Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, april 22, 2004

Solliciteren



Dat Google blijft me verbazen! Nooit geweten dat deze zoekaktie mogelijk was:
MIVD



De Amsterdamse moskee El Tawheed verkoopt "oude boekjes" waarin men gelovigen oproept tot het doden van afvalligen, homosexuelen en bovendien het slaan van vrouwen goedpraat. De politie doet niets. Een Surinaamse kennis wordt, samen met een vriend, op grond van zijn uiterlijk geweigerd bij een discotheek. Gelukkig voor de discotheek-eigenaar is hij geen Marokkaan. Dan was half politiek correct Nederland over de zaak gevallen. Het schijnt dat één op de vijf allochtonen de toegang wordt geweigerd. Wéér dat achterlijke gegoochel met cijfertjes! Sowieso wordt ongeveer één op de vijf mensen de toegang ontzegd
vanuit het zogeheten deurbeleid: de kleding is niet in overeenstemming met het thema van de avond; het feest is gericht op 30+ of juist op 25-; van één bepaalde groepering zijn er al veel binnen. Bovendien heeft elke eigenaar van élk pand in Nederland het recht om mensen niet binnen te laten. Als ik een zaal afhuur om een feestje te geven voor mensen van onder de 1 meter 80 dan is dat mijn goed recht. Iemand die langer is tekent zonder succes protest aan.



Wanneer houden we eens op met dat schijnheilige gedoe? Ik pleit ervoor dat iedereen die de in ons land geldende wetten opzettelijk overtreedt dezelfde behandeling ondergaat. Daarbij maakt het land van herkomst niet uit (zie bovenstaand voorbeeld) maar ook niet het voormalige beroep van de overtreder (als in het geval van de voormalige rechter die met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt terwijl hij zijn stiefzoon heeft misbruikt én in het bezit bleek van kinderporno) en ook niet het huidige beroep (zoals in het geval van VVD-kamerlid Hofstra die toegaf als commissaris van een bouwbedrijf op de hoogte te zijn van een aantal gevallen van bouwfraude).


Het wordt tijd dat de magistratuur in dit land eraan herinnerd wordt dat wij een grondwet kennen waarvan artikel 1 wellicht de bekendste is: Het anti-discriminatie beginsel.
Nu ik toch dat beladen woord heb genoemd volgt hier het antwoord op mijn melding van een paar dagen terug betreffende de racisten van Stormfront:




Geachte heer,


Bedankt voor uw melding. Deze site is bij ons bekend. Het materiaal wat erop staat is inderdaad strafbaar. Maar ik moet U helaas mededelen dat wij er erg weinig aan kunnen doen. Niet alleen loopt de site in de VS (dus formeel buiten onze jurisdictie), maar het wordt ge-hosted door een racistische provider. Een e-mail met een verzoek tot verwijdering (wat bij commerciële providers soms wel werkt) maakt dus geen kans.
Ik hoop U voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


César Heukeshoven, MDI


Hiermee wordt meteen de onmacht van het MDI aangetoond.


Heb nog wat last van de luchtwegen nadat gisteren op het werk het kantoorgedeelte onderhanden is genomen. Al dat stof, he? Bij thuiskomst dus direkt na het eten naar buiten gegaan om in de tuin te werken. Terwijl ik het filter verving van de vijverpomp vertelde buurman Saron mij dat zijn katje een oogje heeft op mijn vijver-goudvis. En dan bedoel ik niet dat-ie zich sexueel aangetrokken voelt tot voornoemd lid van een andere diersoort...

Vanwege het fraai voorzomerse weer mocht Ferdinand wat langer opblijven van welke mogelijkheid hij gretig gebruik maakte. De verdere avond werd doorgebracht in het prettige gezelschap van Heer Wolkewietje die samen met mij een aantal kwesties des levens onder de loep nam. Okee, we dronken een pilsje en praatten over vrouwen en politiek....


Strakjes even solliciteren en daarna naar het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!