Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 13, 2015

Wat ik vreemd vind

Wanneer ik een winkel heb bezocht en bij thuiskomst ontdek dat de spijkerbroek die ik zojuist nieuw heb gekocht vol zit met gaten en scheuren ga ik terug naar de winkel en eis ik een nieuwe of mijn geld terug. Dat vind ik niet meer dan normaal. Daarom heb ik moeite met die trend die mensen ertoe aanzet meer te betalen voor een spijkerbroek met gaten en scheuren dan voor eentje die er als nieuw uitziet. Nog maar niet zo lang geleden zouden mensen moord en brand schreeuwen als hun nieuwe spijkerbroek een scheurtje vertoonde en nu zijn zij makkelijk bereid daar €200 voor neer te tellen! Soms begrijp ik mensen niet...(Zie ook mijn stukje over bedrog door spijkerbroekfabrikanten)
Deze spijkerbroek voor kinderen kost 'maar' €79,95 en is van het hippe merk Scotch & Soda (Leest u vooral ook de beschrijving!).

Natuurlijk moeten mensen lekker zelf weten waar zij hun geld aan uitgeven en als zij een met opzet kapot gemaakte spijkerbroek willen kopen is dat natuurlijk hun zaak. Maar wanneer ik over straat loop moet ík er naar kijken.

Tegelijkertijd dat mensen veel geld neertellen voor iets dat doelbewust stuk gemaakt is klagen velen dat zij 'geen geld' hebben en gaan kinderen zonder ontbijt ('want daar is geen geld voor') naar school.

De vraag is nu: moeten mensen tegen zichzelf in bescherming worden genomen of moeten zij lekker zelf uit maken wat zij doen? Kortom: moet de overheid ons (en onze kinderen) beschermen of alles voor ons regelen? En zijn er uitzonderingen op die regels? En welke zijn dat dan? En wie bepaalt dat? Moet de overheid alleen sommige mensen regels opleggen en anderen niet? Gelden dezelfde regels voor iedereen of vindt u dat u uitgesloten mag blijven van sommige regels? En waarom? Daar ben ik erg benieuwd naar dus graag uw reacties!

Hier is Dr. Hook met 'Baby makes her Blue Jeans talk':
6 opmerkingen:

 1. Jee Terrebel, dat zijn een hoop vragen waar ik geen pasklaar antwoord op heb. zo ie zo vind ik die spijkerbroeken met scheuren zo duur onzin, neem een oude spijkerbroek en doe het dan daarmee als je zoiets wilt, dat deden wij dus ook in de eighties, een spijkerbroek die toch al aan het verslijten was, want ja, in mijn tijd was dat ook mode, maar nooit, echt nooit, heeft mijn moeder mij ooit een nieuwe broek met kant en klare scheuren gegeven, mocht ik gewoonweg niet! En eigenlijk, had ze toen en zo ook nu al gelijk.

  Wat betreft die regels opleggen vanuit de regering, ga je dan niet naar het communisme toe?

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee de regering moet zich echt niet met dat soort dingen bemoeien, dan is het inderdaad communisme, je moet er niet aan denken. Er zijn zoveel dingen die mensen niet nodig hebben, daar is het broeken met gatenprobleem maar een klein onderdeel van.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh lieve Terrebel, hier ben ik weer maar eens met mijn motto 'Verboden te verbieden' ook al zou ik net zoals jij wel eens de medemens tegen zichzelf willen beschermen omdat die imo niet verstandig bezig is. Maar eens je regels gaat opleggen, waar eindigt dat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha dat geld heb je snel verdiend als je een zesjarig manneke een hele broek aan doet is die in no time kapot...voila ;)
  Groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met betrekking tot jouw voorbeeld ben ik zéker niet van plan me daar het hoofd over te breken. Je kunt ook overál een probleem in zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem09:03

  Via de Waddenvereniging heb ik een recycle spijkerbroek gekocht.
  Zonder gaten, scheuren of andere mankementen heb ik een gloednieuwe spijkerbroek gekocht.
  De wetenschap dat er oude en versleten broeken ten grondslag liggen aan mijn nieuwe goed zittende spijkerbroek doet mij goed.
  Minder vervuiling en verontreiniging is het steven bij de productie van mijn spijkerbroek.Ik kan daar volledig achter staan.

  Het moderne type van zogenaamde modieuze gescheurde en beschadigde broeken gaan mijn verstand te boven!

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht