Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 26, 2003

Omdat ik het niet kan laten U af en toe lastig te vallen met de somstijds ietwat eigenaardige zoektermen die mensen naar dit weblog leiden: naam vrouw sigarenman amsterdam.




Van Piet Hein Donner moeten 2 televisies voortaan één cel delen. De wreedheid. En dan hebben ze niet eens wat gedaan ook! Wat zou hij doen met échte criminelen, gegeven de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het te voeren beleid?
Hoe zou hij bijvoorbeeld de "mensen" aanpakken die de moord op de 16-jarige Nijmeegse Maja Bradaric op hun geweten hebben? Stelt hij een programma op om "die arme jongens" na een paar maanden cel aan een baan te helpen zodat zij zich een nuttig lid van de samenleving kunnen voelen? We wachten af...


Zo wacht ik ook nog op de oprichting van een monument voor Cor Witsche, die ooit (en nog steeds) miljoenen kinderen vermaakt(e) als Pipo de Clown.
Grappig hoor, te leven in een wereld waarin de ene clown achterlijke voorstellen doet, de andere wordt vergeten en een Nederlandse First Lady van Georgië kan worden. Ik referereer hier uiteraard aan de met Michail Saakasjvili getrouwde Sandra Roelofs.




De Ferman en zijn oma waren al naar bed en na een verkwikkende douche zou ik hen gaan achtervolgen in het land der dromen toen er werd aangebeld: buurvrouw Angélique kwam nog even langs voor een gezellig kletspraatje en zo kwam er andermaal weinig terecht van het voornemen op een vroeg tijdstip de nacht in te gaan.




Zo druk als zij gisteren waren, zo rustig waren zij vandaag. De kinderen van de opvang wisten zich vandaag beter te gedragen dan gisteren. Heb lekker met hen geknutseld en vier-op-een-rij gespeeld. Zat vandaag zelf ook wat beter in m'n vel dan gisteren en wellicht merken zij dat...


Morgen mag Ferd met eigen ogen aanschouwen hoe papa het doet op het werk. Zijn eigen school is dicht en mijn zeer gewaardeerde collega Jennifer en een aantal van de kinderen wilde hem graag eens zien. Dat kunnen we regelen!

Zo was voor vandaag geregeld dat oma hem naar Tante Mary bracht vanaf waar ik hem deze avond ophaalde. Van oma kreeg hij overigens een wekkerradio met CD-speler en van buurvrouw Johanna samen met haar vriend buurman Dudo een heuse (kinder) telescoop. Van Tante Mary een stoere vrachtauto met ingebouwde parkeergarage en opbergruimte voor tientallen auto's.



Hij wordt verwend, het joch. En volkomen terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!