Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, mei 16, 2003

We zijn maar uit eten gegaan want de etenstafel was niet bereikbaar vandaag vanwege alle rotzooi in huis. Al het grove werk is inmiddels verricht. Nu is het een kwestie van de puntjes op de i zetten (lees: de snuisterijen op de randjes en de plankjes en de richeltjes en de uitstulpsels). Tot groot genoegen van met name mijn visite is buurvrouw A nog even langsgeweest. Op doorreis min of meer want zij gaat lekker naar een feestje vanavond. Het is gebleken dat de waterjojo gevaarlijk kan zijn voor kinderen. Daarom is het vanaf heden illegaal deze te verkopen. Vreemd hoor. Automobielen ZIJN gevaarlijk voor kinderen en worden niet verboden. Ik vraag mezelf dan af, bij me eige: vanwaar dat verschil? Alweer wordt voor ons besloten wat wel en niet gevaarlijk is. Met welk doel wordt het ons afgeleerd voor onszelf te denken? In ieder geval vindt vrijwel elke regering ter wereld dat mensen die voor zichzelf kunnen denken een bedreiging vormen voor de heersende klasse. Derhalve dienen zij bestreden te worden. In de Sovjet-Unie werd je als dissident naar Siberië gestuurd. In diverse landen verdwijn je simpelweg. In Amerika wordt je monddood gemaakt en in verreweg de meeste landen wordt je dom gehouden. Daarom deze oproep:"Denkers aller landen: vereenigt U!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!