeft van mij Alexander Pechtold zich niet te verantwoorden voor zijn uitspraken in de Trouw van afgelopen zaterdag. Daarin verklaart hij zich opponent van het beleid dat is uitgezet door zijn collega's Donner en Remkes. In de ogen van de minister van Bestuurlijke Vernieuwing worden burgers doelbewust banggemaakt en verliezen zij te snel hun burgerrechten. De vraag moet worden gesteld of het inleveren van privacy inderdaad leidt tot het tegengaan van terrorisme. Bovendien vindt Pechtold dat er eens een einde moet worden gemaakt aan de link tussen criminaliteit en moslims. Alsof een volledige godsdienst verantwoordelijk is voor het instandhouden van angst! Neen. Kijk, voordat je dat bedenkt, nog maar'ns even goed naar de rapporten over de Kruistochten en de Spaanse Inquisitie. Ook een lekker godsdienstje, dat Christendom. Het gaat om de mensen en niet om de naam die zij hun god(en)(m/v) geven. Religieus geweld is niet nieuw.

Hier te huize doen wij niet aan geweld. Wij doen wel aan gezellig sjoppen met z'n drietjes, kaasbroodjes eten en opblaasbadjes vullen. In eerste instantie met lucht en in tweede met water. Verder wordt vandaag aandacht besteed aan het 30-jarig bestaan van Sesamstraat, eten met en van buurman Dudo en kletsen met buurvrouw Hetty.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!