Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 05, 2005

Fijn

Fijn

Hoe typisch! Iemand heeft specifiek deze site afgezocht naar de term "atoomexplosie".
Wat kan daar de reden van zijn?

Het is bekend dat in 2006 de huurprijzen fors stijgen. Als het aan Eurocommissaris Neelie Kroes ligt, tenminste. In een één-tweetje met partijgenote Sybilla Dekker heeft zij besloten dat de huren in Nederland zo laag zijn dat zij concurrentievervalsend werken: voor mensen met een laag inkomen is het té aantrekkelijk om in een huis met een lage huurprijs te zitten. Wanneer je hen dwingt een stuk meer huur te betalen gaan zij vanzelf een hoger inkomen krijgen en meer spulletjes kopen. En dat is goed voor de economie. Of zoiets. De ex van Bram Peeper heeft mij nog niet kunnen uitleggen wat zij precies bedoelt. Wat ik in ieder geval begrijp is dat zij graag laat zien dat zij vanuit haar nieuwe positie de Nederlandse bevolking haar wil kan opleggen. Intussen verdient "haar" bergingsbedrijf Smit Internationale bakken vol geld met het bergen van op drift geraakte schepen voor de kust van New Orleans. Met dank aan orkaan Katrina. Je vraagt je wel'ns af hoe iemand met zo'n CV aan de tijd komt om het werk te doen waar zij voor is ingehuurd.

De tram onderweg naar oma, gisteren, deelden wij met vroegere buurvrouw Angelique. Die zonder streepje, weet U nog? Grappig hoor, om even bij te kletsen met een vroegere buurvrouw. Mede dankzij Eva leven de goudvissen Suske & Wiske nog. In volle ernst kweet zij zich het afgelopen weekend (en eigenlijk alle dagen dat zij hier is, wat dat aangaat) van haar taak om de vissen van voer te voorzien. Errug tof om te zien.

Minder tof om te zien zijn de beelden van de verwoesting die orkaan Katrina heeft verricht. Vreemd genoeg kan ik mij geen beelden voorstellen van duizenden rijke blanken die bivakeren op de daken van hun verloren gegane huizen. Michael Moore ook niet, getuige zijn open brief aan een zekere president van een zekere verenigde staten:http://www.michaelmoore.com/words/message/index.php?messageDate=2005-09-02
Intussen wil mevrouw Rice niet geloven dat de mensen in het rampgebied zo laat elke hulp is ontzegd "omdat zij zwart zijn." Waarmee zij het regeringsbeleid overigens niet ontkend. Bovendien laat dat de vraag open of de hulp is ontzegd omdat de mensen in kwestie arm zijn.

Ook niet fijn zijn de berichten over tientallen verdronken mensen voor de kust van Jemen. Het gaat om mensen uit Ethiopië en Somalië die veel geld betaalden om mee te mogen op de boot van een mensensmokkelbende die hen een fijne toekomst in Europa beloofde en de mensen tijdens de boottocht dwong overboord te stappen. Ook zijn er zo'n 150 doden te betreuren in Medan waar een vliegtuig van Mandala Airlines midden in een woonwijk neerstortte, hetzij door het raken van een hoogspanningskabel danwel door een ontploffing aan boord. Dat er enkele hoogwaardigheidsbekleders, waaronder twee gouverneurs, in het toestel zaten heeft er vast niets mee te maken. Ook niet vrolijk wordt je als je de beelden ziet van de herdenking van het drama rond een school in Beslan waarbij zo'n 350 mensen, vooral kinderen, het slachtoffer werden van een poging van de Russische overheid om geen gezichtsverlies te leiden. De recente brand in een wooncomplex in Parijs bleek aangestoken door een drietal baldadige tienermeiden. 17 Immigranten vonden de dood door dit geintje. En verder zijn er zeker negen doden gevallen bij een ongeluk met een kabelbaan in Tirol. Gelukkig maar dat hier alles goed gaat met uitzondering van de bewuste vergroting van de klasse-verschillen door de overheid.

Wat moet je wanneer je als Nederlandstalige als je een gesprek wilt aanknopen met een anderstalige? Voor dat probleem ziet de juffrouw van Ferdinand zich geplaatst. Er zit een nieuw meisje in de klas en terwijl de juf zich moet bezighouden met kinderen die een leerachterstand hebben op enkele "reguliere" vakken én moet zorgen dat de rest op schema blijft moet zij ook nog'ns dit meisje op haar gemak stellen en van één op één begeleiding
voorzien. Een schier onmogelijke taak als je het mij vraagt. Helaas doet de overheid haar uiterste best om niet mee te werken aan een oplossing voor dit soort problemen. Een gemiste kans want het gaat hier om de toekomst van het land. Helaas bekommeren verreweg de meeste machthebbers zich uitsluitend om het heden en vooral om hun eigen positie daarin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!