Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 11, 2003

Dank je wel, Richard, voor het opnemen van mijn blogje in jouw favorieten-lijst!




Als U het koopkrachtdebat een beetje heeft gevolgd zult U, net als ik, een enorme migratiegolf verwachten.
Wie namelijk een vergoeding wil voor de nieuwe fiets van een schoolgaand kind moet in de ene gemeente zijn terwijl je voor een tegemoetkoming voor medicijngebruik bij een andere gemeente moet aankloppen.
Als de buit binnen is zal een bijstandsgezin onmiddellijk verhuizen naar waar een gunstiger subsidie-klimaat heerst. Althans, dat voorzie ik.




Shirin Ebadi heeft de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst genomen en bij haar rede flink uitgehaald naar landen die op grote schaal de mensenrechten schenden en noemde bijna expliciet de VS van A. Waarom toch? Het is toch heel normaal om onschuldige mensen in vreemde landen af te slachten (Afganistan) en mensen langdurig op te sluiten zonder vorm van proces(Guantanamo Bay)?


Dankzij met name de VVD en de LPF glijdt Nederland gestaag af naar de status van politiestaat. Op 1 januari 2005 is het dan eindelijk ook officiëel zo ver. Vanaf die datum moet elke inwoner van dit land van 14 jaar en ouder zich kunnen legitimeren als een ordehandhaver daar om vraagt. De gedachte is dat iemand met een geldig legitimatiebewijs op zak niet zo snel een strafbaar feit zal plegen. Kan iemand dat even vertellen aan de (nabestaanden van) mensen die op 11 september 2001 werkten in het WTC in New York? Volgens de lokale overheden hadden de daders hun legitimatie op zak. Van welk materiaal de betreffende paspoorten waren gemaakt is nog immer een raadsel. Het staat namelijk vast dat voornoemde documenten 3 ontploffingen, een instortende wolkenkrabber en een kerosine-brand hebben overleefd.


Vanaf 1 januari 2005 leven wij in een staat die Hitler voor ogen moet hebben gehad in zijn dromen:
iedereen onder regeringstoezicht via SOFI-nummers, KvK-nummers, BTW-nummers, Fanclub- en bonus-pasjes, cameratoezicht en vakantiekampen compleet met mensen in rode hesjes die in de gaten houden of iedereen zich wel vermaakt zodat zij de overige 50 weken van het jaar weer als fitte produktieve werkbijen hun bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.




Heb mezelf gisteravond gekweld door "Idols" te kijken in het kader van "Als je het niet kent kun je er ook niet tegen zijn." Nooit meer.


Buurvrouw Angélique had nog een monitor voor m'n deur gezet maar helaas: het beeldscherm doet het op zich wel maar blijkt niet aansluitbaar op mijn pc...:-(







Bij thuiskomst trof ik mijn moeder en een pruttelende pan soep. De Ferman was iets later thuis en liet zijn oma kennismaken met "Het Carnaval der Dieren" van Saint-Saëns. Een errug koel stukje muziek. Na het eten hebben wij een begin gemaakt met het invullen van onze vuurwerk-bestellijst en na te zijn voorgelezen is Superfer al neuriënd van tevredenheid in slaap gesukkeld. Het is goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!