Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 24, 2003

Sometimes a man's gotta do what a man's gotta do. Dat is wat Harry van Bommel mij in het oor fluisterde toen ik hem deelgenoot maakte van mijn besluit mij niet herkiesbaar te stellen voor het algemeen bestuur van de SP afdeling Amsterdam. Koel, niet?
Op deze zelfde avond zag en hoorde ik hoe een mede-bestuurslid namens Rood! in discussie ging met een afvaardiging van de Jonge Fortuynisten over het onderwerp "kraken". Errug geestig.
Het betrof een avond waarop diverse groeperingen die allen gebruik maken van de ruimte die Het Gespuis hen biedt zich presenteerden. Zo ook wij als CastRatedGood. Wij mochten de avond openen met onze vertolking van "The Rocky Horror Picture Show." Omdat een deel van het publiek niet special voor ons was gekomen vielen de spontane reakties tijdens de show wat tegen. Al schijnt men zich wel vermaakt te hebben...
Wie zich wat minder vermaakt zal hebben was onze geblesseerde Columbia die helaas verstek moest laten gaan. Van harte beterschap, lieve Janinel! Wij hebben jouw aanwezigheid node gemist en het viel ons zwaar het publiek niet te laten weten hoezeer wij jou misten...:-(





Zo heb ook ik mij uitstekend vermaakt dit afgelopen weekeinde.
Het begon op zaterdag met een bezoek van m'n moeder die Ferdinand en mij hielp
met het uitmesten der kledingkasten. Gelijktijdig met m'n moeder verlieten de Ferman en ondergetekende de veilige haven die wij "thuis" noemen. Wij bezochten de bibliotheek en vervolgden de dag met lunch bij een zekere kapitalistische uitbater die zogeheten "Happy Meals" verkoopt. Daarna even het een en ander geregeld ten bate van zijn verjaarsviering des dinsdags aanstaande op school en de naschoolse opvang.




's Avonds kwamen Hilde en Marius langs om te verhalen van hun recente reis door Rusland en om met mij het Hegelspel te spelen. Dit alles onder genot van een fijn Russisch Watertje...Aan het begin van de avond had Marius Fer nog wegwijsgemaakt in de wereld van Tibia.


Op een gegeven moment -het zal tegen half drie hebben gelopen- maakte buurvrouw Angélique nog haar opwachting. Net op tijd om nog een slokje wodka mee te pikken.




Superfer was, zoals vaker voorkomt, eerder wakker dan mij en onze gasten die voor het gemak waren blijven overnachten. Derhalve was hij, in tegenstelling tot enkele anderen reedsch klaarwakker toen, vroeger dan verwacht, buurvrouw Johanna langskwam om met hem zijn schoolverrichtingen door te nemen. Kort nadat zij was vertrokken gingen ook Hilde en Marius huiswaarts waarna m'n zoon en ik op verjaarsvisite gingen bij Pieter, de vader van Berend. Die laatste kan nog steeds errug goed opschieten met zijn voormalige klasgenoot en het deed mij dan ook pijn aan het hart hun spel te moeten onderbreken opdat wij niet al te veel zouden verliezen op het schema van de dag.


De volgende stop was de rommelmarkt alwaar wij een paar leuke kleinigheidjes hebben buitgemaakt. Met de buit nog in de tas bracht ik Ferdinand bij zijn oma alwaar wij werden getrakteerd op heerlijke worste-broodjes. Helaas kon ik niet al te lang blijven omdat het tijd was geworden mij te vervoegen bij de rest van de cast tijdens het reeds eerder vermelde festival "snapshots" in Amuse. Van het publiek maakten ondermeer deel uit Bas en Elsa, Vincent en Jessica, Arjan (een collega van de NSO waar ik vrijdag als invalkracht was geplaatst) en Michel. Van die laatste kregen Daniëlle (die helemaal uit Spijkenisse was overgekomen voor de show!) en ik een lift naar Legendz waar wij met een laatste biertje de avond besloten.


Maar niet voordat nieuwe buurvrouw Angela zichzelf had uitgenodigd op de koffie bij mij morgenochtend. Als U mij dus wilt excuseren: ik ga in m'n bedje liggen wachten op de man met de hamer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!