Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 20, 2020

Woordenboek Wappieaans-Nederlands. Kortom: een heuse #Wappiepedia!

Hieronder een verklarende woordenlijst want voor gewone mensen (Wappies zeggen 'schapen') is de taal die wakkere mensen gebruiken moeilijk te begrijpen. Omdat zij nog niet waKKeR!!! zijn natuurlijk. Of werkloze dansschoolhouder.

Het is nog maar een beperkte lijst dus aanvullingen en suggesties zijn zeer welkom. Zo kunnen wij SChAPeN!!! elkaar helpen.

Bekende Wappies en SchAPeN!!! staan op volgorde van voornaam vermeld. Behalve Soros.

Wie dat wil kan een financiële bijdrage leveren om hier een heuse wiki én een toiletboekje van te maken. Elke euro is er een!

======================================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

Als u dit best aardig vindt: aan de rechterzijde van dit blog vindt u links naar eerder door mij geschreven stukjes. Wellicht vindt u er iets van uw gading bij. Veel leesplezier!

==================================================================

Disclaimer: Kan kramp in de kaken veroorzaken van mensen die al te lange tijd weinig te lachen hebben gehad. Advies: lees niet meer dan 5 lemma's op een dag. Gaan geloven in wat hier staat kan lijden tot een daling van het aantal IQ-punten met 30. Zie je wel: ik schreef  'lijden' in plaats van 'leiden'. Daar gáán we al!

===================================================================

3-Maximaal aantal kinderen wereldwijd dat heel misschien eventueel mits tenzij indien gestorven zou kunnen zijn aan het dragen van een mondkapje. Een KNO-arts uit Duitsland zat dat zwaar overdreven geacteerd huilend te verkondigen in een filmpje dat zelfs Youtube te belachelijk vond om kijkers aan bloot te stellen. Daarom was het op NineForNews en wordt het dus geloofd door Wappies. Maar ach, dood gaan wij allemaal wel een keertje en de slachtoffers zullen wel een onderliggende conditie hebben gehad.

3000-Aantal doden bij aanslagen van '9/11'. 3000 Is heelergsupermegaveel dus alle Moslims moeten deaudt. Vergelijk: 500.000.

4-Vier. Een getal. Altijd het exacte aantal tantes of neven van wappies dat is gestorven aan de gevolgen van het anti-covid vaccin. Zie ook: tante.

4Chan-Online vergaarbak van allerlei zinnige en onzinnige dingetjes. Het werd de voedingsbodem voor Anonymous en 8Chan (nu 8Kun) kwam er uit voort.

500.000-Aantal doden door Corona. Is een schijntje op het totaal van de wereldbevolking. Bijna niemand dus. Mensen die zeggen dat het heel eng is en superveel liegen gewoon en moeten dus deaudt. Vergelijk: 3000. Update: inmiddels ruim een...pardon...drie miljoen. Bijna vier. O nee, ruim zes. Gelukkig is dat maar een feit.

528Hz-De frequentie van de Liefde. Trillingsfrequentie. Breng je cellen op dit ultieme bewustzijnsniveau. Een niveau dat je uitsluitend kunt bereiken wanneer je gezonde voeding, esoterische olieën en anti 5G-apparatuur koopt via websites met de woorden 'truth' of 'natural' in de URL. Een uitstekende manier om sneller dan andere SChAPen!!!! het ultieme geluk te ervaren in de 5e dimensie.

5e Dimensie-5e Dementie!!!- Wappies Walhalla. Daar waar wij allemaal wOke! zijn. De volgende fase in de esoterische bevrijding van de mensheid. Sorry, dat is Wappieaans. Ik bedoel: De 5e dimensie is de plek waar mensen heengaan die eindelijk doorhebben dat VN Agenda 2030 wordt ingevoerd door hen om ons allemaal te onderwerpen in een dictatuur waarin wij ons gewillig laten opeten door buitenaardse hagedissen. Of zo. Maar in elk geval: Trump leidt ons naar dit ultieme prachtige doel. Mensen die tegen Trump zijn moet je dus blocken op Twitter.

5G-Eng. Ook wel 5G-straling. Onzichtbare straling die ervoor zorgt dat wij allemaal vogels dood uit de lucht zien vallen en dat wij ons angstig voelen. Er gaat niemand dood aan maar het is dodelijker dan COVID-19. Bill Gates heeft het uitgevonden want zijn achternaam bestaat uit 5 letters én begint met een G. Dus. Zorgt misschien ook wel voor overal gratis internet dus eigenlijk ben ik ook stiekem wel een beetje vóór 5G.

8Kun-Voorheen 8Chan. Voortkomend uit 4Chan is het een heerlijk comfortabele bubbel geworden voor neo-nazi's en andere Wappies.

9ForNews-Nine For News. Zie aldaar. 

Aajanus Vonderplanitz-Aajanus von der Planitz. John Richard Swigart. Viruswappie. Geloofde dat virussen zich niet kunnen verspreiden omdat die geen longen hebben en dús niet leven en dat je er dus niet dood aan kunt gaan want dat is logisch. Hoe het gerucht zich heeft kunnen verspreiden dat hij is vermoord omdat hij teveel kennis verspreidde is dus vooralsnog een raadsel. Of hebben geruchten en kennis longen en leven zij dus lang genoeg om zich te kunnen verspreiden? Viel van een balkon in Thailand en ging toen dood. Thaise balkons hebben dus longen want dat is logisch. Ik vind het ook logisch dat ik aan het Vrijthof denk waarop iemand viool staat te spelen als ik zijn foto zie:

Adrenochrome-In wappietaal anagro drome, annedreno chroom en tientallen andere variatiesDrugs gemaakt van het angstzweet en/of bloed van seksueel misbruikte kindjes. Erg naar. Je moet echt wel een pedo zijn om zoiets te doen. Is de verklaring waarom zoveel rijke mensen (met name die wonende in Hollywood) er zo jong uit zien. Botox, Photoshop, make-up en Instagram-filters hebben daar niets mee te maken. Echt niet. Heus.

Aerosolen-Superkleine druppeltjes in de lucht. Volgens een opiniepeiler wordt het Coronavirus via aerosolen verspreid. Met name in ruimtes waar veel mensen dicht op elkaar zitten. Zoals vliegtuigen en kroegen waar de polonaise wordt gedanst door mensen die geen meeloper willen zijn en zeker niet achter anderen aan willen lopen. Echte wetenschappers onderzoeken de claim vanuit de gedachte: 'Wij hebben geen bewijs dat het níet zo is dus het kan zo zijn.' Of ze ook gaan onderzoeken hoe het komt dat meer mensen zijn gestorven aan COVID-19 sinds Willem Engel in filmpjes zegt dat het virus helemaal niet dodelijk is, is nog onduidelijk op het moment van schrijven van deze verklarende woordenlijst.

Agenda 21-VN Agenda 2030. Ze willen dat de meesten van ons doodgaan en de rest moet boel superveel belasting betalen om de opwarming van de Aarde zogenaamd tegen te houden.

Aktiegroep-Groepje mensen dat graag 'AKTIE!' roept. Aktie waarvoor of waartegen wordt zelden tot nooit duidelijk. Maakt ook niet uit, zo lang je maar 'AKTIE!' roept, iemand laat filmen dat je 'AKTIE!' roept en het aldus verkregen filmpje op Facebook zet met de tekst: 'Kijk mij eens tegen het (zie aldaar) protesteren!'

Akwasi-Bekende neger. Roept graag, vaak en hard dat hij tegen Zwarte Piet is want zwarte piet is racisme. Bekend van de uitspraak: 'De Nederlandse pers fokt met ons!' Dat verklaart waarom er opeens zoveel voorheen onbekende ex-rappers zijn die blijkbaar wat te zeggen hebben.

Alex Jones-Buitenlandse ex-Opperwappie. Vertelde dat doodgeschoten schoolkinderen helemaal niet dood waren en heel veel Wappies geloofden dat omdat hij dat vertelde op zijn eigen media-dingetje InfoWars. Moest van de rechter zeggen waarom hij loog en zei toen dat het een grapje van hem was. De rechter vond het niet grappig. De ouders van de doodgeschoten kinderen ook niet. Was opeens niet meer populair dus probeerde geld te verdienen met de verkoop van namaak-medicijnen. Toen dat ook niet werkte verkleedde hij zich als kikker en deed dingen waarvan hij denkt dat homo's die doen om zo te bewijzen dat ze iets in ons drinkwater stoppen waardoor iedereen homo wordt. Te beginnen bij kikkers.
Vond dat de politie zijn vrouw moest arresteren omdat die hem had geslagen met een shampoofles en heeft zijn bedrijven failliet laten verklaren om geen schadeloosstelling te hoeven betalen aan de slachtoffers van zijn leugens. Binnenkort mostly harmless. Zodat ik weer wat meer ruimte krijg op wappiepedia.

Aliens!-Buitenaardse wezens.

Alu-hoedje-Hoedje gemaakt van aluminiumfolie. Werkt heel goed tegen straling die probeert je hersenen binnen te dringen. Vooral goed je neus en mond strak bedekken met de folie of de hippe bivakmutsen, beanies en petjes en zo die gemaakt zijn met draadjes tin er door heen geweven. Als je niet meer kunt ademhalen zul je merken dat je al na een paar minuten niet meer door 5G-straling of wat voor straling dan ook beïnvloed kunt worden. Probeer het maar en laat mij daarna weten of het gelukt is. Als ik niets meer van je hoor bewijst dat dat aluminiumfolie niet werkt tegen straling. Succes! Ook wel Tin Foil.

Anarchie-Fictief land waar Wappies graag wonen want er zijn geen regels dus er is geen onderdrukking. Je mag er altijd zeggen wat je wil. Behalve zeggen dat je vindt dat racisten racisten zijn want dat is niet netjes. D'oh! Er is daar geen enkele vorm van gezag en niemand is er ondergeschikt aan een ander. Iedereen mag er zelf bepalen of-ie een mondkapje draagt, aangesloten wil worden op Internet of Things via 5G-straling, buitenlanders wil meppen, autogordels draagt, belasting betaalt, et cetera. Een soort Wappies-Walhalla dus. Vergelijk: 5e Dimensie.

Angst-Bang zijn. Nergens voor nodig als je iets niet kunt zien. Daarom zijn Wappies niet bang voor virussen als Covid-19 maar wél voor mondkapjes. Dit fenomeen verklaart niet waarom Wappies bang zijn voor de Illuminati en chemtrails en zo: die zie je niet (vooral omdat ze niet bestaan maar dat terzijde) en zijn dus doodeng. Wappies zijn daarentegen doodsbang voor geschiedenis- en woordenboeken want die kun je zien en er staan allemaal enge feiten in. Brrrr!

Annabel Nanninga-Mevrouw die hoog op de lijst staat stond van Forum voor Democratie, verzonnen door Thierry Baudet. Heeft volgens Annabel Nanninga (en volgens niemand anders) ooit een paar weken een neger in huis gehad die ook nog homo was. Kan daarom zeggen dat zij geen racist is én niks tegen homo's heeft. Haar uitspraken waarin zij zegt dat alle joden aan het gas moeten en zo zijn geen uiting van antisemitisme maar moet je zien als satire. Nu zij weg is bij Forum is zij binnenkort Mostly Harmless. Al is het maar omdat bleek dat het medelid van het splinterpartijtje JA21, Joost Eerdmans gewoon een ouderwetse opportunist bleek te zijn. En zelfs leden van Het Volk dat begon op te vallen. 

Annunaki-de Illuminati van super lang geleden. Zelfs de naam lijkt er op! Zij beheersten de Aarde. Verder iets met Atlantis en buitenaardse hagedissen of zo, geloof ik. Gilgamesh was er eentje, als ik mij niet vergis. Een soort god. Hun afstammelingen zitten in de Galactic Counsel, in goed Nederlands. Mensen die waKKeR!!! zijn kunnen boodschappen van hen (niet te verwarren met HEN!) ontvangen via hun pijnappelklier.

Anonymous-Groepje mensen dat zich liet inspireren door een gave film over een groepje mensen dat de regering wil worden in plaats van de regering omdat ze tegen onderdrukking zijn. Gebruiken gave maskers uit die film om te laten zien dat zij anoniem zijn. Dat is superhandig als je niet wil dat mensen weten wie je bent.

Antarctica-Erg koude plek waar een ingang is die toegang geeft tot de Holle Aarde. Want de Aarde is niet alleen plat maar ook hol. Maar dat mogen wij niet weten. Daarom is er geen bewijs voor en worden mensen die bewijs willen zien tegengehouden door patrouilleschepen van de NWO. Anders is er nog wel die muur van ijs waardoor die schepen eigenlijk overbodig zijn want wij kunnen tóch die ingang naar de Holle Aarde niet vinden omdat hullie ervoor hebben gezorgd dat die gewoon niet bestaat. Wat op zich best slim is natuurlijk.

Antifa-Anti-fascime beweging. Heel erg megasuperslecht want het is niet tof om tegen fascisme te zijn. Wie tegen fascisme is noem je een Nazi. Steken gebouwen in brand omdat zij niet willen dat er negers worden doodgemaakt en zo. Zijn tegen De 1%. Dat zorgt voor een mogelijke toekomstige verbinding met Wappies.

AOW-Algemene Ouderdomswet. Gratis geld in de vorm van een Basisinkomen voor oudjes. Ook de duizenden oudjes die nooit een dag in hun leven gewerkt hebben krijgen het want zij hebben er recht op omdat zij oud en zielig zijn.

Appels en peren-Appels met peren. 'Ja, nou vergelijk je appels met peren!' wanneer je kale wappies er op wijst dat zij hetzelfde doen als nazi's. Alsof dat niet zou kunnen maar als er íets is dat goed kan, dan is het wel appels met peren vergelijken: beiden zijn fruit maar toch op sommige punten verschillend. Zo hadden nazi's een hekel aan joden en hebben kale wappies een hekel aan marokkanen. Én aan joden.

Arabische cijfers-Cijfers die uit Arabië komen. Wappies weigeren ze te gebruiken. Zij worden dan ook niet opgenomen in Paviljoen 3 maar in Paviljoen III.

Argumenten-Dingen die worden gebruikt bij discussies om feiten te onderbouwen. Heb je dus niets aan als Wappie. Een argument wordt ook wel eens een reden genoemd, te gebruiken bij redeneren. Wordt gedaan door mensen die links zijn en dus niet door Wappies.

Artikel-Bron van informatie die de waarheid bevat maar van het internet verdwijnt zodra je een Wappie om zijn of haar bron vraagt. Doorgaans begeleid door een tekst als: 'Ik heb het zelf gelezen maar kan het artikel nu even niet vinden. Zal het later voor je opzoeken.' Later komt nooit.

Atlantis-Gezonken eiland waar superlang geleden buitenaardse hagedissen en Annunaki tegen elkaar vochten om de eer wie het DNA van mensen mocht veranderen. De hagedissen wilden mensen graag dommer maken. Daarom zijn er Wappies. De Annunaki wilden mensen graag groter maken. Daarom zijn er Nederlanders. De twee soorten mensen gingen seks hebben met elkaar. Daarom zijn er nu Nederlandse Wappies.

Attila Hildmann-Turk die denkt dat-ie een Duitser is. Realist. Denkt dat joden echte Duitsers zoals hij willen uitroeien, dat Bill Gates de baas is van de Wereldregering, COVID-19 een hoax is en zo verder. Een heuse opperwappie waar Willem jaloers op is. Is naar Turkije gevlucht omdat hij diverse Duitse wetten heeft overtreden. Best raar voor iemand die zegt buitenlanders zich aan de wet moeten houden. Is hij een Duitser? Een Turk? Een buitenlander? In elk geval binnenkort mostly harmless.

Autisme-Ziekte die je krijgt van vaccins en dus van Bill Gates. Je kunt beter een kind hebben dat sterft aan de mazelen dan een levend kind dat gewoon een beetje anders is dan andere kinderen. Ja toch, niet dan? Een Autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes werd door haar ouders - die vrienden zijn van Soros- ingeënt (dat is een moeilijk woord voor gevaccineerd) en staat daarom nu direct hier onder:

Autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes.-Greta Thunberg. Betaald door Soros om ons te laten denken dat mensen de Aarde warmer maken door de thermostaat niet lager dan 24 graden te willen draaien. Had een jaar na een dagje spijbelen van school wereldwijd opeens drie miljoen aanhangers. Minstens. Komt vaak voor in nachtmerries van klimaatontkenners.

AvOND KLOK!!!- Avondklok. Verplicht tussen 9 en 5 's nachts Netflix kijken.  Door Rutte en zo verzonnen om te voorkomen dat Wappies Corona verspreiden op illegale feestjes in de kroeg. Maar ja, als je Wappies iets verbiedt, gaan ze het natuurlijk juist doen. Dat is wappie-logica. Bestaat niet meer dus gaat in het mapje mostly harmless.

Bamischijf-Schijf met bami. Al tientallen jaren een eeuwenoude traditie. Echt Hollands! Komt uit China of Indonesië of één van die landen daar of zo. Speelde een marginale rol in de moorkoppen-affaire.

BBB-Boeren Burgerbeweging. Lobbygroep voor buitenlandse investeerders in megastallen

Bedreigen-Deed Willem helemaal niet toen hij een 'journalist' van PowNews een officiële waarschuwing gaf omdat deze Famke Louise een kritische vraag stelde die zij (uiteraard) niet kon beantwoorden. Zijn fans durven ook mensen die links zijn te bedreigen maar uitsluitend anoniem en vooral als keyboardwarrior.

Bejaarden-Zielige oudjes die slechter behandeld worden dan asielzoekers en criminelen. Krijgen gratis geld in de vorm van een Basisinkomen dat zij AOW noemen. Van Rutte mogen wij ze niet knuffelen. Daarom gaan zij nu massaal deaudt.

Ben van der Kooi-Grote broer van Florens, de baas van Voorpost. Je weet wel: die aardige jongens met die kale koppies. Als er ergens in Nederland wordt geroepen 'Juden raus!' of 'Pim moet gewroken worden!' is de kans groot dat het Ben is die dat roept. Hij is vriendjes met Willem en Kimmy.

Bewijs-Niet nodig als je een complottheorie aanhangt want dan is het geen theorie meer. Mensen die links zijn vragen er vaak om. Erg irritant. Daarom geven Wappies die zeggen: 'Ik heb daar bewijs voor!' en je vraagt naar dat bewijs graag als antwoord: 'Bewijs jij maar eerst dat het niet zo is!' 'Burden of proof' heet dat met een duur woord. Tip: vraag Lange Frans of Jacqueline op Facebook eens om te bewijzen dat hij of zij geen lid is van de Cabal.

Big Pharma-Grote schurken die samenwerken met de Cabal en Bill Gates. Willen geld verdienen met aantoonbaar werkende medicatie. Het gaat hen echt alleen maar om het geld en niet om mensen beter te maken. Koop mijn e-book voor maar €27,95 waarin ik hun praktijken aan de kaak stel. Als je er een flesje anti-corona spray (met kraanwater aangelengde alcohol met een kleurtje in een fraai spuitflesje waar in mooie letters 'anti-corona spray' op staat) bij koopt voor maar €10,95 krijg je GRATIS toegang tot mijn online workshops voor maar €75 per week en een BONUS die ik later bekend zal maken en die bestaat uit 10% korting op een flesje heerlijke lavendel-olie voor maar €13,95. Bestel je voor minstens €200 in mijn webshop dan betaal je maar €20 aan verzendkosten. Anders is dat €30 dus je bespaart maar liefst 50 procent!!!

Bilderberg-Groep zakenlui en andere politici die in het geheim op een locatie bijeenkomen waar veel pers is om te bespreken hoe zij de wereld economisch te gronde zullen richten. De koning en de baas van Philips zijn er lid van. De Bilderberggroep is zo'n beetje de afdeling Financiën van de NWO.

Bill Clinton-Man van de bijna-presidente van Amerika die gelukkig net op tijd door Trump verslagen werd omdat hij...sorry...Hij... minder stemmen kreeg. Stopte een sigaar in een doos van een jong meisje dat-ie van Epstein had gekocht. Geeft via een vage stichting ontzettend veel geld weg aan enge doelen die allemaal links zijn.

Bill Gates-Bill Gates. Grote schurk. De Eindbaas. Werkt nauw samen met Soros. Is een buitenaardse hagedis en lid van de Illuminati. Ontwikkelt virussen om de mensheid uit te roeien. Te beginnen met oudjes. Zijn eerste stap was iedereen aan computersysteem Windows te helpen om van iedereen het surfgedrag te kunnen bijhouden. Stap twee in zijn Masterplan is iedereen verplicht te laten vaccineren. De moeder van Bill Gates heeft dezelfde achternaam als de dame die voor Epstein jonge meisjes regelde. Dat bewijst dat Bill Gates een pedo is. Zijn buitenlandse achternaam betekent 'poorten'. Dat bewijst dat hij wil voorkomen dat wij de poorten naar de 5e dimensie bereiken. Hij moet dus deaudt.

BiocHips-Nano-chips. Zie aldaar.

Bitcoin-BTC. Zie: Crypto

Bleekmiddel-Direct te injecteren in je aderen. Gewoon drinken mag ook. Volgens Donald Trump zeer effectief tegen het virus. Dit keer heeft hij gelijk. Het virus heeft namelijk geen invloed op lijken.

BLM-Black Lives Matter. Zwarte Levens Deugen. Opeens willen negers dezelfde rechten als witte mensen. Echt belachelijk. 2000 Jaar na de uitvinding van Democratie hebben we ze al stemrecht gegeven. Nu willen zij ook nog dezelfde medische en juridische zorg en zo. Ze eisen zelfs recht op een beetje normaal onderwijs voor hun kinderen en huizen met verwarming en isolatie en zo. Houdt het dan nooit op!? Nog even en dan mag je ze niet meer aanklagen omdat je je knokkels beschadigt op hun kaak. Misschien moet ik maar bij de politie in Amerika gaan, dan kun je ze tenminste nog gewoon doodschieten en zeggen dat je je bedreigd voelde. Zijn allemaal lid van Antifa en waren vroeger slaven.

Boeren-Mensen die kaas halen uit koeien en graan maken waar bakkers brood van kunnen bakken. Verkopen 80 procent van wat zij maken aan buitenlanders in het buitenland. Zijn tegen de EU maar vóór EU-subsidie.

Boerka-Elk kledingstuk dat wordt gedragen door vrouwen die naar een haatpaleis en niet naar een kerk of kroeg gaan. Moet verboden worden want het is supermegadoodeng om iemands gezicht niet goed te kunnen zien. Behalve met carnaval of als het Zwarte Piet is. Dan is het leuk om iemands gezicht niet goed te kunnen zien.

Boerkaverbod-Zie Boerka

Bolsenaro-Balsonara. Jaïr BolsonaroWil graag de Trump van Zuid-Amerika zijn. Lukt hem vrij aardig. Jammer dat hij maar één hand gebruikt bij het drinken uit een flesje. Daardoor lijkt hij nét niet.

Boreale wereld-Hemel voor Thierry Baudet en zijn volgelingen. Iedereen is er blank en gaat er naar de kerk en/of de kroeg en/of de coffeeshop. Niemand gaat er naar een haatpaleis en dat is jottem.

Boycot-Geen spullen kopen van bedrijven die vinden dat Zwarte Piet racisme is. Ook niet van bedrijven die meewerkten aan de Holocaust, met name het vergassen van joden. Ook niets kopen van bedrijven die meewerken aan kinderarbeid (de bazen van die bedrijven zijn ook allemaal pedo trouwens) of dierenmishandeling. Uiteraard ook geen producten van Microsoft gebruiken 'want Bill Gates'. Wappies slikken ook geen aspirientje tegen de hoofdpijn die zij krijgen van 5G-straling of chemtrails omdat Bayer aspirientjes maakt. Daarom zie je Wappies die doen wat ze zeggen ('consequent zijn' heet dat met een moeilijk woord.) niets bij Bol.com bestellen, geen schoenen van Nike dragen, niet bij McDonalds, de Hema of de Primark. Maar omdat er geen Wappies zijn die doen wat ze zeggen zie je er gewoon wel.

Brasa-Knuffel (Papieaments. Taal die wordt gesproken door negers.). Voor Wappies die knuffelen niet mannelijk vinden maar een brasa geven wel.

Breatharians-Mensen die zeggen van alleen maar licht te kunnen leven. Spelen vals of zijn hartstikke deaudt. Verzonnen door Jasmuheen (eigenlijk Elen Greve) die miljoenen binnenharkt met boeken en lezingen over het onderwerp. Omdat zij er aliens en Atlantis bij haalt wordt zij geloofd door veel Wappies. Volgens haar is haar koelkast altijd vol, niet voor haar maar voor haar echtgenoot, een veroordeeld fraudeur.

Breitbart-'Nieuws' voor mensen die tegen 'links' zijn. De baas was Steve Bannon maar die stopte met de baas zijn toen hij voor Trump ging werken terwijl hij stiekem de baas bleef van Breitbart.

Bruinhemden-De knokploegen van de Nazi's. Tegenwoordig van Neo-nazi's. Doorgaans incels. De Proud Boys zijn er een voorbeeld van.

Bubbel-Bubble. Fijn plekje waar je je erg thuis voelt want iedereen in de bubbel is het met je eens, zelfs wanneer je zelf weet dat je onzin verkondigt. Je eigen kringetje in het echt. Voor Wappies dus nagenoeg bijna uitsluitend op het internet (met name op Facebook en Twitter) want in het echt mensen vinden die in dezelfde onzin geloven is lastig voor ze. Gelukkig. Voorbeeld van een bubbel: als je alleen maar naar de Jazz-zender luister zul je alleen maar Jazz-muziek horen.

Buitenaardse hagedis-Lizardmen

Buitenaardse wezens-Annunaki maar ook leden van De Galactic Counsel, Lizardmen (Reptilians) en bewoners van de Holle Aarde. Onder meer von Däniken heeft er grappige ideeën over.

Buitenlanders-1.Mensen die in het buitenland zijn geboren. Behalve mensen die op gab.ai of andere socials zeggen dat zij tegen buitenlanders zijn. Dat zijn nooit buitenlanders. Of zij wel of niet buiten Nederland geboren zijn of wonen doet niet ter zake. In het geval van mensen met een donkerder huidskleur dan die van de meeste Wappies betreft het ook mensen wiens bet-bet-bet-betovergrootouders niet in Nederland zijn geboren. 
2. Mensen die in een Haatpaleis wonen en van wie de vrouwelijke exemplaren een kopvod dragen. 
3. Personeel op je buitenlandse vakantie-adres dat weigert gewoon goet Hollants te praten!
4. Moeten allemaal het land uit. Behalve mijn buurman Mo en dat schattige donkere jongetje bij mijn zoon in de klas. O, en die gast die zo vaak scoort voor mijn favoriete voetbalclub maar van wie ik zijn naam niet kan uitspreken.
5. Asielzoekers-Vluchtelingen. Dobbernegers.

Bijbel-Superdik boek. Het is zo dik omdat het eigenlijk een heleboel boeken zijn. Dat er zo ontzettend veel in staat is echt superhandig want dan kun je - als je jezelf christen noemt (NB: je hoeft het niet te zijn. Als je maar op Twitter meldt dat je het bent is dat voldoende om je als racist te gedragen.) - altijd wel iets vinden tegen heaumeaux, negers, joden, moslims of vrouwen. Vergelijk: Thora en Koran.

Cabal-1. Geheime wereldregering. Willen de mensheid uitroeien zodat zij kunnen heersen over een lege Aarde waarin niemand complotten over hen kan bedenken. De leden hebben letterlijk blauw bloed. Nooit afgevraagd waarom Tom Hanks nooit bloedt in het openbaar? Hij wil niet dat stervelingen zien dat hij bij de Cabal zit. D'oh! Hebben John F. Kennedy Jr. vermoord. Denken ze. Ook aangeduid met Illuminati. Zie aldaar. 

2. Fictieve terroristische organisatie in de wereld van Star Trek. 

3. Komt eigenlijk van Kabbalah maar dat woord heeft drie lettergrepen en is dus te lang voor de meeste Wappies

Café Weltschmerz-Platform voor Wappies. Mensen die joden haten, racisten, covidiots en alu-hoedjes zijn niet welkom bij MSM dus meer dan welkom in deze online kroeg.  

Cameratoezicht-1.Camera's die overal hangen en iedereen in de gaten houden. Heel goed tegen zelfmoordterrorisme. Sinds er camera's hangen op Amsterdam CS zijn er daar geen zelfmoordaanslagen geweest. Zoals er ook geen krokodillen meer in Sesamstraat zijn waargenomen sinds Bert een banaan in zijn oren stak. Werkt heel goed in samenwerking met ID-plicht: iedereen moet altijd zijn ID bij zich dragen en een paspoort en zo is staatseigendom. Op het vernielen van staatseigendom staat een zware celstraf. Zelfmoordterroristen vernietigen dus staatseigendom wanneer zij zichzelf opblazen en ook zij willen geen celstraf. Daarom zijn er geen zelfmoordterroristen meer in Nederland. Net als vroeger eigenlijk dus er is niets veranderd. Behalve dan dat er overal camera's hangen tegen zelfmoordterrorisme. Want dat is nuttig of zo.
2. Met cameratoezicht kunnen ze iedereen in de gaten houden. Het zijn nazi-praktijken en ik ben er tegen want ik ben gesteld op mijn privacy!
3. Erg handig want nu ik een verborgen camera heb hangen kan ik zien welk Marokkaans rotjoch 's nachts in het weekend in mijn tuintje staat te plassen. Dat ik alleen nog maar mijn keurige blanke buurjongen op de beelden zag bewijst dat die k*tmarrokaantjes het stiekem doen.

CAPSLOCK-Capslocktoets. Wezenlijk onderdeel van de schrijfles Wappieaans. Je bent geen echte Wappie wanneer niet regelmatig je vinger blijft hangen op deze prachtige knop.

Carla den Hollander-Een soort Jacqueline op Facebook. Wil in een vrij land zonder regels leven. 

Carnaval-Nederlandse cultuur. Door katholieken verzonnen om een paar dagen per jaar niet stiekem je naasten te hoeven liefhebben maar in het openbaar want je ziet meneer pastoor zich ook verlustigen aan halfblote dames (of jonge heren, afhankelijk van de geaardheid van meneer pastoor) van middelbare leeftijd en je spreekt knipogend af niemand er iets over te vertellen wanneer je weer nuchter bent. Hartstikke leuk om zoveel mensen tegelijk te zien die hun gezicht bedekken. De rest van het jaar is dat doodeng en zou het wel een zelfmoordterrorist kunnen zijn. Behalve wanneer het Zwarte Piet is natuurlijk want geen enkele zelfmoordterrorist zou het in zijn hoofd halen zich te verkleden als Zwarte Piet omdat eh...nou ja...eh...dat is gewoon zo want dat vind ik. Dus.

Caroline van der Plas-Kèrolain. Werkneemster van een lobbygroep in dienst van buitenlandse investeerders in megastallen. O, en Tweede Kamerlid van de Boeren Burgerbeweging, BBB. Zat één keer in haar leven op een heuse traktor: om iedere collega en burger te laten zien dat zij een echte boerin is. Die in een net rijtjeshuis in Deventer woont.

Celstraffen-In Nederland veel te laag! De laagste van Europa! De wet is veel te mild voor criminelen en de politie moet strenger handhaven! Dat celstraffen voor dezelfde vergrijpen in andere Europese landen lager liggen dan in Nederland doet absoluut niet ter zake want dat is maar een feit.

CeNSUUrrr!-Censuur. Als in: 'Het is censuur want van hun mag ik dit niet schrijven.' Hoe het komt dat mensen het kunnen lezen is vooralsnog een raadsel. 'Censuur!' wordt geroepen door mensen die huilie huilie doen.

Chai thee-Best lekkere thee. Wordt aan de bar van de sauna en na yogales gedronken door nette mensen die zichzelf vaak realisten noemen. In Ruigoord en andere hippie-hangouts door blanke mensen met dreads.

Chakra-Energiepunt in je lijf. Maak er contact mee -chai thee drinken helpt daarbij - om op energetisch niveau vanuit Liefde en Geduld mensen die links zijn uit te schelden, te beledigen en te bedreigen.

Chem TRails!!!-Chemtrails. Grote witte strepen in de lucht. Een eeuwenoude - sinds 1995 - bestaande methode van de Cabal om met aerosolen via de lucht de hersenen van nietsvermoedende burgers te beïnvloeden. Zodanig dat zij denken dat chemtrails ervoor zorgen dat zij zich suf kopen aan producten van TelSell en dat dat niet door reclame-beelden op TV komt. In werkelijkheid condenssporen van vliegtuigen. Afhankelijk van de weersomstandigheden duur het langer of korter voor ze uit elkaar vallen. Te lang naar chemtrails speuren door zonder zonnebril op tegen het licht in te kijken veroorzaakt hoofdpijn en waanideeën als 'Ze bezorgen mij hoofdpijn door via chemtrails mijn hoofd binnen te dringen!'.

Cheryl-picking-Twitterwappie Cheryl verveelde zich te pletter en maakte een lijstje van 500 (dan verveel je je dus écht te pletter) linkschmenschen die wat haar betreft voor het komende Volkstribunaal moeten komen omdat zij zo gemeen zijn om Wappies te wijzen op de verschillen tussen angsten en feiten. Haar lijstje heet Cheryls500 en vermoeden dat iemand wel eens links (en dus slecht) zou kunnen zijn, heet 'Cheryl-picking'. De bedenker van Wappiepedia staat niet op haar lijstje. Dus ik vind Cheryl niet lief. Met dank aan https://twitter.com/MeneerKermit 

Cheryls500-Zie het lemma hier direct boven.

Chinees-1.Inwoner van China, het land waar het Coronavirus vandaan komt.
2. Eten. Als in: 'Al die buitenlandse troep mot ik niet. Ik haal wel wat bij de Chinees!'

Chinees Lab-Laboratorium in het westen van Amerika waar Bill Gates het Coronavirus heeft gemaakt. Helemaal in zijn eentje dus best wel knap.

ChIPs!-Chips. Zie Microchips en Lays Cheese Onion.

Christen-Woord dat je in je social media profiel zet als dekmantel voor het feit dat je racist bent. Zie: christenen.

Christenen-Mensen die problemen willen oplossen met Liefde en Geduld. Wanneer iemand zich 'christen' noemt op social media weet je vrij zeker dat hij of zij dat juist niet is. Kijk maar naar de domme racistische prietpraat die hij of zij verspreidt. Een echte christen noemt zichzelf geen christen maar draagt 'de christelijke waarden' uit zonder zich op de borst te kloppen. 'Kijk, ik ben heel snel en hard en kan van alles vervoeren en ben bijna nooit op tijd!' 'O ja, nu zie ik het want in je profiel staat dat je een trein bent.'

Code van Neurenberg-Regels die zeggen dat je niet mag experimenteren op mensen zonder dat zij dat zelf willen. Wappies zijn tegen alle regels, behalve tegen deze. De code geldt niet voor Wappies die via websites met Truth en Natural in de naam zeggen: 'Dit experimentele product dat alleen ik in de juiste dosis verkoop werkt prima tegen [vul op dat moment populaire kwaal in. Voorbeelden: kanker, AIDS, ADHD, menstruatieklachen. O, en COVID-19 natuurlijk].

Cognitiefe disosasie-Cognitieve dissociatie uitgesproken door Famke Louise (via copy/paste van het Twitter-account van een Wappie geplukt want uit het hoofd deze term tikken is te moeilijk)-Cognitieve dissonantie. De werkelijkheid supereng vinden en daarom eentje verzinnen die nog enger is.  Zie verder dissociatie.

Cojona-Jorona. Zie aldaar. Poging van Wappies om factcheckers af te leiden.

Colloïdiaal zilver-De snake oil van onze tijd. Werkt supergoed tegen ongeveer 168 kwalen en ziektes. Maar dan niet. Wat je er wél van krijgt is nierfalen, neurologische afwijkingen (vertaling voor Wappies: je wordt er gek van.) en pijn in je portemonnee. Tenzij je het van de wereldberoemde Jacqueline op FacebookDésirée Röver koopt want iemand die zoveel dingetjes op de letters in haar naam heeft én niet heeft gestudeerd op het onderwerp moet wel betrouwbaar zijn, toch?

Complot-Wat zij willen dat je denkt is dat dat wat jij denkt een complot is en niet waar maar sommige complotten zijn wél waar. Een complottheorie blijkt soms een complot te zijn. Wappies geloven in complottheorieën, schapen in complotten. Een complot is een gegeven, een complottheorie is een theorie.

Complottheorie-Een theorie die door Wappies geloofd wordt. Dat er geen bewijs is dat de theorie ondersteunt waarmee de complottheorie een complot wordt is voor hun bewijs dat het een complot is. Snap je? Een leuke complottheorie zou kunnen zijn: 'Het metalen stripje in goedkope mondkapjes beschermen tegen chemtrails en 5G straling'. Werkt extra goed door de taalfout in de zin. Als ik het RIVM was, dan wist ik het wel!

Complotwappie-Gelooft in elke complottheorie. Zelfs in deze. Hebben vaak zeer goede argumenten. Voor meer investeringen in beter onderwijs.

Cor0na!-1.Coronavirus. Dodelijk virus dat niet bestaat want iedereen in mijn vriendenkring leeft nog.

Volgens die logica bestaan hongerdood, drugs op de Filipijnen, K3 en malaria ook niet maar dat terzijde. Ontwikkeld in een Chinees lab door Bill Gates en verspreid door genetisch gemodificeerde vleermuizen die met hulp van 5G-stralen via chemtrails het virus hebben verspreid. Gelukkig bestaat het virus helemaal niet en is het allemaal een hoax. Daarom ben ik ook niet bang voor het virus. Waarom ik er mensen voor waarschuw is mijzelf dan ook een raadsel. Wel ben ik bang voor chemtrails en 5G straling want daar gaat niemand dood aan. Maar het is wel heel erg eng. Ik ben superbang voor het dragen van een mondkapje want ik heb van iemand gehoord die ergens gelezen heeft dat iemand heeft gehoord dat iemand gelezen heeft dat er ergens op de wereld iemand is doodgegaan door het dragen van zo'n muilkorf.
2. Mexicaans biertje. Niet erg lekker.
3. Heilige uit de 12e eeuw. Werd uit elkaar getrokken door palmbomen. Levend. Waarna hij dood was. Was een meisje van 17 dus eigenlijk moet ik 'zij' zeggen.
4. Mexicaanse meneer die aardig kan voetballen.
5. Kring rond de zon, rond je irissen...kortom: een kring om iets heen.

Coronafeestjes-Zie: mazelen.

COVFEFE-Geheim. Niemand mag weten wat het betekent. Maar letterlijk betekent het covfefe. Dan weet u dat. In de wereld gebracht door Trump. Ik vermoed dat hij zijn Twitterberichten niet intikt (te dikke vingers en slechte motoriek) maar inspreekt in zijn Samsung Galaxy S3. Wilde 'Coffee' roepen naar zijn secretaresse/dochter maar kreeg weer een TIA/had last van zijn kunstgebit. Zoiets.

COVID-19-Coronavirus. Zie aldaar.

Covidiot-Samentrekking van COVID-19 en buitenlands voor 'idioot'. Wappies die zich vooral bezig houden met nepnieuws verspreiden sneller dan het virus waar zij zich geen zorgen over maken en waar zij dus 26 uur per dag mee bezig zijn.

Covid-test-Via je neus worden met wattenstaafjes je hersenen - voor zover aanwezig - beschadigd terwijl ze stiekem DNA van je afnemen. Dat kun je lezen op Facebook dus dat is geen hoax. Moet je van je baas verplicht doen als je partner ziek thuis ligt met het Coronavirus. Gelukkig is dat virus wél een hoax dus je partner gaat helemaal niet dood. Wat voor sommigen jammer is.

Crimineel-Buitenlander. Marokkaan of Turk die de wet overtreedt. Als MSM het geloof of de huidskleur niet vermeldt, dan weet je zeker dat het weer zo'n moslim is. Laatst nog, met de beruchte slavenhandelaar Roger P.  en bijvoorbeeld ook met die zaak van die pedo Jos B.  En kent u Ferdi E. nog en Willem H.? Nooit stond hun huidskleur of geloof in MSM dus dat bewijst dat zij buitenlanders zijn. En moslim.

Crypto-Crypto currency. Digitaal soort gulden. Bitcoin is een van de paar soorten. Moderne tulpenbol. Wappies sturen andere wappies Tikkies om ze te kunnen kopen. Hopen rijk te worden met dit piramidespel. U weet wel: 'Stuur mij een tientje in een zelf geadresseerde envelop en ik vertel je hoe je rijk kunt worden.' Waarna je een briefje thuis kreeg met de tip: 'Doe wat ik deed want er zijn altijd wel wappies die hier in trappen.' Vergelijkbaar met de verkoop van papiertjes in de jaren '80 waarop stond dat je een stukje van de maan had.

CultUUr!-Cultuur. Zie Taal en Cultuur.

Danny Schiedam-Draagt een geel hesje en is daarom lid van de Gele Hesjes. Is niet agressief en beukt iedereen in elkaar die het niet met hem eens is. Is tegen de dictatuur van Rutte want iedereen in het kabinet is pedo. Binnenkort Mostly Harmless.

Daredevil-Netflix-serie die ik graag keek ter afleiding want soms word ik een beetje wappie van werken aan Wappiepedia. Omdat deze serie is afgelopen kijk ik nu The Walking Dead. Daarin gaan wappies met bosjes tegelijk op gruwelijke manieren dood.

DARVO-Deny, Attack, Reverse Victim and Offender. Ontken, Val aan, Verwissel Slachtoffer en Aanvaller. Maar OVVSA bekt niet lekker. 'De boel omdraaien'. Veel gebruikte tactiek van Wappies: 'Omdat ik die gast van ANTIFA heel hard op ze bek sloeg doet mijn hand nouw pijn! En nouw kryg ik NOG een boete OOK!!!' Vergelijk: 'Huilie, huilie doen'. 

David Icke-Vroeger een bekende voetballer. Tegenwoordig een opperwappie. Dankzij hem weten wij dat de Illuminati eigenlijk buitenaardse hagedissen zijn.

De 1%-De Illuminatie en zo. Je weet wel, die linkse grachtengordelkliek waar ook Mark Zuckerberg en Jeff Bezos en Bill Gates en zo lid van zijn. O, en Femke Halsema. Maar niet Thierry Baudet. Die woont weliswaar in een Amsterdams grachtenpand, snuffelt graag aan zakjes lavendel en gedraagt zich bijzonder elitair maar hoort niet bij de grachtengordelelite. Dat komt omdat hij niet links is maar rechts.

De Andere Krant-Echte papieren krant met daarin alles waar viruswappies in geloven dus vol met dingen die 'de waarheid' worden genoemd. Hebben hun data van 'echte wetenschappers' zoals een bekende opiniepeiler en een handelaar in auto-onderdelen. Maakten een tikfout met het overnemen van diens Twitter-berichten omdat Sander, de baas van het krantje, de copy/paste toets niet kon vinden. Daarom denken nu 200.000 Wappies dat Maurice de Hond zei dat 2 op de 10.000 mensen die Corona krijgen eraan sterven terwijl het volgens de berekeningen van de bekende opiniepeiler 2 op de 100 is. Sander vertelde mij (echt waar!) dat hij zijn foutje zou rectificeren. Daar is hij inmiddels drie maanden mee bezig. Dit vroeg ik Sander: Er staat nog steeds 'Mortaliteits percentage is 0.02%' op de website https://deanderekrant.nl/edities/7 terwijl jij eerder toegaf dat je eigenlijk 2% bedoelde. Best een aardig verschil. Ga je dat nog aanpassen? Zo nee, waarom niet? Binnenkort mostly harmless.

Deep State-De geheime wereldregering achter de wereldregering. Iedereen die niet gelooft dat het bestaat is er stiekem lid van. Het geloof er in brengt Wappies in een diepe staat van onbewustzijn.

De MasSA!-De massa. Zie verder: Massa.

Demmink-De pedo der pedo's. At kinderen op nadat hij die op feestjes had verkracht. Of omgekeerd, dat weet ik niet meer precies. Behalve gesjoemel met declaraties is er niets onoirbaars bewezen. Binnenkort mostly harmless.

DemoCRAtie!-1. Democratie. Supertof systeem waarin de meningen van alle mensen gelden. Slechts 2000 jaar na het uitvinden er van door de oude Grieken golden arme mensen, negers en vrouwen ook als mensen. Zou voor iedereen moeten gelden. Behalve dan voor mensen die naar de moskee gaan in plaats van net als gewone mensen naar de kerk of kroeg. Maar dat is logisch. Net als vinden dat de meerderheid altijd gelijk heeft, behalve wanneer wij zelf tot een minderheid behoren. We hebben het niet in Nederland want Rutte is links. Zie ook: referendum.
2. Moderne democratie: wie het meeste geld heeft, krijgt het meest te zeggen. Variant op sociale media, op de markt en in de kroeg: 'Ik betaal meer belasting als jij dus jij moet je bek houden!'.

Demonstratie-Fantasische demo.

Dennennaaldenthee-Dennennaalden in heet water. Geen thee dus want thee wordt gemaakt van theebladeren. Een nieuw wapen van wappies in de strijd tegen shedden. Tegen wat!? Shedden. Zie aldaar. Niet te verwarren met Chai thee.

Dentrische cellen-Dendritische cellen. Wondermiddel tegen kanker door je telomeren te verlengen zodat je de eeuwige jeugd kunt krijgen. Heb alleen nog niet ontdekt waar je die kunt kopen. In elk geval niet op de website van Mike Adams. Houdt hij iets voor ons achter? 

Désirée Röver-Anti-Vaxx mevrouw. Zéér populair bij Wappies. Vaccineren is niets anders dan een weapon of mass destruction. Bovendien krijg je er kanker van. Weet alles van colloïdiaal zilver.

Dictatuur-DiCK tatuur. Daar leven wij in. Komt door Rutte. Want die is Links. Daarom leven wij niet in een democratie. Zoals in Hongarije. Waar de burgers erg blij zijn met hun president. Zo lang zij precies doen wat hij wil dan toch. Gelukkig laten zij zich niks opleggen. Net als wij, toch?

Dictator-Leider van de dictatuur. Rutte

Dienie Wakker-Jacqueline op Facebook. Eigenlijk Dienie Kars en misschien ook wel Diana Hoogewaard (die in 'Arizona' woont). Slecht gephotoshopte foto in een van internet geplukte foto van een zonsondergang met daarin een tekst die niet misstaat op een houten plankje in de Xenos-catalogus in de categorie 'huis en interieur'? 

Nederlands vlaggetje in profiel? 

Deelt onzinnige berichten van complotsites? 
(Een lemma over 'Drakengenoom'. Goed idee of niet? Uw stem graag.)

Deelt vol verontwaardiging een bericht dat zij onder een andere naam zelf verzonnen heeft?


Ja, hoor, een Jacqueline op Facebook! Met duizenden Wappies als fan die niks van niemand niet aannemen behalve van hun goede vriendin Jacqueline op Facebook die zij niet persoonlijk kennen 'maar het voelt alsof wij al jaaaaren vriendinnen zijn!' Gevolgd door kir-geluidjes. 

Dierenmishandeling-Vreselijk! Bijna net zo erg als een pedo. Uitstekend gespreksonderwerp tijdens de barbecue waar je geniet van een heerlijk stukje vlees van een plofkip en een stuk koe die een heerlijk kort en miserabel leven heeft gehad in een megastal

Dihydrogen monoxide-DHMO. Chemische stof. Kleurloos, geurloos en smaakloos. Jaarlijks sterven er duizenden aan de inhalatie ervan. Meestal per ongeluk. Leidt in diverse vormen vaak tot overmatig zweten en urineren maar ook tot gebroken botten, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en overgeven.

Dissociatie-Niet helemaal bij zijn. De klok horen luiden maar niet helemaal weten waar de 5G hangt. Die heb ik van https://twitter.com/Deh_Haagh Aandoening die bij Wappies vele malen vaker voorkomt dan bij schapen. Ooit een meme gezien en niet helemaal onthouden waar die nou eigenlijk over ging. Kan ook met zinnetjes die Wappies ooit ergens gelezen hebben. Vergelijk: Uil van Minerva. Zie ook: Cognitieve disosasie.

Discussiëren-Met feiten en argumenten je gelijk proberen aan te tonen zonder te zeggen: 'Ik heb gelijk want dat is zo.' Niet aan beginnen tegen iemand die links is want dan ga je die uitschelden zodra je argumenten op zijn (dus meestal na één of hooguit twee vragen en antwoorden over en weer) en dan willen ze niet meer met je discussiëren alleen maar omdat je ze uitscheldt. Zie ook: redeneren.

Discriminatie-Als je vindt dat je beter bent dan mensen die er anders uitzien dan jij en dat je vooral daarom meer rechten hebt, waaronder het recht om mensen uit te schelden en je als een racist te gedragen. Wie zegt eigenlijk wanneer iets discriminatie is? Wanneer ik vind dat wat ik zeg of doe geen discriminatie is, dan is dat geen discrimina...*PATS!* Au! Waarom deed je dat? 'Ik sloeg jou heel hard op jouw neus maar omdat ik vind dat er geen sprake was van geweld kun jij mij niet aanklagen voor geweld.'

DNA-Onze cellen of zo. Die gemanipuleerd zijn door de aliens die ons gemaakt hebben. Lees von Däniken maar! De Lizardmen waren hun vijanden, geloof ik. Daarom proberen zij ons DNA te veranderen door McDonalds en zo uit te vinden waar ze MSM in ons eten stoppen. Zie je wel! En dat meisje bij het glazen luikje van de MCDrive ziet er nog net zo jong uit als 20 jaar geleden! Niet opgevallen? Hoe zou het komen dat zij er nog zo jong uitziet? En die grote gele M? Nou, dat stelt natuurlijk de poorten voor naar de 5e Dimensie die voor ons gesloten blijft zo lang wij niet OntwAKen! door beter te luisteren naar een werkloze dansschoolhouder en een vroegere rapper. En naar Jensen. Maar ik weet niet of ik die kan vertrouwen want hij werkte voor MSM. Zie ook: Annunaki.

Dobbernegers-Vluchtelingen. Asielzoekers. Buitenlanders die niet willen blijven wonen in steden en dorpen die mede dankzij Nederlandse militaire en logistieke ondersteuning heel erg plat gemaakt zijn, doorgaans met bewoners en al. Term die bedacht is door Annabel Nanninga, een mattie van Thierry Baudet die Amsterdam een vreselijke stad vindt én er graag wethouder wil worden want dat is jottem.

Doden-Mensen die niet meer leven. 'Ruim een miljoen doden door coronavirus'=nep. Niets aan de hand. Heel weinig. 1 Dode (Heel misschien wel drie, hoor! Wereldwijd!) door mondkapjes='Zie je wel, die dingen zijn levensgevaarlijk!' 0 (nul) Doden door chemtrails en 5G-straling samen='Ze willen de mensheid uitroeien!'

Dorien-Dorien Rose Duinker. Playmate van Powned en influencer. In buitenland geboren wappie die het leuk vindt als mensen foto's van haar maken terwijl zij geen kleren aanheeft. Trouwde - heel romantisch - in Las Vegas met een Marokkaanse mevrouw. Ruilde die in voor Willem. Wil zich geen gif laten inspuiten. En zit dus vol botox, tatoeageinkt en Willem.

Dreads-Haarstijl die mensen met een lichte huidskleur zich aanmeten om anderen te laten denken dat zij vol Liefde en Geduld zitten zodat het lijkt alsof zij links zijn. Sinds kort zijn staan die mensen bekend onder de noemer haathippie. In werkelijkheid zijn zij erg boos van binnen en dus meestal rechts. Kijk maar naar Willem. Veel Wappies vinden het leuk als iemand dreads draagt. Kijk maar naar Willem. Iets minder leuk wanneer een Rastafari dreads draagt want die doet het uit overtuiging en is een neger.

Drugs-Illegale middelen die worden gebruikt door negers en andere buitenlanders en dus verboden moeten worden. Oké, keurige blanke christelijke jongens en meisjes van Urk en de meeste van mijn favoriete artiesten gebruiken ze ook maar dat komt omdat ze de druk niet aankunnen of zo. Dus dat is heel wat anders. Net als mijn wijntje. Dat is ook slechte drugs maar niet echt slecht. Net als de wiet van Willem.

Duurzaamheid-Verzonnen door de elite. Windmolens, zonnepanelen...het is allemaal een hoax. Kernenergie is pas écht nuttig! En als het mis gaat met al die kerncentrales? Ach, dan is er toch meer niemand om zich daar druk om te maken. Plastic en beton, dàt zijn pas duurzame materialen! Dat laatste is echt waar trouwens, want 'duurzaam' betekent letterlijk 'gaat lang mee'. Zo gaat plastic langer mee dan de leugen dat de Aarde opwarmt door toedoen van de mens. Alleen klimaatgekkies houden zich bezig met duurzaamheid.

DYOR-Geen parfummerk maar buitenlands voor 'Zoek het zelf maar op. Google staat vol bewijzen. Ik ga het echt niet voor je uitzoeken want ik heb er geen zin in maar weet gewoon dat het waar is.' 'Do your own research' wordt vooral gebruikt door Wappies die zich inzetten voor behoud van de Nederlandse taal en cultuur en Nederlandse normen en waarden. Zie ook: Nieuws.

E-Nummers-Dodelijke stoffen die 'zij' in onze voeding stoppen en die ons verslaafd maken aan het product zodat wij er meer van gaan eten. Er zitten er veel in Lays Cheese Onion chips. In plaats van een of ander E-nummer om je eten lekker en gezond te maken kun je veel beter bijvoorbeeld kurkuma toevoegen aan je dieet. Dat dat gewoon E100 heet op de lijst van toegestane additieven in voeding is een feit dat je gewoon mag negeren. Want feiten, daar heb je niks aan.

Echte Hollanders!-Kale Wappies. Realisten. Doorgaans kale blanke mannen die vinden dat buitenlanders zich aan onze normen en waarden moeten houden. Zijn er nog niet uit of schreeuwen, schelden, slaan en beledigen een norm of een waarde is.

Eeuwenoude traditie-EeUwen! OUDe Tra disie!-. Gewoonte die zelden meer dan enkele decennia oud is. Term die vaak wordt gebruikt door realisten.

Eeuwige Jeugd-Wat je krijgt van lange telomeren. Te verkrijgen door supplementen te slikken van webshops met 'Natural' en 'Health' in de URL. Iets wat de Cabal ook wil maar dat zij het willen is supermegaslecht.

Eeuwige Jeuk- Verwensing. Als in: 'Ik wens jou Eeuwige Jeuk en te korte armpjes!' Niet te verwarren met Eeuwige Jeugd. Zie een regeltje hoger.

Eigen mening-Wat je van Willem tegen schapen moet zeggen en wat Jacqueline op Facebook zegt. Zie ook: Krantenkop.

Eigen verantwoordelijkheid-Wappies hebben ontzettend veel moeite om die te nemen. Daarom zijn er regels. De gemeente Tilburg vindt dat de fans van Willem II die moesten nemen.

EjBron-Mysterieus figuur die nieuws levert aan Nine for News. Heet eigenlijk gewoon Bert. Maar Bert Bron klinkt een beetje sukkelig. Heet misschien wel Engelbert Johannes of zo dus zal wel Katholiek zijn want veel Katholieken heten Johannes. Behalve wanneer zij een meisje zijn.

EliTe!-Directeuren van grote bedrijven en politici die jarenlang in de Tweede Kamer zitten zonder wezenlijk iets toe te voegen en/of in een grachtenpand in Amsterdam wonen. Met uitzondering van Mike Adams, David Icke, Donald Trump, Geert Wilders en Thierry Baudet.

Elvis-Heupwiegende zanger. Hij is niet dood maar leeft. Net als bijvoorbeeld John F. Kennedy Jr. Zat zwaar aan de drugs en gebruikte er teveel van op het toilet.

EM-straling-Zie hier direct onder.

EMF-strAling!!-Niet helemaal duidelijk maar wel supereng! Of was het nou EM-straling? Hoe dan ook: de F staat voor 'straling', dacht ik. In het buitenlands dan. Komt uit vriezers in supermarkten en zorgt ervoor dat wij chips willen kopen. EMF is gemaakt door Microsoft van Bill Gates. Echt waar! Zoek maar op. Het staat overal op internet. Dan zie je ook opvallend vaak de term 'EMF files'. Dus al die files in Nederland? Daar zit Bill Gates achter!

Energetisch niveau-Feitelijk elk niveau want alles heeft met energie te maken. Term wordt graag gebruikt door blanke wappies met dreads die chai thee drinken en op blote voeten dansen. Het liefst in de sauna waar zij met soortgenoten praten over liefde en verbinding praten met mensen die net als zij stiekem op Thierry Baudet stemmen.

Engels-Taal die door buitenlanders gesproken wordt en waar Q in schrijft. Zelf willen wappies dat er alleen maar Nederlands gesproken wordt in Nederland want zij zijn voor behoud van de Nederlandse Taal en Cultuur en daarom lid van de Dutch Defense League én het Farmers Defense Force. Mijn Noorse buurman spreekt het ook maar hij is geen buitenlander maar een blanke. Dus. Dat is wat anders. Snap je?

Epstein-Leverancier van jonge meisjes aan Bill Clinton en een Engelse Prins. Ook aan Trump maar die deed maar alsof. De vrouwelijke kinderlokker die voor Epstein kleine jongetjes en meisjes naar zijn sex-eiland lokte heeft dezelfde achternaam als de moeder van Bill Gates. Dat is natuurlijk geen toeval. O ja, toen de camera's in zijn cel per ongeluk niet aan stonden én zijn beveiligers even waren plassen of roken, pleegde hij *ahem* 'zelfmoord'.

EU-Mensen in Brussel. Elite naar wie wij niet moeten luisteren want het zijn allemaal pedo's die gratis geld geven aan asielzoekers en andere buitenlanders.

EU-subsidie-Gratis geld dat de Europese Unie geeft zonder dat ze met mij overleggen waar ze het aan besteden. Heel slecht wanneer anderen dat krijgen maar wanneer ik het krijg is het goed en is dat omdat ik er recht op heb want ik betaal belasting! Ook goed als boeren het krijgen en mijn favoriete amateur voetbalclub. De EU zegt ook dat ik mijn klanten niet mag oplichten en zo dus daarom ben ik voor een NEXIT.

Exposen-Ik expoos, jij exposed, wij hebben exposed, wij exposen. Bijzonder slecht anglicisme dat staat voor 'aan de kaak stellen, aan het licht brengen'. Wordt vooral gebruikt door Wappies met een Nederlands vlaggetje in hun profiel op sociale media om aan te geven dat zij zich inzetten voor het behoud van de Nederlandse taal. Nou, die hebben zichzelf mooi exposed!

Fabeltjesfuik-Bubbel waar Lange Frans en zijn geloofsgenoten in zitten. Zodra je iets gelooft kom je er niet meer van af. Voorbeeld: Er zijn mensen die geloven dat Lange Frans als familie van de Rotchilds lid is van de Cabal. Dat hij dat ontkent zegt mij voldoende. Leg mij maar eens uit hoe hij aan zijn miljoenen komt nu geen enkele club of festival hem betaalt om te komen rappen. De term is populair geworden door de grappenschrijver van Arjen Lubach.

Facebook-FeesboEK. Onuitputtelijke bron van geinige plaatjes zodat ik geen lange lappen tekst hoef te lezen. Alles wat je er leest is waar. Behalve wanneer een werkloze dansschoolhouder zegt dat het niet waar is. Echt superhandig want als iemand vraagt wat mijn mening is of waar ik mijn informatie vandaan heb dan zeg ik gewoon: 'Doe maar zelf onderzoek want het staat gewoon op Facebook en Google, hoor! Connect the dots!' Bekend van de uitspraak: 'Van Facebook mag ik dit niet zeggen!'Zie ook: DYOR

Factcheckers-Zeggen dat Wappies nepnieuws delen. Blijven maar op feiten wijzen. Nare mensen. Dus links.

Fake News-Nepnieuws. Volgens Wappies: al het nieuws waar schapen in geloven. In realiteit: vrijwel al het nieuws waar Wappies in geloven. De term is een afgeleide van 'Lügenpresse' waarmee alle mediaberichten die negatief rapporteren over de Grote Leider, diens medewerkers en fanatieke aanhangers als 'nep' wordt gekwalificeerd. Populair gemaakt door de Nazi's, daarna een beetje vergeten totdat Trump van Stephen Miller en/of Steve Bannon kreeg ingefluisterd dat hij het moest zeggen om zijn fans te laten juichen.

False Flag-Rode vlag (Lett. Valse vlag.). Buitenlands. Schapen zeggen: er gaat ons een lichtje op. Als het vrij duidelijk is dat een gebeurtenis in scène is gezet. Doorgaans om een persoon of groep personen in een kwaad daglicht te stellen. Zoals de politie-agent die bekend werd als The Umbrella Man en een brandbom een winkel in wierp om vreedzaam protesterende mensen van de BLM-beweging daar de schuld van te kunnen geven. 

Famke Louise-In-flu-wenzer. 'Mostly harmless'. 

Fantastische Demo!-Demonstratie (zie ook: protesteren) die is georganiseerd door Willem en wordt gesponsord door Won Yip waarvan duizenden Wappies zeggen dat zij erbij zullen zijn en waarbij uiteindelijk ongeveer 30 van hen komen opdagen. De rest blijkt honderden nep-accounts op Twitter te zijn, kreeg geen weekendverlof van de hoofdzuster in de inrichting of van de gevangenisdirecteur, stond dat weekend ergens een taakstraf te vervullen of heeft huisarrest gekregen van mama. Of is gewoon een laffe keyboardwarrior natuurlijk. Dat kan ook.

Farmers Defence Force-FdF. Groepje boeren dat opkomt voor het behoud van de Nederlandse taal en de Nederlandse waarden. Vinden het een waarde of een norm (zij weten het verschil tussen normen en waarden niet) om politici (en zelfs bij de koning!) bij hen thuis te komen intimideren en normaal om met trekkers vernielingen aan te richten.

FeIT!-Feit. Nutteloze informatie. Daar heb je niks aan want er is Facebook en Twitter en zo. Dat feiten niet te koop zijn op de website van The Health Ranger bewijst voor mij dat ze slecht zijn voor de gezondheid. Ik zal ze dus nooit slikken.

FEIteN!-1.Als in 'Ja maar dat zijn de feiten!' roepen terwijl je bedoelt te zeggen: 'Ik verspreid graag leugens die ik op Facebook tegenkom.' Zie verder bij: feit. Dat staat hier net boven. 2. Dingen waar je mee om de oren geslagen wordt door mensen die links zijn. Erg vervelend.

Feyenoord-Voetbalclub in Rotterdam waar een stadswijk naar is vernoemd. Jules Deelder had er een hekel aan en Willem wil dat de fans dood gaan door elkaar zonder mondkapje om te knuffelen.

Forum voor Democratie-Politieke partij. Thierry Baudet, de Grote Leider ('Führer' in het Duits) van dit splinterpartijtje op rechts gooit gooide iedereen uit zijn clubje die het niet met hem eens is was. Hij doet deed dat op democratische wijze want hij is het altijd eens met zichzelf. Of zo. 

Forumland-Vooralsnog fictief land. Een door Thierry Baudet zelf gejat idee om een eigen staat te creëren die uitsluitend bevolkt wordt door blanke racisten zoals hijzelf. Met een eigen munt, schoolsysteem en al. Bestaat al en heet Orania. De schapen van Baudet zouden dolgraag wonen in dat dorp met 1000 anderen die net zo hypocriet, dom en racistisch zijn als zij zelf. O, en blank natuurlijk. 

Francis Capelle-Heeft een eigen verklarende woordenlijst nodig want ook de meeste Wappies begrijpen hem niet. Heeft ruzie met Micha Kat en is fan van Sandra Vogelaar.

Friedepiepel-Wat Famke Louise graag riep. Een Engelstalig persoon die het haar in slow motion hoort uitspreken zou kunnen vermoeden dat zij 'Free the people' bedoelt te zeggen. Vermoedelijk zegt zij ook 'Ho-aks' in plaats van 'Hooks' waar 'Hoax' staat. Famke ontving een leuk geldbedrag van de overheid om haar jeugdige aanhang te vertellen dat zij naar het RIVM moeten luisteren. Vertelt in ruil voor een wit voetje bij Willem opeens iedereen dat men juist níet naar het RIVM moet luisteren. Gevolg is dat tieners ruzie maken met hun (pleeg)ouders door gelijktijdig te roepen: 'Famke Louise zegt dat jij (niet!) naar het RIVM moet luisteren. Ik heb het haar zelf horen zeggen op het Jeugdjournaal/gelezen op haar Insta.' Deze verwijzing verdwijnt binnenkort uit deze versie van Wappiepedia dus geniet er nog maar even van.

Galactic Counsil-Galactic Counsel. Buitenaardse Raad van wijze buitenaardse wezens die via verlichte Wappies ons vertelt wat wij moeten doen. Gelukkig laten wij ons niks opleggen. Leven wij in een dictatuur or zo?

Gearrestateerd-Wappieaans voor 'gearresteerd'. Vergelijk: Islamitisering voor islamisering en majorettes voor marionetten. Met dank aan https://twitter.com/Linda_T_uit_R

Gebarentolk-Irma. Thierry vindt het onzin. Mensen met een beperking moeten zich maar aanpassen aan mensen zónder beperking. Moeten ze maar niet gehandicapt zijn. Eigen schuld. Rutte heeft Irma alleen maar ingehuurd om belangrijk te lijken. Je gaat toch niet écht rekening houden met anderen? Straks denken mensen nog dat je geen egoïst maar een socialist bent! Brrr..

Gedragsdwang-Tegenovergestelde van anarchie. Als de overheid zegt dat je anderen niet ziek of deaudt mag maken. Vreselijk! Dat maak ik zelf toch wel uit!? Vooral wappies zonder humor (hé, een pleonasme!) hebben een hekel aan regels.

Geduld-Eerst tot tien tellen en dan pas de politie uitschelden die jou vertelt dat je je aan de wet moet houden. Niet te verwarren met het Nederlandse woord 'geduld'. Wappies kennen dat niet.

GeenStijl-Stijlloos weblog van anonieme redactieleden van De Krant van Ingeslapen Nederland, De Telegraaf. Maakten het normaal om domme, beledigende en racistische uitspraken te doen. Lieten zich betalen om namens een groep multimiljonairs de toetreding van Oekraïne tot de EU tegen te houden.

Geert Wilders-Vroegere held van Wappies omdat hij tegen buitenlanders is. Zijn moeder is geboren in het land met de meeste moslims ter wereld. Zijn rol is overgenomen door Thierry Baudet maar bij veel Wappies is die informatie nog niet ingedaald. Heeft geen ideeën of argumenten, alleen maar soundbites die hij feiten noemt. Verzint daarom bij elk debat een smoesje om niet te hoeven meedoen. Is tegen politici die al meer dan 20 jaar op het pluche zitten zonder iets te bereiken. Zit al meer dan 20 jaar op het pluche zonder iets te bereiken.


Geheime wereldregering-Deep state. De Illuminati en zo. De regering achter de regering. Je weet wel.

Geheimen-Informatie die bijna niemand heeft en die dus alleen maar bij een heleboel mensen bekend zijn. Zonder geheimen zou er weinig te beleven zijn op sociale media.

Gele hesjes-Samengeraapt zooitje dat vooral vaak ergens tegen is. Vaak absoluut oneens met andere leden uit de groep. Danny Schiedam is er eentje. In Frankrijk hebben ze een Franse naam en knokken ze veel met de politie. In Nederland durven ze dat niet.

Geloof ('Geloven')-1. Fantastisch spul! Als je er voldoende van hebt beschermt God/Jawheh/Allah je tegen het coronavirus! Een mondkapje dragen of geloven in wetenschappers is dus helemaal niet nodig. Wauw! Je kunt het kopen in een kerk, synagoge en moskee. In Staphorst zijn ze verslaafd aan het goedje.
2. Geloof je dat jouw telefoontje de beste is van allemaal 'want er zit een zilverkleurig appeltje' op!' dan heb je niet het recht mensen uit te lachen die in God geloven.
3. Geloven dat ergens in geloven stom is is stom en een tikkie tegenstrijdig.

Geloofsfanatici-Mensen die denken dat God of een andere hogere macht hen beschermt zo lang zij zich maar hypocriet gelovig genoeg gedragen. Fanatiek religieuzen van alle gezindten hebben twee dingen gemeen: 1) Zij geven hun leven in handen van een godheid. 2) Zij sterven vroegtijdig.

Gelukszoekers-Buitenlanders die naar Nederland komen op zoek naar een beter leven voor zichzelf. Zijn allemaal uitkeringstrekkers die onze baantjes inpikken. Wappies die naar het buitenland verhuizen op zoek naar een beter leven ('Emigreren' heet dat met een duur woord) zijn gewoon slim.

Gemeente Tilburg-Wil burgers geen regels opleggen. Supertof, toch? Terwijl Rutte tegen mensen zegt: 'Draag een mondkapje en houdt anderhalve meter afstand!' zegt de gemeente Tilburg tegen de fans van Willem II: 'Ach, wij raden jullie aan om naar Rutte te luisteren maar als jullie liever willen knuffelen en juichen omdat jullie een voetbalwedstrijd hebben verloren en liever zielige oudjes als je eigen oma willen opzadelen met het coronavirus, dan mag dat van ons, hoor. Veel plezier ermee!' Dat heet 'eigen verantwoordelijkheid'.

Geniabel-Een samentrekking van 'geniaal' en 'aimabel'. Een briljant idee dat ook nog eens heel sympathiek is. Zelf bedacht en dus een neologisme. Heeft verder niets met deze lijst te maken. Daarom staan hier ook geen verwijzingen naar andere termen in deze lijst.

George van Houts-Theatermaker, bekend van de voorstelling-serie 'Komplot'. Zijn complotgedachte over banken die doelbewust klanten oplichten bleek niet door hem verzonnen maar gewoon waar. Helaas gelooft hij daardoor dat 'de overheid' altijd liegt, zelfs wanneer hij het eens is met de overheid. Tsja, daar wordt je wel wappie van.

Georgia Guidestones-Amerikaanse versie van Stonehenge. De granieten stenen constructie in Georgia (D'oh!) werd in 1979 gebouwd en is dus al eeuwen oud. Er staan aanwijzingen op voor het leven na een apocalyps. Die hoeft alleen nog maar even plaats te vinden. De opdrachtgever noemde zich R.C. Christian. Daarom vinden mensen dat de Rozekruisers er achter zitten. Dat 'Christian' in het buitenlands ook gewoon 'Christen' betekent is maar een feit.

Gerard Cox-Bejaarde realist. Was twee maanden oud tijdens het Bombardement op Rotterdam maar kan het zich nog levendig herinneren. Vergelijkt het dragen van een mondkapje met de Holocaust want hij houdt van aandacht maar al jaren niet meer van Joke Bruijs. Is bekend omdat hij vroeger liedjes zong. En het deed met Joke Bruijs.

Geschiedenis-Wat vroeger is gebeurd. Wappies hebben er niet van geleerd.  Voor hun informatie kijken zij niet in een geschiedenisboek maar op Facebook.

Geschiedenisboek-Boek met feiten van vroeger. Klopt niet altijd maar bevat meer waarheid dan Facebook. Is links en staat dus niet op het plankje met vier zelfhulpboeken op het toilet bij Wappies.

Geweld-Wordt door kale wappies gebruikt tegen mensen die hun onzin niet willen geloven. Spirituele wappies dreigen ermee. Maar vanuit liefde en geduld, hoor!

Gilgamesh-Een reus van héél vroeger die iets te maken had met de Annunaki. Zijn geraamte is gevonden. Het is supergroot. Zeggen ze. Want wat het ook is is kwijt.

God-Vader van Jezus. Dus hij heeft het met de Heilige Moeder Maria gedaan. Helpt beter tegen Corona dan wetenschappers. Als je de ziekte tóch krijgt heb je niet hard genoegen gebeden terwijl je met 300 andere Wappies zonder mondkapje in een kerk zat te zingen. Heet in andere talen Allah, Jehovah en Jaweh. Joden schrijven die naam zonder klinkers er tussen. Tetragrammaton heet dat. Wordt in de Bijbel ook wel Elohim genoemd. De afkorting daarvan is El. Als in 'Yo, El, kan je even een Zondvloed of zo regelen? Er zijn te veel idioten!' Beïnvloedde de scheppers van Superman (die Joden waren) die de vader van Superman de naam Jor-El gaven. Is supermachtig en kan van alles om alle mensen - dus ook u en mij persoonlijk - te helpen. Heeft - net als de gemeente Tilburg en Zweden - besloten dat het de eigen schuld is van mensen als dingen mis gaan. Dat heet eigen verantwoordelijkheid. Zijn meest bekende naam wordt vaak aangeroepen door werklieden en werd als monoloog gebruikt door een leuke Joodse dame met wie ik had afgesproken niet over geloof te praten. Vermoedelijk omdat 'O JHWH!, O JHWH, O JHWH!!!' lastig is uit te spreken wanneer je naakt plat op je rug ligt met je achterhoofd ver in een kussen gedrukt.

Google-Superhandig! Ik weet niet precies wat het is want ik heb Facebook en daar staat ook al alles in wat ik wil weten maar je kunt er dingen zoeken dus als mensen zeggen dat ik iets moet bewijzen zeg ik gewoon dat ze op Google moeten kijken. Dus ik denk dat Google een eigen Facebook-pagina heeft. Of zo. Zie ook: DYOR

Graancirkels-Ronde vormen in velden met graan. Vaak met geinige patronen. Makkelijk na te maken met een mooi stuk hout en een touwtje waarmee je sommige graanhalmen plat maakt en andere niet. Volgens Janet Ossebaard gemaakt door buitenaardse wezens die Engels praten met haar. Dus dan is dat zo.

Grammatica-Nergens voor nodig. Wordt alleen gebruikt door mensen die nog niet w0ke! zijn.

Gratis geld-Elke uitkering behalve de uitkering die de Wappie die er over klaagt ontvangt. 
2. Elke vorm van subsidie. Behalve de EU-subsidie van €12.000 per jaar die boeren ontvangen en de subsidie die de lokale voetbalclub ontvangt. Want voetbal is cultuur.

Greta Thunberg-Autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes. Zie aldaar.

Griep-Irritante aandoening met hoesten, niezen en spierpijn en zo. Als je het hebt dan blijf je thuis want je wil anderen er niet mee aansteken. Gaan een paar duizend mensen in Nederland per jaar dood aan. Dat is heel vervelend. Met COVID-19 kun je nog gerust naar je werk, de kroeg en het voetbal gaan en je buurvrouw knuffelen en zo want dat is maar een griepje.

Griepje-Corona. Zie: griep

GrOot-KApitaal!-Groot-kapitaal. Mensen die megasuperrijk zijn en voor aardlingen beslissen wat die moeten doen om arm en jaloers te blijven. Zie verder Illuminati en Big Pharma en zo. Leden van het Groot-Kapitaal zijn op wonderbaarlijke wijze ook allemaal socialisten.

Grote Leider-Nederlands voor Führer. Voorbeelden: Hitler, Poetin, Mao, Trump. Wannabees: Wilders, Baudet. Rutte mag niet meedoen in dit rijtje. Willem trouwens ook niet.

HEMA-Winkelketen. Verkocht ooit een gebakje dat 'Moorkop' heette maar de naam veranderde waardoor het gebakje niet meer bestaat. Verkoopt ook mondkapjes.

HAARP-High Frequency Active Auroral Research Program. Supergeheim (daarom is er zo veel van bekend) programma van hen waarmee zij via de ionosfeer (dat is heel hoog in de lucht) het weer en onze hersenen beïnvloeden met EMF-straling. Of was het nou toch EM-straling? ELF misschien? Het ligt in Antarctica. Philips werkt er aan mee en dan weet je al genoeg natuurlijk. Er is vast ook een ingang naar de Holle Aarde.

Haathippie-Blanke mensen met dreads die zeggen dat zij vol liefde en geduld zitten maar in feite van haat zijn vervuld en zich op Twitter en Facebook vaak realisten noemen.

Haatpaleis-Moskee. Door de spindoctor van Geert Wilders bedachte term om mensen met minder dan 80 IQ-punten voor het PVV-karretje te kunnen spannen.

Hakenkruis-Swastika. Kale Wappies vinden het een leuk symbool want het doet ze denken aan een leuke tijd in de geschiedenis.

Hans Janmaat-Racist van vroeger die men toen vaak te extreem vond in zijn haat tegen buitenlanders en andere moslims. Als hij nu nog leefde (dat doet-ie niet want hij is dood) zou hij op de markt uitgelachen worden omdat hij zaken niet durft te benoemen.

Heaumeau-Homo. Homoseksuele meneer. Werd erg grappig gevonden door de volgers van Powned en GeenStijl en meer van die kinderachtige nieuws-dingetjes op internet. De meeste aanhangers zijn inmiddels boven de dertig en zijn volwassen geworden. Daarom staat er achter Powned binnenkort Mostly Harmless. Sommige fans zijn - ondanks hun gevorderde leeftijd - jonge tieners gebleven en vinden het nog steeds bijzonder geestig om 'Heaumeau!' te roepen naar politici. Vinden het jammer dat zij dat alleen kunnen doen op dagen dat zij geen taakstraf moeten uitvoeren. Wappies (vooral kale, opvallend genoeg) zijn tegen homo's én zijn tegen moslims 'omdat die tegen homo's zijn!' Want dat is logisch.

Heilige Moeder Maria-Een mevrouw die iets meer dan 2000 jaar geleden leefde en het kindeke Jezus baarde. Was asielzoekster want zij zocht asiel. Samen met haar man Jozef (inderdaad: terwijl zij getrouwd was deed zij het met een andere man. Of een geest eigenlijk, geloof (...) ik.) en een paar dieren is zij elk jaar te zien in de kerk waar katholieken samenkomen om anderen te laten zien dat zij van die geweldige christenen zijn. Want in een kerk gaan zitten maakt een christen van je, zoals een rekenmachine kopen een goede accountant van je maakt. Dat is logisch want als je in een garage gaat staan word je vanzelf een auto en na twee gitaarlessen kun je Eddy opvolgen in Van Halen. Werd moeder van Jezus toen zij 14 of 15 was. God was de Vader van Jezus en in wezen dus pedo. Was maagd toen Jezus geboren was. Maar geen maagd toen Zijn oudere broers werden geboren. Dat is best wel raar, vind ik. 

HEN! (ook wel: 'Zij', 'Hun' 'Ze' of 'Hullie'. In sommige steden ook wel 'Hunnie'.)-De Illuminati, de Geheime Wereldregering, de Bilderberg groep, buitenaardse hagedissen. Waar Q ons voor waarschuwt.

Het-1.Het is onduidelijk wat het is. Maar het is heel erg. Het is allemaal de schuld van Rutte en/of links want het zijn allemaal pedo's. Andere kenmerken van het: het is een complot, het is best een schattig knulletje en het is best een lekker weertje vandaag, hè? Maar ook: Het is echt waar want ik las het op Facebook en 'Het is een zielig mannetje dat vroeger een talkshow had bij MSM maar nu t-shirts en onzin verkoopt via jensen pun ennel.'Samenvattend: het is mij allemaal wat. Over 'wat' bedenk ik misschien ook ooit eens een lemma.
2. Neuken. Als in 'Gisteren heb ik het na jaren weer eens met mijn eigen vrouw gedaan.'

Het Verzet-Het grootste deel van Het Volk. De tienduizenden mensen op sociale media die massaal naar Fantastisch Demo's! komen waar blijkt dat het gaan om enkele tientallen personen die per persoon honderd nep-accounts hebben en zich vooral bezighouden met het delen van hun eigen berichten onder steeds andere namen. Roepen graag dat zij in opstand gaan komen maar komen nooit voorbij het niveau van aktiegroep. Zie aldaar.

Het Volk-Wappies. Zal een bloedige volksopstand veroorzaken als Rutte niet luistert naar hun boodschap van Liefde en Geduld. Een deel van het volk kun je herkennen aan hun gele hesjes. Dat deel van de bevolking dat het hardste schreeuwt dat zij zo zielig zijn.

Hillary Clinton-Killary. Vermoordde vier Amerikaanse soldaten in Benghazi en raakte tienduizenden e-mails kwijt. Bijna presidente van Amerika en getrouwd met Bill Clinton. Leidde een wereldwijd netwerk van pedofielen vanuit de niet-bestaande kelder van een pizzeria. Zal dus zelf ook wel een pedo zijn.

Hitler-Meneer die tegen joden was omdat een joodse meneer zei dat hij niet kon schilderen. Durfde later niet te vertellen dat zijn opa een jood was en maakte daarom de hele omgeving van het dorp plat waar alle bewijzen lagen. Was in Oostenrijk geboren maar vond dat niet leuk. Daarom werd hij baas van Duitsland en maakte Oostenrijk ook Duits zodat-ie opeens in Duitsland was geboren. Zijn vader noemde zich Hitler omdat hij de naam van zijn eigen vader 'Hiedler' niet kon schrijven.  Hitler noemde zich Hitler omdat hij niet de achternaam van zijn moeder wilde gebruiken. Anders zouden Duitse Wappies en hun nazaten tot op de dag van vandaag 'Heil Schicklgruber!' roepen. Logisch. Waarom zou je jezelf Schicklgruber noemen als je jezelf ook Hitler kunt noemen? Want dat betekent 'keuterboer'. Was best slim want Nationalisme én Socialisme waren populaire politieke stromingen bij arbeiders in zijn tijd dus noemde hij zijn clubje Nationaal Socialistische Arbeiders Partij. Kennen wij nu nog als de afkorting 'Nazi's'. Al een tijdje dood maar nog steeds populair bij kale Wappies zoals die aardige jongens van Voorpost.

Ho-aks-HOAX zoals het - met een vies gezicht (Denk Ron Wemel die in de trein in een zak 'snoepjes met alle smaken' grabbelt en er eentje in zijn mond stopt met oorsmeersmaak.) erbij - wordt uitgesproken door Wappies die hetzelfde merk haarverf gebruiken als Kimmy en Famke Louise. Alles waar zij in geloven is het. In het Nederlands: elk nepbericht dat opzettelijk verspreid wordt om de polariteit tussen groepen mensen te vergroten. Kimmy zegt 'Hoost'. 

Holle Aarde-De binnenkant van de Aarde wordt bevolkt door allerlei vreemde wezens. Dat zijn dus geen buitenaardse maar binnenaardse wezens. De overlevenden van de ramp met Atlantis wonen er ook. Maar de Aarde zit ook vol met lava en zo. Dat verklaart waarom wij er niet kunnen komen en er geen bewijzen zijn voor die theorie. Dat bewijst dus dat het waar is. Vergelijk: Platte Aarde.

Holocaust-Populaire benaming voor 'het oplossen van het Jodenvraagstuk', eufemisme voor het stelselmatig uitroeien van een groep mensen die als schuldigen werden aangewezen voor alles wat mensen erg vonden. Wordt ontkend of gebagatelliseerd door (opvallend vaak kale) Wappies die graag de mop vertellen: 'Op de Olympische Spelen staan drie teams in de halve finale van het roeien: Duitsland, Nederland en Israël. De beste twee gaan naar de finale. Welk team komt als eerste over de streep? In elk geval niet de joden want die zijn nog lang niet uitgeroeid.'

Hollywood-Favoriete woonstek van de elite. Adrenochrome koop je daar gewoon via thuisbezorgd.nl. De landing op de maan werd er gefilmd.

Homo-Heaumeau. Meervoud: heaumeaux.

Hongarije-Geweldig land want er wonen bijna geen buitenlanders omdat er een heel groot hek om het land heen staat. Iedereen die precies doet wat de president zegt dat-ie moet doen is er hartstikke blij want dat is democratie. Dat wil jij toch ook? O ja, en de vrouw van Geert Wilders komt er vandaan want hij zegt graag 'Fuck die buitenlanders uit het Oostblok!'.

Hoofdwappie-Wappie met veel schapen die klakkeloos voor waar aannemen wat de hoofdwappie beweert. Die hoeft alleen maar te zeggen dat de leugen die hij of zij verspreidt een feit is. Argumenten zijn alleen maar irritant en dus niet nodig. U kent de voorbeelden. Die vindt u bij het lemma Opperwappie.

Huilie huilie (doen)-Overdreven zielig doen. Heel hard klagen terwijl er feitelijk niets aan de hand is. Term bedacht door de spindoctor van Geert Wilders. Ooit bedoeld om mensen die door de Grote Leider belachelijk worden gemaakt verder de grond in te trappen. Nu vooral gebruikt om Wappies te laten weten dat zij zich niet zo moeten aanstellen; we leven helemaal niet in een dictatuur waar niemand meer vrij is om te doen en zeggen wat-ie wil. Wát een klinkklare nonsens, zeg! Laat staan dat een mondkapjesplicht erger zou zijn dan de Holocaust. Typisch gevalletje van huilie huilie doen. Zie ook: DARVO.

Humor-Hulpmiddel bij sociale interactie. Wappies hebben er weinig van. Kijk maar naar hun reacties op deze verklarende woordenlijst op Twitter. Wappies denken vaak dat 'humor' hetzelfde is als uitschelden en beledigen. Dat is niet het geval.

Hydroxychloroquine-HCQ want hydroxychloroquine is best lang en ingewikkeld. 1. Hét wondermiddel dat wordt aanbevolen door Trump en Bolsenaro om - in combinatie met Zink en nog een ander spulletje - te slikken als je COVID-19 niet wilt krijgen. Dat je het helemaal niet kúnt krijgen omdat het niet bestaat maar is bedacht door de Illuminati en zo staat daar los van. 2. Redelijk effectief medicijn tegen malaria.

IKEA-Meubelwinkel uit Zweden, het land waar een autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes woont. De producten van dit bedrijf, onderdeel van het Groot-Kapitaal, figureren vaak in filmpjes van Wappies waarin zij schapen wakker willen maken.

Illuminati-Geheime wereldregering onder leiding van Bill Gates en/of Soros. Vaak verward met Illuminatie. Die term staat één stapje onder de uitleg van deze.

Illuminatie-Feestverlichting. Vaak verward met Illuminati. Die term staat één stapje boven de uitleg van deze.

Immuunsysteem-Systeem in je lijf dat verbetert door goed naar Mike Adams te luisteren en je dentrische cellen te onderhouden met de supplementen die je alleen van hem kunt kopen. Lays Cheese Onion chips zijn slecht voor je immuunsysteem. Knuffelen is goed. Zorgen voor een goed immuunsysteem vermindert de kansen op ziek worden. Dat verklaart waarom verliefde mensen minder vaak ziek zijn dan gewone mensen. Zij knuffelen namelijk veel en produceren daarmee het 'gelukshormoon' oxytocine. Het betekent niet dat je met een goed immuunsysteem niet ziek kán worden. Dat is klinkklare nonsens die Wappies graag geloven en verspreiden.
Als Wappies zelf écht zouden geloven dat je goed voor je immuunsysteem moet zorgen om te voorkomen dat je ziek wordt van bijvoorbeeld COVID-19, dan zouden zij niet zoveel rode wijntjes drinken en tabak roken.

Incels-Mensen (meestal mannen) die makkelijk te beïnvloeden zijn omdat zij nog nooit of al heel lang geen seks hebben gehad. De Nazi's gebruikten het als trucje om meer bruinhemden te kweken:  'Vrouwen vinden jou aantrekkelijker als je geen seks hebt. Niet met hun maar ook niet met jezelf. Omdat de Grote Leider het zegt is het echt waar. Daardoor denken sommige jongemannen dat het de schuld van vrouwen is dat zij nooit seks krijgen. Op de een of andere manier is dat de schuld van links.

Indonesië- Land in de buurt van China. Nergens anders in de wereld wonen zoveel moslims. De moeder van Geert Wilders komt er vandaan. Misschien vond hij zijn moeder niet aardig en heeft hij daarom een hekel aan moslims? Vergelijk: Hitler. Niet dat ik hem met Hitler wil vergelijken, hoor. Hitler sprak zichzelf tenminste nooit tegen, photoshopte zijn eigen bruine ogen niet blauw voor zijn partij-website en beschikte over een gedegen dossierkennis.

Influencer-In-flu-wenzer. Iemand die dankzij botox, taalgebruik en fotofilters populair is onder de jeugd en betaald krijgt door grote bedrijven om ervoor te zorgen dat tienduizenden jongelui zich bijzonder voelen door dezelfde producten te gaan kopen die influencers in hun foto's en filmpjes lijken te gebruiken. Famke Louise (snel kijken bij haar lemma want binnenkort is zij Mostly Harmless!is er eentje. Zij woont vaak op Instagram.

Informatie-Wat je leest op sociale media. Vooral memes. Als iemand die links is vraagt hoe jij aan je informatie komt zeg je gewoon dat het in een artikel stond op internet dat je later zult sturen. Dat doe je natuurlijk niet want het artikel dat de meme ondersteunt bestaat helemaal niet. Omdat er geen bewijzen zijn die de Facebook-post of het Twitter-berichtje ondersteunen weten Wappies dat dat dús de waarheid is. 

InfoWars-Website van Alex Jones. Heeft absoluut niets te maken met informatie of oorlogen. Goede bron voor Fake news.

Instagram-Tik Tok voor mensen van boven de 23. Famke Louise woont er. Ja, ik weet dat zij pas 21 is.

Internet-Plek waar je veel mensen (met name in je eigen bubbel) kunt vinden die het met je eens zijn en waar je lekker anoniem belachelijke ideeën kunt delen en mensen die het niet met je eens zijn kunt uitschelden. Maar dat noem je dan natuurlijk Vrijheid van Meningsuiting. Als ze terugschelden noem je het belediging.

Internet of Things-Superhandig! Je hoeft de koelkast niet meer open te doen om te zien dat de melk op is. Fijne uitvinding voor het pleonasme 'luie wappies' dus. Dat er 5G-straling voor nodig is, nemen zij op de koop toe. 

IQ-Intelligentie quotiënt. Daalt met minimaal twintig punten zodra je in de onzin van Q gaat geloven. Wappies hebben bijna nooit meer dan 95 IQ-punten.

Is-Wappieaans voor 'eens' of  ''ns'. Als in: 'Se motte einde LYK is na ons LUISTERE!!!'

IsLAMitisering-Islamisering. Het idee dat de Cabal of zo heel Europa laat overspoelen met mensen die liever naar een haatpaleis dan naar een kerk gaan en dat er dan van de ene op de andere dag opeens geen blanken meer wonen in Europa. En dat is echt megasupererg want dan hebben wij opeens allemaal een getinte huid en roepen wij een paar keer per dag dat Allah (zie: God.) groot is en dan zijn wij allemaal opeens zelfmoordterrorist en als je een zelfmoordaanslag pleegt moet je de bak in, dacht ik en dat wil ik helemaal niet.

Jacqueline op Facebook-Een mevrouw die altijd gelijk heeft want zij heeft duizenden volgers én heeft nooit op een universiteit gezeten waardoor je weet dat zij alles beter weet dan wetenschappers. Je kunt haar ook vertrouwen omdat zij regelmatig een virtueel kaarsje brandt voor wie het nodig heeft, tegen dierenmishandeling is (behalve wanneer plofkip in de aanbieding is of wanneer haar kat een lekker vermalen kuikentje blieft), graag een wijntje drinkt, vol Liefde en Geduld zit en slechte profielfoto's plaatst waarbij zij zichzelf photoshopt in zonsondergangen die zij van internet plukt. Zit er ook nog een Nederlandse vlag in haar profiel? Nou, dan weet je zéker dat je goed zit. Voorbeeld: Carla den Hollander. Jacqueline op Facebook krijgt ook vaak (om onverklaarbare redenen in slecht Engels) na urenlang zuipen en blowen mediteren via haar pijnappelklier boodschappen binnen van de Galactic Counsel.

Jamaarisme-Whataboutism in het buitenlands. Zeer doorzichtige tactiek, veelal gebruikt door Opperwappies (en dus ook door hun volgelingen) om de aandacht af te leiden van het onderwerp. Als in: 'Goed, dat was niet netjes van mijn Grote Leider maar [Vul naam in van bekend links persoon] deed het volgens mijn Grote Leider ook!' Een neologisme. Een hapax legomena zelfs, als ik mij niet vergis.

Janet Ossebaard-Koningin der Wappies. Groot geworden met graancirkels. Mattie van Lange Frans. Dood. Net als Elvis en JFK jr. Of is dat een complot van de Cabal?

Jensen-Meneer die zichzelf supergrappig vindt. Vooral wanneer hij anderen beledigt en uitlacht. Veel Wappies zijn fan van hem omdat hij is uitgekotst door MSM. Heet Robert maar noemt zich Jensen. Zijn broer heet Frank Jensen. Maar noemt zich Frank Danen omdat hij Jensen gek vindt.

je Zelf inFOrmerren-Jezelf informeren, Een favoriete soundbite van Wappies die zij gebruiken wanneer iemand die links is naar bewijs vraagt. Als in: 'Je moet jezelf informeren!' Betekent eigenlijk niets. Niet dat het 'niets' betekent maar meer dat het gewoon een losse soundbite is die de bedoeling heeft een eventuele gedachtewisseling snel te beëindigen omdat de argumenten van de betreffende Wappie op zijn.

Jezus-Ook wel: 'SjEZUsss!!! 1. Zoon van God en de Heilige Moeder Maria. Gaf Zijn leven voor onze zonden. Wij toonden geen dankbaarheid maar praten nog vaak over Hem. Was waarschijnlijk een lid van het volk der joden. Dat Hij blank met blauwe ogen zou zijn is bedacht door Noord-Europese kunstenaars. De katholieken kwam dat goed uit. Als dat waar is dan was hij in die tijd en regio de enige mens die geen olijfbruine huid had en geen donkere ogen en donker haar. Dus. 
2. Uitroep van verbazing. Als in: 'Jezus, hoe kunnen die Wappies toch zo dom zijn!?'
3. Buitenlanders die in Nederland werken denken wel eens dat Hij beledigd wordt wanneer zij op de WC-deur in de fabriek geschreven zien staan: 'Beter je zus een hoer dan de baas als broer.'

J0dEn-Joden. 1.Zielige mensen die in de oorlog allemaal vermoord zijn door Hitler en zijn geheime zoon Soros. Er zijn er nog maar een paar over.
2. Nare mensen. Hebben de Cabal opgericht dus al het slechte wat er in de wereld gebeurd is de schuld van hullie. Hitler had gewoon gelijk, verdorie!
3. Iedereen die verplicht een mondkapje op moet van Rutte. Volgens Willem.

J0denstER!-1.Davidsster. Geel stukje stof in de vorm van een zespuntige ster. Staat symbool voor de jodenvervolging. Dat is heel slecht en dat kwam door de Nazi's. Voor Wappies staat het symbool voor het moeten dragen van mondkapjes 'want wij worden allemaal in KAMPEN!!! (zie ook daar. Best leuk lemma, al zeg ik het zelf) gestopt. Let op mijn woorden!' Blijkbaar is het erg grappig om in het midden van een Jodenster 'No-Vax' te photoshoppen. Ha ha.
2. Mondkapje. Wappies voelen zich meteen 'net als Anne Frank' wanneer zij er een dragen. Want die stak ook politie-auto's in brand omdat zij niet 's avonds dronken mocht worden in de kroeg. Over 50 jaar een bestseller: 'Dagboek van een Wappie'.

John F. Kennedy Jr.-Niet dood. Zoon van man die beweerde een bekend roombroodje te zijn, namelijk 'ein Berliner'. Volgens QAnon, de aanhangers van Q, is dankzij hem op een dag niemand meer pedo. Dat hij dood is zal hem er niet van weerhouden Trump te helpen om de wereld beter te maken. Eigenlijk een soort Jezus dus. Zou 17 oktober 2020 tijdens een feestje van Trump op het podium staan. Dat is echt waar want het stond op Twitter.

Jorona-Cojona. Jenseniaans voor Corona. Zie verder aldaar. Volgens sommige bronnen grappig bedoeld.

Jou en jouw-Voor Wappies nagenoeg onmogelijk te zien dat dat twee verschillende woorden zijn. Als in: 'Ik zal jouw wel effe op jou gore bek timmeren als je durft te zeggen dat ik een agressief mannetje ben!' Vooral wappies die rechts zijn (vraagje aan de lezers tussendoor: kent u ook linkse Wappies?) weten jou en jouw niet goed te gebruiken. Niet gek wanneer je als voorbeeld een bekende rechtse opperwappie hebt. Zie ook: Spellingregels.

Journalist-Iemand die onderzoek doet. Schapen uitgezonderd, volgens Wappies. Die vinden ook dat je een journalist die iets schrijft wat Willem niet leuk vindt mag uitschelden en beledigen. Dat noemen zij humor.

Joy2Share-Facebook voor Wappies. Je mag er alles zeggen zo lang je maar niet zegt dat je homo bent maar wel regelmatig 'Weg met het koningshuis!' roept. Is tegen censuur maar als je iets zegt dat je van hun niet mag zeggen kun je een ban krijgen. Doet niet aan transparantie want de oprichter is anoniem.




(klikken=lachen)

Kabbalah-Dik boek waarmee Joden aan hun kinderen en zo uitleggen wat Joden van vroeger bedoelden met hun onbegrijpelijke teksten. Feitelijk een soort verklarende woordenlijst dus, net als dit. Staat vol onbegrijpelijke teksten.

K.A.F.K.A.-Gelukszoeker die naar Spanje vluchtte voor de Belastingdienst omdat zijn vrouw seks met veel andere mannen heeft en zich daarvoor meer laat betalen dan Bauke (zijn echte naam) ooit kreeg voor wat hij 'rappen' (Uitspraak: [ˈrɛpə(n)]) noemde.

Kale Wappies-Mannen die kaal zijn, roepen dat Pim gewroken moet worden en een vlag met een hakenkruis hebben hangen op hun kamertje bij mama. Vaak gezien in het gezelschap van Willem en beste vrienden met Jacqueline op Facebook. Zie ook: fascisme.

Kampen-Best leuk plaatsje in Overijssel. Wappies zijn allemaal erg bang dat zij daar moeten gaan wonen alleen maar omdat zij geen mondkapje willen dragen. Als zij gelijk krijgen dan spijt mij dat voor de leuke mensen in Kampen. 

Kanker-Nare ziekte die wordt veroorzaakt door 5G-straling, chemtrails, e-nummers en het niet onderhouden van je dentrische cellen. Zij willen dat je het krijgt en hebben daarom Big Pharma opdracht gegeven het uit te vinden. Doet het ook prima als scheldwoord voor Wappies die graag politici uitschelden. Als in: 'Krijg de kanker, vieze vuile pedo!' Waarbij pedo ook mag worden vervangen door heaumeau. Jacqueline op Facebook weet hoe je er van kunt genezen.

Kansparel-Gelukszoeker. Oorspronkelijk 'kansenparel'. Cultuurverrijker. Zogeheten 'grappig' woord. Denigrerende term voor immigranten  Verzonnen door de pubers van GeenStijl, de jongerenafdeling van De Telegraaf, dat blaadje dat indertijd collaboreerde met de naiz's.

Kapitalisme-Economisch systeem dat vermogende Wappies geweldig vinden en dat Wappies met een uitkering in verband brengen met pedo's. Het bestaat met de intentie bijna iedereen heel erg arm en/of dood te maken, behalve een handjevol mensen en...wachtuseffe! Is dat niet gewoon hetzelfde als The Great Reset?

Karel van Wolferen-Een meneer die zichzelf een journalist noemt. Is ervan overtuigd dat de joden een vaccin hebben tegen het coronavirus en dus wel de kwaadaardige genieën achter de pandemie moeten zijn. Dat hij geen bewijs heeft voor die theorie bewijst dat het waar is. Dat is handig. Graag geziene gast bij Café Weltschmerz.

Karen-Spreek uit: 'kèruhn'. Domme blonde vrouwelijke wappies van middelbare leeftijd. Meestal realist. Als Jacqueline op Facebook in een volle supermarkt op zaterdagmiddag zou durven zeggen wat zij in haar Facebook-filmpjes zegt en zich niet alleen gedraagt als keyboardwarrior. 'Karen's' gedragen zich behoorlijk bizar in het openbaar. Hier eentje die een mini-negerin die bramen stond te plukken op typische Karen-wijze vertelde dat de jongedame maar terug moest 'naar haar eigen land':

Karin-Maria Keser-Geen actrice, wel een zweefteef. Maakt tanden schoon door die te lezen en is een soort Jacqueline op Facebook. Dankzij haar kan het beroep van mondhygiëniste vergeleken worden met dat van werkloze dansschoolhouder. Maakt zich vast geen zorgen om haar privacy want haar privé-nummer staat gewoon op haar website. Levensdoel: 'Maak Den Haag kakvrij!' Binnenkort 'mostly harmless'.

Karma-Veelal aanwezig bij Jacueline op Facebook. Janet Ossebaard wil het graag schoonhouden. Daarom mag Lange Frans of een andere Wappie Rutte heel erg deaudt maken. Hindoeïsten en Boeddhisten bedoelen ermee dat al jouw handelingen consequenties hebben. Zelfs wanneer je ze alleen in gedachten uitvoert. Daar ga je, Janet! Oeps, maar ik nu ook.

Katholieken-Geloven in God. Hun priesters zijn allemaal pedo. De Paus is hun baas en woont in het Vaticaan. Dat is een land in Italië.

Kerk-Gebouw waar Katholieken heengaan de ochtend na een bezoek aan de kroeg. Andere christenen gaan naar hun eigen kerken. Handig want dan hoeven zij geen ruzie te maken over welke manier van geloven de beste is. Moslims noemen hun kerk Moskee en Joden spreken van Synagoge.

Keyboardwarrior-Klavierkrijger. 'Strijder' op Facebook. Tekent veel online petities en deelt veel berichten met de mededeling 'Deel dit massaal, lieve mede-strijders!' Nederland kent er enkele tienduizenden van. Zij komen massaal op fantastische demo's! bij elkaar en dan blijken het zo'n dertig mensen te zijn. Met elk een paar honderd sociale media accounts.
 
Khazaren-Chazaren. Ooit een Turks nomadenvolk. Tegenwoordig het bewijs dat de Joden overal achterzitten, van de Russische Revolutie tot de Tweede Wereldwoorlog. Hun naam lijkt een beetje op 'Ashkenazim'. Dat zijn een soort Joden. Bovendien zit er het woord 'nazi' in. Volgens neo-nazi's en andere wappies is dat slecht. Dus zijn de Khazaren slecht. Want dat is wappie-logica.

Kimmy-Kimmy E.J. Thomasse. Vrouw. Blond uit een flesje. Nederlandse versie van een Karen. Vindt die lieve kale jongens van Voorpost erg lief, gelooft alles wat mensen haar vertellen dat Q zegt en slurpt graag een wijntje. O ja, volgens Willem moet zij beschermd worden. Volgens hem omdat zij vrouw is, volgens mij tegen zichzelf want wij zijn allemaal majorettes. En Kimmy méént dat! Ik bedoel, als grapje in de kroeg was het nog wel grappig geweest en als een stand-up comedian de grap maakte zou je uit beleefdheid glimlachen maar wanneer je niet weet dat je eigenlijk 'marionetten' bedoelt ben je gewoon dom. Sorry hoor. Binnenkort 'mostly harmless'.


Klavierkrijger-Keyboardwarrior.

Klimaatgekkies-Zo noemen Wappies mensen die geven om de planeet en elkaar en niet alleen om zichzelf en een werkloze dansschoolhouder. Een autitisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes is hun favoriete mikpunt.

Klimaatontkenners-Wappies die het verschil niet weten tussen weer en klimaat. Denken dat het heel normaal is dat het klimaat in enkele decennia compleet verandert terwijl de natuur er zelf tienduizenden jaren over doet om hetzelfde te bereiken dat de mens doet door grondstoffen zó snel te verbruiken dat in augustus er al meer is verbruikt dan de planeet zelf in een jaar tijd kan aanmaken.

Klonen-Kopietjes van linkse wereldleiders. Zodat die emotieloos 'Het Volk' gaan onderdrukken als dictators. Zie daar de reden dat rechtse wereldleiders niet gekloond hoeven te worden.

Knipselwap-Zelfverklaard expert op Twitter die zijn "kennis" etaleert aan de hand van contextloze knipsels, schermafdrukken, ingekorte filmpjes of slechte artikeltjes (liefs pre-print) . Hierin vaak highlights en onderstrepingen. De knipselwap wil respect en geen commentaar. (Met dank aan https://twitter.com/Doc_Box)

Knuffelen-Wat Wappies graag doen. Bewezen effectief om het immuunsysteem te versterken en als methode om virussen over te dragen. Macho mannen-Wappies noemen het liever 'een brasa geven' 'want knuffelen is voor heaumaux!' 

Koffie DrINKEn!!! Haha!-Koffie drinken. 1.In de 'geheime' taal van 'wappies' in hun 'geheime' groepjes op Telegram staat het voor herrie schoppen. Als in: 'JONGENS!!! deel dit MAssaal!!! morgen gaan we, weer tegen de pliesie trappen op t plein in amsterdam met al die museums jeweetwel haha!'
2. Vrouwelijke Wappies denken dat voorbijgangers niet weten dat zij om een uur 's middags hun eerste glaasje rode wijn van die ochtend uit een koffiemok drinken en dat 'koffiedrinken' noemen.

Komplot!-Als in: 'Het is een KomPLot!!!' complot. Zie aldaar.

Koning-Baas van Rutte. Mag niet betaald krijgen voor zijn werk. Mag ook niet op vakantie gaan, een wijntje drinken en rondlopen zonder mondkapje. Alleen Wappies mogen dat. Een Wappie die in het vliegtuig even snel een selfie zonder mondkapje maakt is een wappie-held.

Kopvod-Hoofddoekje. Door de spindoctor van Geert Wilders bedachte term om mensen met minder dan 90 IQ-punten voor het PVV-karretje te kunnen spannen. NB: het hoofddoekje dat Christelijke vrouwen dragen als zij naar de kerk gaan is klaarblijkelijk van een heel ander materiaal gemaakt en dus geen kopvod. Net zo min als een keppeltje, de hoofdbedekking die Geert Wilders en Thierry Baudet dragen wanneer zij joden officieel toespreken. Uit respect voor een ander geloof. En omdat er nog maar zo weinig van zijn, denk ik. Van Joden dan, niet van hoofddoekjes of keppeltjes.

Koran-Bijbel. Maar dan voor mensen die in een haatpaleis wonen en niet zoals echte Hollanders naar een kerk of kroeg gaan. Geloven wat er in staat geschreven is heel erg en daarom moet iedereen die dat doet deaudt. Vergelijk: Thora.

Krantenkoppen-Dikgedrukte letters boven een artikel. Superhandig! Dan hoef je niet meer een heel artikel te lezen en kun je toch zeggen dat je er alles van weet omdat je onderzoek hebt gedaan. Een krantenkop is vaak ook meteen de eigen mening van een Wappie

Kritiche VRAGEN!!! stelen!-Kritische vragen stellen. Soundbite. Veel oefenen voor de spiegel om mooie rimpels in je voorhoofd te laten zien wanneer je ze in een YouTube filmpje stelt. Wordt veel gezegd door bekende Wappies. Het gaat absoluut niet om de antwoorden dus daar luister je niet naar. Hun volgelingen zeggen het ook maar weten niet wat het is maar dat maakt niet uit. Geen achtergrondkennis noodzakelijk, als je maar vaak zegt dat je kritische vragen stelt. In het Nederlands: retorische vragen stellen, vooral gericht op zelfbevestiging. Kortom: vragen naar de bekende weg. Als je in Rotterdam bent: 'Hé, volgens mijn bronnen is hier de Coolsingel. Goed dat ik dat weet, niet? Dat komt omdat ik kritische vragen kan stellen zoals: 'Is de Coolsingel niet in Rotterdam?' Om echt kritische vragen te kunnen stellen moet je kunnen nadenken. Dat is supermoeilijk. Gelukkig staan er in je bubbel op Facebook veel kritische vragen waarvan je gewoon zegt dat je die zelf hebt verzonnen. Op het briefje dat Famke van Willem kreeg stonden een paar kritische vragen die zij kon stellen en soundbites voor het geval zij zelf kritische vragen zou moeten beantwoorden want daar houden Wappies niet van.

Kroeg-Plek waar je de polonaise kunt dansen om te laten zien dat je niet bang bent voor Corona en weigert achter mensen aan te lopen. Wappies komen er supergraag een wijntje drinken en klagen over Rutte. Won Yip weet dat en daarom sponsort hij hun demonstraties.

Kwartje-Vraag maar aan je ouders. Bij Wappies nog niet gevallen.

Landing op de Maan-Film uit Hollywood. Heeft volgens Wappies nooit plaatsgevonden in het echie en dat maakt het lastig want Wappies geloven ook alles wat Q zegt omdat zij altijd zelf onderzoek doen en volgens Q was de maanlanding wél echt. 

Lange Frans-Voormalig bekend rapper. Momenteel Ooit bekend als vriendje van Janet Ossebaard. YouTube vindt zijn complotideetjes onzin en dus is hij daar niet meer welkom. En daarom mateloos populair bij Wappies. Tot hij ze verraadde door te gaan optreden op een plek waar alleen schapen welkom waren en daar over loog. Willem vindt dat hij geen artiest is. Lange Frans kan niet bewijzen dat hij niet afstamt van de familie Rotchild die horen bij de Cabal en ontkent heel hard dat hij de zoon is van Bill Gates. Ik vind dat verdacht. Net als zijn logo.
Hier leest u meer over Lange Frans. Maar niet als u niet op <- link klikt. Dus.

Lavendel-Zit in de zak van Thierry Baudet die er graag zelf aan ruiktWerkt erg goed tegen diverse aandoeningen. Maar alleen als je het koopt via webwinkels met 'truth' of 'natural' in de naam.

Lays Cheese Onion chips-Verslavend lekker en zit vol met E-nummers. Die zorgen ervoor dat wij 'vrijwillig' chips in ons lichaam stoppen die ons bevattelijker maken voor de kwalijke invloed van 5G-straling. Ongetwijfeld onderdeel van VN Agenda 2030.

Leestekens-Punten en komma's en zo. De toetsen in kwestie ontbreken vaak op de toetsenborden van Wappies. Op de plekken van de komma's- en punten-toetsen zit bij Wappies alleen maar een uitroepteken-knop.

Lemma-Dit is een prima voorbeeld van een lemma.

Leugen-Alles wat MSM, Rutte en SchAPen!!! zegt. Behalve wanneer een van die drie zegt dat een van de andere drie liegt uiteraard.

LeuGENaar!!!-Leugenaar. Rutte.

Leraar-Iemand die kinderen feiten leert en links is. Eng dus en niet te vertrouwen. Er is één uitzondering: Leraar Jan Schenkman die voor ons bijna alle eeuwenoude verhalen over Sinterklaas en Zwarte Piet verzon en die wij nu al sinds 1855 geloven. Hij is wél betrouwbaar want hij verzon toen geen feiten.

Lezen-Moet je kunnen als je wilt nadenken. Pffft...veel te vermoeiend voor wappies! Daarom verzinnen opperwappies korte zinnetjes (slogans, verkiezingsrethoriek tijdens verkiezingen, soundbites) over 'Vrijheid', 'Democratie', 'Buitenlanders' en andere woordjes waarbij wappies zelf de precieze betekenis bij verzinnen. Zo weet hun 'onderbuikgevoel' precies op wie zij willen stemmen. Dat is handig.

Lichtdrager-Reliwappie. Helpt zowel SchAPen!!! alsook Wappies aan methodes om sneller in de 5e Dimensie te komen. Bijvoorbeeld door de Galactic Counsil te raadplegen. Waarschuwt graag en vaak voor de gevaren van EM-straling maar weet niet dat Licht een vorm van EM-straling is. Dat noem ik humor.

Liefde-Dreigen met een bloedige volksopstand als je je niet asociaal mag gedragen wanneer je daar zin in hebt want liefde is uitsluitend voor jezelf en een werkloze dansschoolhouder. Niet te verwarren met het Nederlandse woord 'liefde'. Dat betekent dat je van iemand houdt zonder voorwaarden te verbinden aan die liefde. Dus: 'Ik hou van jou maar als jij niet precies doet wat ik zeg sla ik je helemaal verrot' heeft niets te maken met het Nederlandse woord 'liefde'. Het is dus Wappieaans. Wordt vaak in het wild gezien in gezelschap van geduld. Zie verder hier direct onder.

Liefde en verbinding-Wappietaal voor 'haat en polerarisatie'. 

Liegen-Wappies kunnen niet anders. Daarom zeggen zij graag dat alleen anderen dat doen. Met name Rutte.

Links-1. Politieke stroming waar ik het niet mee eens ben wanneer het tegen Trump gericht is maar zelf aanhang tijdens de kop Chai thee na yogales wanneer wij praten over lief zijn voor de natuur terwijl ik mij van binnen verheug op het gebraden plofkippetje voor het avondeten.
2. Verwijzingen naar complotsites die de waarheid verkondigen.
3. De kant waar het stuur van de leasebak van mijn partner zit en waarmee mijn partner naar het werk gaat en boodschappen haalt voor mij omdat ik na een burn-out thuis zit. Waar ik dankzij YouTube en Facebook bezig ben met ontwAKen (zie ook waKKeR!!!)
4. Alles wat en iedereen die mij doet twijfelen of het wel klopt wat ik geloof  en waardoor ik - heel vermoeiend - moet nadenken.

Livestream-1. Gezellig thuis op de bank meekijken met een persconferentie en dan de gebarentolk uitlachen. 2. Gezellig thuis op de bank meekijken met een demonstratie tegen corona-maatregelen waar 'MilJoenen!!!' (Diverse uitroepen van waanzinnige vreugde. Met de nadruk op 'waanzinnig')  mensen aan meedoen. 20.000 Is namelijk 'heel veel'. 'Miljoenen' is óók 'heel veel' dus 'heel veel' is gelijk aan 'Miljoenen!' (Wat meteen een mooi voorbeeld is van Wappielogica.) Zonder mondkapje op natuurlijk terwijl je op Twitter tikt #ikdoenietmeermee want je bent tenslotte lid van Het Volk.

Lizerdmen-Lizardmen. Buitenaardse hagedissen. Lees de boeken van oud-voetballer David Icke voor meer informatie over deze groep die achter de schermen de Illuminatie van tips en trucs voorziet. Bill Gates is er eentje.

Lockdown-Niemand mag naar buiten en alles moet dicht. Erger dan de Holocaust! Nergens voor nodig. Mensen gaan tóch wel dood, of zij elkaar besmetten met een niet-bestaand dodelijk virus of niet. En als mijn oma doodgaat klaag ik Rutte aan omdat hij te lang gewacht heeft met het opleggen van een lockdown. Kan mooi bovenop mijn klacht dat ik mijn oma niet mag knuffelen. Zo!

Logica-Gekke manier van redeneren waar vooral schapen zich mee inlaten. Waarschijnlijk omdat zij denken dat elk gevolg een oorzaak kent terwijl elke Wappie weet dat gevolgen alleen maar verbonden zijn aan andere gevolgen. Voorbeeld dat bekend is voor elke anti-vaxxer: 'Bijna elk kind dat autisme heeft werd vroeger gevaccineerd. Dat bewijst dat vaccineren leidt tot autisme!'. Je kunt dus ook beweren: 'Iedereen die graag muziek van de 3J's draait in de auto omdat het thuis van hun partner niet mag werd geboren met twee oren. Als je wil zorgen dat je kind opgroeit met enige muzieksmaak kun je dus het beste direct bij geboorte een oor afknippen.' Ik denk dat Van Gogh dat wist. Vind je het moeilijk om op zoek te gaan naar een logisch verband dan zeg je gewoon dat het allemaal de schuld is van de Cabal of dat je het op internet hebt gelezen en dat het dus waar is. Want dat is logisch. Vergelijk: Wappielogica.

Lowlands-Supervet muziekfestival waar wappies niet willen komen omdat je er schapen niet mag lastigvallen met ideeën over complottheorieën en ze ook niet mag besmetten met een virus. Helaas is Lowlands geen kerkdienst, voetbalwedstrijd, Formule 1 race of songfestival dus ging het in 2021 niet door 'want er mogen geen groepen mensen bij elkaar komen!'

LPF-Lijst Pim Fortuyn. Politieke partij waar vooral realisten op stemden. De snel bij elkaar opgetrommelde 'politici' van dit ultra-nationalistisch groepje kregen heel veel zetels in de Tweede Kamer en moesten toen hun grote woorden waarmaken. Omdat zij dat niet konden werd de LPF al snel mostly harmless.

Mad Max-Op het proces verbaal staat dan 'Max van den Berg'. Max is graag boos. En loopt graag rond met een rode zakdoek die zichtbaar uit zijn kontzak steekt. Wat dat betekent kunt u hier opzoeken.

Marisme-Maarisme zie: Jamaarisme

Mafklapper-Wappie. Omdat wappies maf gaan klappen wanneer één van hen bij een fantastische demo wordt afgevoerd door de politie.

Magnetisch-Soort vaccinatieschade. Objecten zoals plastic telefoonhoesjes en sleutels (die per definitie niet magnetisch zijn) blijven op je huid plakken wanneer je bent gevaccineerd. En wanneer je niet bent gevaccineerd. Het effect verdwijnt wanneer de huid is ingesmeerd met talkpoeder.

Majorettes-Zie: Kimmy.

Malaria-Ziekte die vooral voorkomt in landen waar veel negers wonen. Van alle acht mensen die ik persoonlijk ken is er niemand doodgegaan aan Malaria en ook alle twaalf van mijn volgers op Twitter hebben het nooit gekregen. Dat bewijst voor mij dat het niet bestaat. Net als Corona dus. HCQ werkt er aardig tegen.

Malieveld-Stuk gras in Den Haag, niet ver van De Tweede Kamer. Wappie-uitlaatplek. Ze hoeven er niet aan de lijn maar hun baasjes Willem en Thierry kunnen een boete krijgen als zij zich niet netjes aan de regels houden.

Maria-Heilige Moeder Maria. Zie aldaar.

Martin Bos-Doet dingen voor Forum voor Demagogie. Bekend van de moorkoppen-affaire. Denkt écht dat als je de naam van een gebakje verandert dat dan het gebakje zelf ook verdwijnt. Is dat ene kindje in een groep dat gaat huilen in plaats van lachen wanneer de clown annex goochelaar een grappige truc uitvoert want hij snapt het gewoon niet.


Martin Vrijland-Bekend Wappie. Schrijft graag op Facebook dat hij niets op Facebook mag schrijven. Heet volgens zijn eigen website eigenlijk Martijn Alberda maar niemand mag dat weten dus dat is geheim. Homo's zijn gemaakt om de wereldbevolking uit te roeien en vliegtuigramp 'MH17' heeft nooit plaatsgevonden. Zelfs Micha Kat vindt hem raar. Leeft van Gratis Geld omdat niemand hem geld wil geven voor wat hij verzint. Bijvoorbeeld dat homo's allemaal satanistische pedofielen zijn.

Massa-Zie: schapen. Niet te verwarren met Het Volk.

Maurice de Hond-Opiniepeiler die sinds de opkomst van Corona ook viroloog is en overal verstand van heeft. U gelooft mij niet? Doe hier de test.

Max van den Berg-Fakkeldrager van wappies. Ging de bak in omdat hij niet wist dat je in een dictatuur als Nederland niet eens de vrijheid hebt om ministers in de fik te steken.

Mazelen-Besmettelijke ziekte die wij helaas niet meer krijgen door vaccins. Gaven wij vroeger met opzet aan kinderen op mazelenfeestjes. Komt nog veel voor op plekken waar mensen in God en niet in wetenschappers geloven omdat mensen die daar wonen niet willen geloven dat God wetenschappers heeft gemaakt. Wij zijn dus allemaal kinderen van God! Behalve wetenschappers. O, en homo's natuurlijk. Zie: coronafeestjes.

Mazelenfeestjes-Kinderfeestjes waar één kindje andere kindjes deze ziekte gaf, aangemoedigd door de  ouders. Na wekenlang erg ziek zijn kreeg het kindje dan geen mazelen meer. Wappie-ouders vinden het vaak leuk om hetzelfde te doen met COVID-19. De mazelenfeestjes werden vervangen door kindertjes een klein beetje van het mazelen-virus in te spuiten zodat zij even ziek werden en daarna immuun bleven. Dat heet - met een moeilijk woord - vaccineren.

Me en mijn-Twee onderling uitwisselbare woorden voor Wappies. Bij twijfel gebruiken zij meestal 'me'. Als in: 'Ik wil niet weer na de gevangenis dus een ander mag Rutte een bak steen in se nek leggen en me karma wil ik schoon.'

Medialand-1.Grote winkel waar Wappies elke keer dat er een groot voetbaltoernooi is een nieuwe televisie kopen. Die winkel heet eigenlijk Mediamarkt maar dat geeft niet.
2. Zou wel even opgeschud worden door PowNed. Schudde vervolgens inderdaad maar dat was van het lachen. 

Megastal-1. Verdienmodel van Boeren. In handen van buitenlanders. Caroline van der Plas van BBB staat op hun loonlijst. De arme boeren moeten wel bijverdienen want aan EU-subsidie krijgen zij maar €12.000 per jaar. Per boer. Je kunt toch zeker niet in een oude Renault naar het Binnenhof om te protesteren? Op zijn minst ga je in een dure klasse Mercedes van maximaal twee jaar oud. Maar het liefst natuurlijk in een trekker
2. Plek waar dieren worden vermoord volgens een puur Nederlandse traditie: Zoveel mogelijk, zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk. 

Memes-Spreek uit: 'Miems'. Makkelijk deelbare plaatjes met een klein beetje tekst. Te vinden op sociale media en dús altijd waar. De Nederlandse vertaling van 'meme' is 'meme'. Dit is echt waar. 
Superhandig ook want dan hoef je niet een hele minuut te besteden aan zo'n vreselijk lang artikel met allemaal woorden er in op Nu.nl.

Mening-Krantenkop of titel van een stukje op Facebook.

MH17-Met BOEK-raket neergeschoten vliegtuig met veel (nu dus dode) Nederlanders er in. Het waren de Russen. Of Oekraïnse rebellen. Of moslims natuurlijk. Of het is helemaal niet gebeurd, dat kan ook. O ja, of het is verzonnen door de NWO.

Micha Kat-Ex-journalist en bekend complotwappie. Rechtszaak tegen oud-werkgever (en échte krant) NRC werd door Kat gewonnen want de rechter oordeelde: 'Alles wat Kat op zijn website schrijft is overduidelijk onzin dus ook de leugens die hij over zijn ex-werkgever schrijft.' Kat was blij met de uitspraak en verhuisde naar Laos en later naar Ierland. Wie het niet met hem eens is wordt opgebeld door een man met een vervormde stem (die echt stomtoevallig bijzonder veel lijkt op die van Micha Kat) die dreigt hen op te blazen, te vermoorden en dood te maken. Ontkent de Holocaust. Behalve wanneer hij deze vergelijkt met de Coronacrisis. Zegt dat-ie heel zielig is omdat hij geen geld krijgt maar woont toch in een duur huis. Is matties met Steve Brown.

Mike Adams-The Health Ranger. Heeft niet gestudeerd voor voedseldeskundige en weet dus alles van het onderwerp 'voedsel' omdat hij niet is geïndoctrineerd door leraren die allemaal links zijn. Is een bekende anti-vaxxer die grof geld verdient met het geld aftroggelen van goedgelovige mensen die ontzettend vaak Wappies blijken te zijn. Wij gaan allemaal hartstikke dood als wij niet de door hem verkochte supplementen en anti 5G-stralingsapparatuur en zo kopen. Hij liegt veel en graag.

Miljonair-1. Iemand met heel veel geld die doelen steunt die links zijn. Slecht mens. Lid van de 1%, het Groot-Kapitaal én socialist. Voorbeeld: Soros.
2. Iemand met heel veel geld die doelen steunt die rechts zijn. Met name zichzelf. Lid van de 1% en van het Groot-Kapitaal maar kapitalist en dus goed. Voorbeeld: Won Yip.

Mindkapje-Mondkapje. Zie verder iets lager op deze lijst. Hilarische opzettelijke verschrijving die duizenden Wappies allemaal helemaal zelf bedacht hebben (lees: van het sociale media account van een collega-Wappie hebben gepikt) om aan te geven dat Rutte doet aan mindcontrol.

Mindcontrol-Maintkontrool. Ze willen ons van alles laten geloven door onze gedachten te sturen met 5G-straling, chemtrails, nanochips in vaccins. Helemaal niet nodig want TV en internet kunnen dat al prima.l

MK-Ultra-Supergeheim plan van de Illuminati om bij iedereen microchips te implanteren om van ons allemaal slaven te maken. Omdat het zo geheim is, is er veel over bekend. Alle bekende personen zijn al gekloond en op deze manier tot slaven gemaakt. U bent als volgende aan de beurt. Was ooit een echt bestaand idee van de CIA als manier om de gedachten van mensen te beïnvloeden met drugs en zo. Viel samen met de opkomst van de televisie waarna MK-Ultra waardeloos werd want er was al een goedkopere manier om mensen om de tuin te leiden.

Mondkapje-Muilkorf. Zie aldaar. Jodenster. Zie aldaar.

Monocuul-Wappieaans voor 'molecuul'. Echt waar.

Moonsisters - De zussen Lieke en Jetteke van Lexmond. Geloven dat niet Trumpfans maar de maan schuldig was aan de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Verkopen stenen aan wappies. Zeggen dat zij niet zelf onderzoek doen maar wappies liever wilden oplichten met de verkoop van edelstenen.

Moorkop-Gebakje dat al eeuwen (want sinds ongeveer 1925) voorkomt in Nederland en dus een eeuwenoude traditie is waar ze vanaf moeten blijven! Zie ook: Moorkoppen-affaire.

Moorkoppen-affaire-Afleidingsmaneuvre van mensen die rechts zijn om mensen die links zijn te laten denken dat mensen die rechts zijn ontzettend dom zijn. Winkelketen Hema besloot dat het niet meer netjes was om mensen uit te lachen en daarom de naam van een gebakje te veranderen van moorkop (wat een belediging is van moren. Eigenlijk Berbers dacht ik maar soit.) naar chocobol (een belediging voor díkke mensen. Gewoon, even wat anders.). Met name (medewerkers van) populisten- zoals Martin Bos - probeerden het volk op te ruien door hen op te roepen in opstand te komen tegen de afbraak van de Nederlandse cultuur.

Morgellons-Superkleine beestjes die onder de huid leven bij normale mensen met een psychische aandoening. Bij wappies bestaan ze alleen in hun hoofd waar ze ook de vezels in mondkapjes zijn. De morgellons, niet de wappies.

Morph Suit-Stuk stof dat niet alleen je mond en neus bedekt maar de rest ook. Ga je niet dood aan want alleen een stuk stof dat je mond en neus bedekt is dodelijk en heet een mondkapje. Doet het best leuk bij de vrouwtjes met carnaval. Omdat elk lichaamsdeel goed te zien is.

Moskee-Haatpaleis. Zie aldaar.

MOs Lims!-Moslims. Rare mensen want ze gaan niet naar de kerk of de kroeg en worden nooit dronken. De mannen dragen baarden en de vrouwen dragen boerka's. Bidden voor een kip voordat zij die doodmaken en opeten. Noemen dat ritueel slachten. Moet verboden worden want dat is zielig voor de kippen want ik ben tegen dierenmishandeling. Zei ik vorige week nog, op de barbecue van de buren terwijl ik net een nieuw worstje op de Weber legde.

Mostly Harmless-(Binnenkort) totaal insignificant. Term uit Het Transgalaktisch Liftershandboek van Douglas Adams. Beschrijft de Aarde en haar rol in het Universum. Wordt door mij gebruikt om zeer tijdelijk erg populaire Wappies mee te duiden.

MSG-Mono Sulfaat Glutamine. Of zo. Soort zout. Krijg je gratis bij de afhaal-Chinees.

MSM!!-1.Mainstream media. Elke nieuwsbron met miljoenen volgers die de voorgelegde informatie klakkeloos voor waar aannemen. Met uitzondering van Fox News, Russia Today en (afgeleiden van) Nine For News en The Health Ranger. O, en Jacqueline op Facebook uiteraard. Die heeft ook altijd gelijk. En duizenden volgers. Het zal dus wel waar zijn wat zij zegt. De verbazing in Wappieland is altijd weer groot (en erg grappig om Wappies rondjes te zien rennen om hun eigen redeneringen waarmee zij zichzelf tegenspreken!) wanneer MSM iets zegt dat eerder ook gezegd werd door een bekende Wappie. Hoogst vermakelijk! Wappies herkennen MSM op de volgende manier: 'Mijn Grote Leider zegt wat anders dus dit is niet waar.'
 
'Ik geloof niets van wat MSM mij vertelt!
Maar wat nou als MSM zegt dat ik gelijk heb?'

2. Zit in Chinees eten en is dus slecht. Met name voor je immuunsysteem. Eigenlijk wordt er MSG mee bedoeld.

MuILkoRf!!-Muilkorf (ook wel 'Mondmasker of 'Face mask' of 'Gezichtsmasker'):
1. Volkomen onschadelijk en nutteloos lapje stof.
2. Manier om te laten zien dat je nog niet waKKeR! bent en je gaat er dood aan als je er eentje langer dan 20 minuten lang draagt. Dus chirurgen, lassers. mondhygiënistes, laboratoriummedewerkers en zo zijn allemaal zombies. Ik wil geen zombie worden dus daarom weiger ik zo'n ding te dragen. Die witte puntkap van de Ku Klux Klan is natuurlijk van een heel ander materiaal gemaakt of zo. Denk ik. Net als bivakmutsen, skimutsen en het neus- en mond en alles eigenlijk bedekkende 'Morph Suit' dat ik graag met carnaval draag. In de meeste mondkapjes zit tegenwoordig ook een 5G chip.
3. Dodelijke restrictie van de luchtwegen want ik ken iemand die op Facebook heeft gelezen dat iemand van een ander heeft gehoord dat er ergens iemand keihard is doodgegaan van het dragen van zo'n ding omdat-ie zijn eigen stikstof inademde wat bewijst dat je doodgaat wanneer je zo'n ding langer dan twintig minuten draagt maar dat is natuurlijk precies wat zij willen. Dat MSM zegt dat het niet zo is bewijst voor mij dat zij wat te verbergen hebben.
4. Wilders is boos op zijn spindoctor omdat die het woord niet bedacht heeft om mensen met minder dan 90 IQ-punten voor het PVV-karretje te spannen. Dus hij probeert het met: 'De regering mag mensen niet opleggen of zij wel of niet aan kleding - al dan niet op hun hoofd - mogen dragen!' Vergat dat dat dan ook geldt voor de kopvod en de boerka. Ben ik de enige die dat grappig vindt?
'Wie z'n kop in het zand steekt heeft geen mondkapje nodig.'
5. Begin van een dictatuur. Elke dictatuur begon met het verplicht moeten dragen van een mondkapje. Dat dat absoluut niet waar is, is maar een feit.

Na of naar-Voor Wappies zijn de twee woorden onderling uitwisselbaar maar bij twijfel gebruiken wappies vrijwel altijd het woord 'na'. Maar niet altijd. Dus. Als in: 'IK ga na ut MALIE FELD naar dat ik dit op fees boek hep gezet! IEDEREEN mot komuh!' en 'Ik wil niet weer na de gevangenis dus een ander mag Rutte een bak steen in se nek leggen en me karma wil ik schoon.'

Nadenken-Moet je kunnen als je wilt redeneren met mensen die links zijn. Kan pas als je eerst hebt leren lezen.

NanO!-cHIps!-Microchips. Onzichtbaar stukje elektronica dat onder de naam 'anti-virus' als biochip versmelt met ons DNA zodat wij bevattelijker worden voor manipulatie via 5G-straling. Met name die van Lays Cheese Onion zijn gevaarlijk. Ook gemerkt dat die de laatste tijd een vreemd bijsmaakje hebben? De werking wordt versterkt door de EMF-straling van de koelapparatuur in supermarkten. Zelfs bio-winkels doen hier aan mee!

Nanodeeltjes-Kun je niet zien onder de microscoop maar zitten wel in vaccins. Dat is doodeng! Dat er ook nanodeeltjes in rode wijn zitten weten wappies niet. Wacht maar tot ze daar achter komen! Vertel hen dus niet dat hun hondje, zijzelf en het universum zijn opgebouwd uit nanodeeltjes. 'Nano' betekent namelijk alleen maar 'Heel erg belachelijk absurd niet normaal meer gewoon joh super mega klein.'

Nazi's!-1. De schurken in de oorlog. Waren vooral tegen Joden. Die doodmaken heette later de Holocaust
2.Lieve jongens die vaak kaal zijn en liever niet nazi's genoemd willen worden. Hebben vaak een swastika-tatoeage want dat is stoer en een vlag met een swastika aan de muur van hun kamertje bij mama. Weten niet dat Soros in het geheim alle vlaggenfabrieken van de wereld heeft. Die lacht zich rot als meneer Trump weer een toespraakje gaat houden en fans van Q daarom massaal Confederatie-vlaggetjes bij hem bestellen en stickers voor op autobumpers waarbij de sterren in de Amerikaanse vlag zijn vervangen door mini-swastikaatjes. Dan kun je lekker gniffelen terwijl je denkt dat niemand dat doorheeft. 
3.Woord dat door wappies vaak wordt gebruikt voor het uitschelden van de politie
4. Leven voort als neo-nazi's. De Amerikaanse variant heeft thuis witte kussenslopen met ooggaten daarin.

Nederlandse vlag-Rechthoekig stuk stof met drie banen in verschillende kleuren. Van boven naar beneden: rood-wit-blauw. Op kantoren van neo-nazi's in maatpakken is die eerste kleur oranje. Daarmee tonen zij de Prinsenvlag. Dat was de vlag waar de NSB graag mee zwaaide en die ook gebruikt werd in Zuid-Afrika door mensen die blij waren met Apartheid. Mensen die rondlopen op fantastische demo's! dragen de vlag vaak ondersteboven omdat dat een noodkreet is. Gericht aan hun psychiater: 'Help, mijn medicatie werkt niet meer!' De Nederlandse driekleur siert vaak de profielfoto van Jacqueline op Facebook en vind je op Twitter in de profielen van mensen die zich realist noemen.

Negers-Iedereen met een donkere huidskleur. Behalve buurman Mo en dat leuke jongetje bij je kind in de klas. Mag je zo noemen want je moet alles benoemen en alles kunnen zeggen. Zo lang je racisten maar geen racisten noemt want dat is niet netjes.

Neurenberger Code-Code van Neurenberg.

Netflix-NEt FLixTV kijken via internet. Methode van de geheime wereldregering om zoveel mogelijk Wappies verdoofd en thuis te houden. Bij elke eerste aflevering van elke nieuwe serie zijn er minder Wappies op straat. Let maar eens op!

Nexit-Een plan dat zó slecht is dat zelfs Thierry Baudet niet meer voor is. In 2019 was hij dat nog wel maar het nieuws dat hij inmiddels tégen een uittreding van Nederland uit de Europese Unie is heeft een groot deel van zijn aanhang nog niet bereikt want het was op MSM.

Niburu-1. Mythische en onzichtbare planeet in ons zonnestelsel.
2.Voorloper van Nine For News. Lange tijd dé Wappie-website bij uitstek. Jeugdsentiment. 

Nieuwetijdskinderen-Wappies die geboren zijn in de Pleiaden. Vooral na 1968 om een of andere reden. Houden van gadgets en snappen dat hele man/vrouw gedoe niet zo. Hun ogen zijn vaak groter dan die van schapen en vaak ook zelfs dan die van andere Wappies! Zijn erg spiritueel.

Nieuws-Elk bericht dat je niet terugvindt op MSM. De nieuwsberichten die je deelt op sociale media als Wappie mogen twintig jaar oud zijn en hoeven niets te maken te hebben met het onderwerp, als je ze maar hebt van websites met 'truth' of 'natural' in de url. Bekend van de uitspraak: 'Wat weten mensen die jarenlang wetenschappelijk onderzoek hebben verricht nu helemaal? Ik weet het beter want ik heb goed het nieuws gevolgd!'

Nine For News-Opvolger van Niburu. Bron van ellende. Pardon, nieuws voor Wappies

Normen en waarden-Dingen waar buitenlanders zich aan moeten houden. Behalve wanneer zij blank zijn want dan zijn zij onze Noorse broeders. Wappies kunnen exact nul normen en waarden noemen en hebben geen idee van het verschil er tussen. Worden altijd samen genoemd en zijn onafscheidelijk.

Nu.nl-Nieuws dat echt waar is. Heb je dus niets aan als Wappie want dat is niet de waarheid. Bovendien kost het lezen van een artikel daar soms wel een hele minuut! Daar heb je toch geen tijd voor, naast het onderhouden van 16 accounts op Twitter en vier op Facebook?

NWO-New World Order. In het Nederlands Nieuwe Wereldorde. Dat is superhandig want dan kun je dezelfde afkorting gebruiken wanneer je praat met buitenlandse Wappies. Het is het doel van VN Agenda 2030: alle mensen deaudt zodat de elite kan heersen over een lege planeet. Zie ook: geheime wereldorde.

Oera Linda-Boek-Lang geleden in namaak-Runenschrift geschreven door Cornelis over de Linden en Piet Paaltjens. Waarschijnlijk uit verveling maar sowieso als geintje. Nepnieuws voordat internet bestond. 'Friesland is de bakermat van Europa!' 'Atlantis heeft echt bestaan!' Vergelijk: Protocollen van Sion. Maar dan iets minder kwalijk. De Nazi's vonden beide schrijfwerkjes erg lollig.

Omgekeerde Wereld-Ook wel 'Wappieland': 'Kritisch' betekent 'letterlijk je Grote Leider nablaten'. Dito voor 'zelf onderzoek doen'. 'Liefde' staat voor politici fysiek bedreigen. 'Fascisten'=iedereen die tegen fascisme is. Et cetera.

Onderbuikgevoelens-Wat je hebt gehoord van Willem of Q en wat dus de waarheid is want het stond ook op Facebook en dus komt het omdat je zelf onderzoek hebt gedaan en je kritische vragen stelt.

Onderdrukking-Als Rutte of het RIVM zegt dat je geen egoïst mag zijn en rekening moet houden met anderen.

Onderzoek-Als in: 'Je, moet al tyd je eige onder ZOEK doen!!!' Een tekst kopiëren van een bekende complotsite, die op jouw eigen Facebook-pagina plaatsen en dan zeggen dat je zelf onderzoek hebt gedaan. Twee YouTube-filmpjes kijken en drie posts op Facebook lezen waarvan tenminste eentje verwijst naar een artikel op Russia Today en een andere naar een website met het woord 'truth' of 'natural' in de URL. Overigens lezen Wappies geen artikelen die langer zijn dan een stukje op nu.nl want daar hebben zij geen tijd voor. Omdat zij druk bezig zijn met onderzoek doen uiteraard. Met stukjes van complotdenkers op Facebook lezen dus. Onderzoek begint bij kritisch vragen stellen. Zie ook: DYOR. Voor Wappies: iets vaag vermoeden en bewijs - hoe klein ook - zoeken dat daar bij past. Als je dat vindt bevestigt dat je vermoeden. Voor schapen: iets vaag vermoeden en bewijs - hoe klein ook - zoeken van het tegendeel. Als je dat niet kunt vinden bevestigt dat je vermoeden. Wappies bedoelen 'zelf onderzoek doen' maar 'zelfonderzoek doen' zou beter zijn voor de mensheid als geheel.

Ontwikkelingshulp-Ontwikkelingssamenwerking. Gratis geld dat aan negers wordt gegeven. Moet mee worden gestopt en aan onze bejaarden worden gegeven.

Onzin-Zie: waarheid.

OPen hEIT!-Openheid. Zie transparantie.

Opiniepeiler-Maurice de Hond. Heeft niet gestudeerd als viroloog en weet dus veel van het onderwerp want hij heeft Google. Vrij consequent in het onjuist voorspellen van verkiezingsuitslagen. Had een leuke zoon die sinds kort dood is. Dat is best zielig. Binnenkort Mostly Harmless.

Opperwappies-Wappie dat duizenden schapen...pardon...Wappies achter zich aan heeft lopen die tegelijkertijd lopen te blaten dat zij geen schapen zijn. Bekende voorbeelden: Willem, Lange Frans, Thierry BaudetAlex Jones, Janet Ossebaard. Bekende opperwappies die deaudt zijn: Hitler en Pim Fortuyn.

Opstand-1. Rebellie. Wanneer 'Het Volk' het niet meer pikt en zelf dan maar een einde maakt aan de heersende dictatuur. Desnoods met geweld.
2. In Nederland: opstaan van de bank waar je net zo lekker lag om de tablet te pakken die je op de eettafel had laten liggen. Vervolgens klik je op een petitie waarbij je dankzij de 'autofill'  functie door twee keer het scherm aan te raken die ondertekent zodat je later op Facebook en tegen je kinderen kunt zeggen dat je 'geprotesteerd' hebt dus dat het niet aan jou lag. Als je nog energie over hebt schrijf je op Facebook 'GOED ZO!!!!!' onder een foto van een Wappie dat op het Malieveld is geweest.

Opwarming van de Aarde-Onzin. De Aarde warmt helemaal niet op want ik kan mij nog herinneren dat opa vertelde dat wij vroeger koude winters hadden. Met een Elfstedentocht en zo. En temperaturen van onder nul. Had mijn opa zélf van zijn opa gehoord! Trouwens: ik vond het gisteren best frisjes. Ik weiger te luisteren naar een autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes. Jacqueline op Facebook weet het véél beter. Zie ook: Duurzaamheid.

Oudjes-Bejaarden. 1. Heb je niks aan want ze zijn toch al bijna dood. 
2. Zijn zielig en moeten beter verzorgd en meer geknuffeld worden. Zelf hebben Wappies daar geen tijd voor want ze zijn druk bezig met w0ke! worden, demonstreren tegen het feit dat zij in een dictatuur wonen en dus niet mogen meelopen in een fijne demonstratie, taakstraffen uitvoeren en op social media roepen dat bejaarden zo eenzaam zijn en dat niemand tijd heeft hen te bezoeken.

Paus-Baas van de Katholieken.

Pedo!-Pedoseksueel. Elke bekende persoon die zich niet als een Wappie gedraagt. Groot-gebruiker van adrenochrome. Maar niet altijd. Eigenlijk gebruiken alleen rijke pedo's die drug.

Pegida-Patriottische Europeanen tegen Islamisering van het Avondland. Kale Wappies. Vinden het jammer dat Hitler dood is.

Peter R. de Vries-Criminelenjager. Wilde hogere kijkcijfers dus ging bewijzen dat Demmink een pedo was. Kon dat niet. Dus Wappies vinden hem niet aardig. Dat hebben zij gemeen met Steve Brown. Is nu deaudt omdat iemand die niet in de krant wilde komen iemand heeft ingehuurd om een deel van zijn hersenen te vervangen door een kogel.

Pim Fortuyn-Heette eigenlijk Pim Fortuin maar dat oogt minder sjiek. Voorloper van Geert Wilders. Was kaal. En homo. Baas van de LPF. Doodgemaakt door een van die klimaatgekkies.

Plandemie-Door duizenden Wappies zelfbedachte samentrekking van 'Plan' en 'Pandemie'. Erg grappig. Praktisch ook want zo hebben zij maar een woord nodig om aan te geven dat zij denken dat de wereldwijde Corona-uitbraak onderdeel is van The Great Reset, ofwel VN Agenda 2030.

Platte Aarde-Flat Earth. Ontstaan omdat mensen die daar in geloven heel hard gaan stampvoeten wanneer je hen wijst op ernstige tekortkomingen in hun redenatie. Voor Wappies die geloven dat de Aarde plat is, is dit een chocolade-ei:
(Met dank aan: https://twitter.com/WappieWillem)


Pleiaden-Plejaden 1. 7 Dames uit een oud Grieks verhaal. Hun vader is nog steeds te zien. Hij staat op het Paleis op de Dam de wereld op zijn schouders te dragen.
2. Hoop sterren die belachelijk ver weg zijn. Zó ver weg dat alleen maar Nieuwetijdskinderen er geboren kunnen zijn. Huh? Die snap ik niet. Geen zorgen. Ik ook niet. 

Poetin-De enige president ter wereld wiens portret (oké, en dat van zijn paard) als poster in de slaapkamer hangt van jongemannen die onzeker zijn over hun seksuele geaardheid. Zij worden in de volksmond 'Heaumeau' genoemd. De president van Rusland betaalt mediagigant Russia Today (let op: ondanks de omvang en het geld dat ermee gemoeid is niet behorend tot MSM!) om dingen te schrijven die hij leuk vindt. Ook heeft hij een video van zijn collega Trump waarin deze zich overgeeft aan de op internet populaire bezigheid 'watersport'. Als je meer van deze hobby wil weten dan klik je op de knop 'Ja, ik ben 18 of ouder.'

Politicus-Iemand die in dienst is van de Deep State. Elke politicus is daarom een verrader. Geldt niet voor politici die roepen dat het beter moet en vooral ergens tegen zijn zonder dat zij concrete en haalbare voorstellen doen. Toevallig altijd tegen precies hetzelfde als waar 'het volk' tegen is.

Politie-1.Mensen in uniform die te zacht optreden tegen mensen die de wet overtreden zoals buitenlanders.
2. Mensen in uniform die te hard optreden tegen mensen die met opzet de wet overtreden, zoals Gele Hesjes.

Politiestaat-Dictatuur

Poll-Enquête. Die maak je aan en plaats je in je eigen bubbel om later trots te melden op hetzelfde sociale media kanaal: 'Kijk, van iedereen die het met mij eens is, is 90% het met mij eens dus 90% van het volk wil wat ik wil!' Typisch voorbeeld van wappie-logica.

Populisme-Zeggen wat het Volk wil. Wat dat is doet niet ter zake. Of dat compleet het tegenovergestelde is van wat het volk een paar maanden eerder wilde ook niet.

Populist-Politicus die uitzoekt wat 'het volk' wil en dat opeens zelf ook wil, ook al is dat compleet tegenovergesteld aan wat hij eerst zei dat hij wilde. Het volk heeft dat niet door. Het volk, dat zijn Wappies. Voorbeelden: Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thierry Baudet. Populisten doen graag aan symboolpolitiek en doen veelvuldig aan weglopen.

PowNed-Namaak omroep voor baldadige zich te pletter vervelende jeugdigen van alle leeftijden. Binnenkort Mostly Harmless.

Pownews-Programma waarmee PowNed wel eventjes medialand zou opschudden. Is niet gelukt want 'Slijptol redt olifant Buba uit handen van Animal rights' en 'Ophef protest Den Haag: Slijptol betaalt door RIVM?' zijn hun meest spraakmakende krantenkoppen van de laatste tijd. Echt waar. Zoek maar op. DYOR.

Privacy-1. Als je niks te verbergen hebt mogen ze alles van mij weten.
2. Ben ik erg op gesteld want ik wil niet dat zij alles van mij weten. Zie ook: transparantie.

Protesteren-1. Zinloos want zij doen toch wat zij willen! 
2. Moeten wij massaal doen want Het Volk moet in opstand komen!

Protocollen van Sion-Protocollen van Zion. Protocollen van de Wijzen van Sion. Joodse leiders bedachten een plannetje om alle christenen dood of jood te maken. Het plannetje is mislukt omdat het nooit bestaan heeft. Hitler gebruikte dit fictieve boek ('fictief' betekent 'nep'.) als inspiratiebron voor zijn plannetjes om joden uit te roeien. Maar ja, de eindstreep is nog lang niet in zicht voor het joodse roeiteam. Kortom: ze zijn nog lang niet uitgeroeid.

Proud Boys-Trotse Jongens. Officieus een beetje de bruinhemden van Trump maar omdat het best al 'gay' klinkt is de term geadopteerd door trotse homoseksuele mannen, ook wel heaumeaux. Even een test voor de gebruikers van deze verklarende woordenlijst: zijn onderstaande mannen lid van Trump's stormtroepen of trotse homo's die het lollig vonden om de naam te pikken?
Als Proud Boys naar de sportschool gaan (of het nu gaat om homo's, neo-nazi's of een combinatie) dan trainen zij alleen de bovenkant van hun lichaam. Dat hoort zo.

Pseudoniem-Moeilijk woord voor 'nepnaam'. Veel Wappies durven niet onder hun echte naam op sociale media omdat zij dondersgoed weten dat hun woorden en acties niet door de beugel kunnen. Opvallend vaak noemen zij zich 'Engel'. Veel dames die bekend staan als een 'Jacqueline op Facebook' noemen zich Angel. Want in het buitenlands kun je beter zeggen dat je de Nederlandse taal wilt beschermen. Recent voorbeeld: Jake Angeli - ook wel 'de man met de hoorns' heet eigenlijk Jacob Anthony Chansley.

Pijnappelklier-Zit op een chakra in je lichaam. Enige (én enigste) methode om contact te leggen met de Galactic Counsel.

PVV-De P staat voor 'Partij' en dat is handig want zo ontstaat er geen verwarring over waar de P voor staat. Er staat het woord 'vrijheid' in om kiezers te lokken die vinden dat - net als Geert Wilders - vrijheid van meningsuiting alleen bestaat voor mensen die dezelfde mening hebben als zijzelf. Zie ook: recht op eigen mening.

Q-Q Clearance Patriot. De Verlosser, de Messias, de Bevrijder. Begon ons waKKeR!!! te maken via een bulletin board en wij zijn hem eeuwig dankbaar, tot in de 5e Dimensie aan toe. Het is nog niet duidelijk of hij John F. Kennedy Jr. is, herrezen uit het graf om de wereld te ontdoen van pedofielen of JFK Jr., met terugwerkende kracht gereïncarneerd in de beste president ever omdat hij voor ons stierf terwijl Donald Trump al een volwassen man was. Wellicht is hij zelfs JFk Jr. én Donald Trump, de heilige drie-eenheid. Q bleek verzonnen door een buitenlander in 4Chan, een praathuis voor wappies. Veel wappies hebben Q al verwijderd van hun sociale media profielen en dus is Q binnenkort mostly harmless.

QAnon-Samentrekking van Q en Anonymous. Groepje mensen dat zich niet laat hinderen door enige feitenkennis. En dus erg populair in Amerika. Zijn anoniem en omdat zij elkaar anders niet herkennen dragen zij de letter Q in hun accountnaam op social media. Sponsoren het Groot-Kapitaal door T-shirts, koffiemokken en petjes met een grote - soms best wel mooi uitgevoerde - letter Q er op te kopen van grote bedrijven. Weten niet dat Soros stiekem al die bedrijven in handen heeft. Dat is erg grappig. Ook grappig: als naar buiten zou komen dat de geheimzinnige Q niemand minder is dan een Fillipijnse immigrant. Binnenkort mostly harmless.

Qwappies-Volgers van Q met een Nederlands en/of Israëlisch vlaggetje en een trekker in hun profiel.

Racisten-Opvallend veel Wappies. Hoeveel mensen met een donkere huidskleur stonden er op het Malieveld? Nou dan! Noemen zichzelf liever Realisten want je mag alles zeggen behalve racisten racisten noemen. Dus.

Rap-Rijmpje, bedacht door mensen die niet kunnen zingen. Lange Frans maakte ze vroeger veel. Tegenwoordig alleen nog maar op 'fantastische demo's!'

Rapper-Iemand die niet kan zingen maar toch teksten wil laten horen. Noemt zich tegenwoordig ook wel woordkunstenaar. Een veroordeelde crimineel die zich als gelukszoeker vestigde in Spanje was er eentje. Zie K.A.F.K.A.

Realisten-Zie Racisten.

Recht door zee-Realist-Racist

Recht op eigen mening-Recht op eigen feiten. Als ik vind dat een baksteen eigenlijk een roos is dan is die baksteen een roos. Zelfs wanneer ik 'em op mijn kop heb gehad zal ik blijven beweren dat die baksteen een roos is want als ik iets vind dan is dat zo.

Rechters-Mensen in lange zwarte jurken - ook mannen! - die kijken of je straf hebt verdiend. Als je straf krijgt zijn ze 'Links en corrupt!'. Krijg je geen straf dan 'Heeft het recht gezegevierd!' Rechtse rechters bestaan dus niet.

Rechts-Niet links. Tenzij links goed is. Op Facebook is links niet goed, tijdens het Chai thee drinken na yogales is links wél goed. Duidelijk toch?

Redeneren-Soort van logica. Moet je zelfstandig voor kunnen nadenken. Is erg moeilijk. Wordt daarom weinig gedaan door Wappies. 'Dat is zo want dat vind ik!' roepen is niet 'redeneren' maar 'dom'. Praktijkvoorbeeld: 'Volgens mijn redenatie bestaat Corona niet want niemand in mijn vriendenkring is er aan overleden dus MSM liegt gewoon!' Dat is net zo dom als zeggen: 'Niemand in mijn vriendenkring is doodgestoken in Londen dus al die verhalen over steekpartijen zijn gelogen!' En recent: 'Niemand van mijn vrienden is onthoofd door een moslim dus dat nieuws van onthoofdingen door moslims zijn leugens van MSM!' Voorbeeld van redeneren naar aanleiding van de vraag: 'Welk team vind jij beter, Ajax of Feyenoord?' Antwoord van een Wappie kan dan zijn: 'PSV speelt met ronde ballen.' waarop het schaap in kwestie reageert met: 'Eh...dat is geen antwoord op de vraag.' waarop de Wappie met een triomfantelijke grijns roept: 'Zie je wel, ik heb gelijk! Schapen weigeren de waarheid te zien en toe te geven dat PSV met ronde ballen speelt. Ik heb gelij-hijk..! Ik heb lekker gelij...hijk en dat schaap lekker nie-hiet. Na, na na na na! Lekker puh!'

Regels-1. Veel te streng voor mij en andere Wappies die maar een klein beetje de wet overtreden en lang niet streng genoeg voor schapen en buitenlanders die de wet overtreden. Regels zijn regels en Ordnung muss sein!, zeiden ze vroeger, in een tijd waar Wappies graag in zouden leven. Iedereen moet zich er altijd aan houden behalve ik want ik weiger de regels te volgen die Rutte ons oplegt dus ik maak mijn eigen regels wel want het lijkt mij hartstikke jottem als iedereen zijn eigen regels maakt en vindt dat alle anderen zich daar aan moeten houden. Dus. (En nu weer even ademhalen.)
2. Moeten worden afgeschaft want ze mogen ons niets opleggen en moeten zich houden aan de regels van de Neurenberg Code.

Reli Wappies-Geloven in God, Trump en Q. Geven zichzelf namen als Lichtdrager en Angel. Niet de prikkende soort maar buitenlands voor 'Engel'.



Reptilians-Lizardmen. Zie: Buitenaardse wezens.

Respect-1.Moeten mensen hebben voor Wappies en hun helden. Hoef je niet te hebben voor schapen, leraren, politici en wetenschappers. 2. Onderlinge groet van jonge Marokkaanse voetballertjes. Als in 'Respect, man!' 3. De uitdrukking 'Met alle respect...' wordt per definitie gevolgd door een respectloze opmerking.

Referendum-Iedereen moet stemmen bij belangrijke beslissingen. Met 'iedereen' bedoel ik 'iedereen die het met mij eens is over dat onderwerp' en met 'belangrijk' bedoel ik wat ik belangrijk vind. Wat anderen wel of niet belangrijk vinden doet niet ter zake. O ja, de meeste stemmen gelden natuurlijk. Maar als ik tot een minderheid behoor moet de meerderheid rekening houden met de minderheid. Dat is logisch. Zie ook: democratie.

Ritueel misbruik-Kinderen verkrachten en hun bloed drinken (zie: adrenochrome) als verjongingskuur. Was even hip bij een paar gekken in de jaren 70 en 80 maar er zijn geen bewijzen voor dat het structureel gebeurde of gebeurt. Als er ergens geen bewijzen voor zijn is het volgens Wappies dús waar.

Ritueel slachten-Bidden voor een kip voordat je die doodmaakt en opeet. Doen Moslims en is dus raar want het is zielig voor die kippen. Die kun je beter met duizenden per uur aan de lopende band langzaam levend wurgen of met duizenden tegelijk in veel te kleine hokjes stoppen om ze te vergassen. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk want dan kun je er zo veel mogelijk geld mee verdienen. Dat is tenminste een keurig en eeuwenoud kapitalistisch ritueel. Moslims zijn raar. O ja, Joden doen ook aan ritueel slachten maar dat is niet raar want dat is een eeuwenoude traditie.

RIVM-Geen idee hoe je dat woord moet uitspreken maar dat zijn die gasten die van Rutte ons moeten vertellen wat wij moeten doen maar je moet niet naar ze luisteren want Jacqueline op Facebook weet het allemaal veel beter. Als er straks bommen vallen en het RIVM zegt dat ik de schuilkelder in moet ga ik dat natuurlijk niet doen. Dan adem je de lucht van andere mensen in en het is er vaak zó vies dat je misschien wel ziek wordt van een virus dat je er oploopt.. Ik heb wel eens ergens gelezen dat iemand ergens gelezen had dat-ie van iemand had gehoord dat-ie ziek was geworden en zelfs doodgegaan nadat-ie ziek was geworden in een kelder. Nou, ik weet niet hoe het met jou zit maar ik wil niet ziek worden. En trouwens: niemand van mijn vrienden heeft mij nog verteld dat-ie een bom op zijn hoofd gehad heeft dus het is fake news. Ze proberen ons alleen maar bang te maken. Binnenkort komt het RIVM met het nieuws dat er een vaccin is dat beschermt tegen chemtrails en 5G straling.

Rode wijn-Drankje dat vrouwelijke wappies drinken voordat zij een filmpje opnemen voor sociale media waarin zij zeggen dat zij bang zijn voor nanodeeltjes in vaccins. Zonder te beseffen dat er ook nanodeeltjes in rode wijn zitten.

Roken-Langzaam verbranden van tabak, doorgaans strak opgerold in een papiertje waarna de vrijkomende rook wordt geïnhaleerd. Favoriete hobby onder Wappies. Vinden dat je dat overal moet kunnen doen want we leven niet in een dictatuur!

Rotchild-Duitse familie die erg arm was en later een Amerikaanse familie die bijzonder rijk was. Daar zit natuurlijk een luchtje aan en dus zijn zij vast lid van de Illuminati. Ze zijn nog joden ook, dus daar heb je het al. Hitler wist ook al dat alle joden slecht zijn en alleen maar heel veel geld willen hebben. Hitler moest doen wat de Rotchilds hem opdroegen maar ik weet niet waarom. Misschien wel omdat zij Nazi's waren voordat er Nazi's bestonden. Daarom heeft hij een heleboel veel joden vermoord en heel veel kunstschatten en geld van de familie Rotschild gejat omdat zij joden waren. Want dat is logisch of zo. 

Rotterdam-Stad waar mensen Rotterdams praten en waar de helft fan is van Sparta en de andere helft van Feyenoord. Had vroeger een fraai stadscentrum. Er wonen veel Wappies, waaronder ene Willem.

Rozekruisers-Een soort Vrijmetselarij. Vriendjes van de Illuminati. Als je over ze schrijft maken ze je heel erg deaudt dus dat durf ik niet. Zoek het zelf maar op, DYOR!

Russia Today-Dagblad uit Rusland. Geen MSM. Is naast CNN weliswaar de meest geraadpleegde nieuwsbron ter wereld maar dat wil nog niet zeggen dat de massa het nieuws via deze bron volgt. Wordt betaald door Poetin en niet door de elite of Rutte en bevat dus de waarheid. Ik herhaal het nog maar even: Russia Today ('RT' voor vrienden) is géén MSM!

Rutte- In wappietaal Rutte moet opRUtte! (Dat is bijzonder grappig dus u mag even lachen.)-Regering. Baas van Nederland. Handlanger van Bill Gates. Voert VN Agenda 2030 uit. Heeft dezelfde voornaam als de baas van Facebook.

Samenzwering-Complot. Zie aldaar.

Sandra Vogelaar-Bekende Wappie. Haar psyche is een kegel die werkt als een antenne zodat zij fake news kan voelen. Of zo. Beetje onduidelijk. Of eigenlijk: heel erg onduidelijk. Dus Francis Capelle is fan.

Satanisten-Sanatisten-1. Superslechte mensen die kindjes offeren om lid te worden van de 1%. Zie ook: pedo 
2. Wappies en gewone mensen die grote flessen Sanex doucheschuim hebben staan. Want een grote fles is goedkoper dan een kleine en het is best lekker spul en je krijgt er een fijne zachte huid van. Nu in de aanbieding bij de Action. Mogelijkheid tot verbinding tussen Wappies en schAPen!!!

Schapen- In wappietaal SChAPeN!!!-1. Mensen die nog niet wOke! (ook wel waKKeR!!!) zijn en dus klakkeloos voor waar aannemen wat wetenschappers en mensen met verstand zeggen. 
2. Grappige beestjes. Maken wol. Je ziet ze wel eens op de kinderboerderij. Is ook een tekenfilm van, dacht ik.

School-Gebouw waar kinderen wordt geleerd te luisteren naar authoriteit en hun eigen hersenen te gebruiken. Daarom worden kinderen links en zijn Wappies dus rechts.

Schoolbanken-Tafeltjes in een school. Daarin zitten kinderen - dan 'leerlingen' geheten - die opletten wat de juf zegt. Wappies hebben dat niet gedaan en doen daarom niet aan grammatica en spellingregels.

Shedden-Afscheiden. Maar dan voor mensen die de Nederlandse taal willen beschermen. Wappies zijn er superbang voor. Mensen die het vaccin hebben gekregen kunnen door adem te halen in de buurt van anti-vaxxers hen superziek maken en dat is heel erg eng voor mensen die nergens bang voor zijn! Dat het onmogelijk is doet niet ter zake want dat is maar een feit. Zie ook: Twedding.

ShEEple!-Zie:SChAPeN!!!

Sinterklaas-1. Feest. Eeuwenoude traditie sinds 1855. Had een hulpje dat sinds een tijdje Zwarte Piet heet. 
2. Sint Nicolaas. Oude dode Bisschop uit Turkije. Is dus een buitenlander. Bovendien Katholiek, draagt graag een jurk. Je kunt zijn gezicht niet zien en hij neemt graag kinderen op schoot. Verdacht lief voor kinderen, hoeren en zeelieden. Viert nog steeds zijn verjaardag op 5 december. In België een dag later. Ging een paar honderd jaar geleden de deuren langs om de vrouw des huizes vruchtbaar te maken door haar met de roe op de blote billen te slaan. Daarom leken in de middeleeuwen veel kinderen die in september waren geboren veel op meneer pastoor. Als dat nog steeds zou gebeuren zou het écht een prima eeuwenoude traditie zijn. Is vervangen door carnaval. Daardoor zijn er tegenwoordig veel kindjes die in november geboren zijn die lijken op meneer pastoor. Die zal ik even uitleggen: carnaval wordt gevierd in februari. Dan worden veel dames (heren niet) zwanger gemaakt. Ook door meneer pastoor. De draagtijd van een vrouw is negen maanden. Dus in november (dat is negen maanden later dan februari) worden de meeste carnavalskinderen geboren. Snap je?

Slavernij-Negers dwingen te doen waar je zelf geen zin in hebt. Oude hobby van rijke blanke mensen. Officieel afgeschaft maar veel mensen vinden dat jammer. Dwing je blanke mensen te doen wat zij niet willen dan heet dat onderdrukking

Smileys-Lachebekjes. Meestal geel. Drukken emoties uit op Twitter en in Whatsapp. Vooral smileys met betrekking tot humor en sarcasme zijn moeilijk te gebruiken voor Wappies.

Snake Oil-1.Slangenolie. Wondermiddel tegen slangenbeten, pijn in de nek, liefdesverdriet, een gekneusde teen en als ze toen 5G-straling hadden gehad zou het ongetwijfeld ook daar tegen beschermen. Vraag maar aan Désirée Rövers. Erg populair in het Wilde Westen. Doorgaans gemaakt van aardolie met door 'snake oil doctors' zelf toegevoegde geitenurine of wat zij ook maar voorhanden handen om het publiek te overtuigen dat alleen hún wondermiddel goed werkte en dat van collega's niet. Kon je toen ook al kopen met geweldige aanbiedingen in de trant van 'Derde flesje tien procent korting!', begeleid door de tekst 'Truth' of 'Natural'. Tsjonge, als ze tóen al websites hadden gehad als 'thruthaboutyourhealth' en 'naturalhealthnews'. 
2. Term om uit te drukken dat een (politieke) opponent een remedie propageert die absoluut niet zal werken om een bestaand probleem op te lossen. Zoals 'de Koran verbieden!' een idee is van Geert Wilders om te voorkomen dat Europa islamiseert.

SnapChat-WhatsApp voor mensen van onder de 23. Soort sociale media.

Sociale media-Elk medium waarop je zegt wat je wil zeggen waar anderen dan weer op kunnen reageren. Als je zelf niet reageert op anderen en ook eigenlijk helemaal niet wil dat zij op jou reageren omdat jij toch altijd gelijk hebt zit je eigenlijk niet op 'sociale' media. Begin dan maar een website. EJBron ging jou voor.

Socialisten-In wappietaal SoCIAliste! Communisten want voor Wappies is dat hetzelfde. Namelijk slecht en dus links. Of omgekeerd. Een beetje verwarrend want ze zijn ook allemaal lid van het Groot-Kapitaal én van Antifa. Bovendien willen ze iedereen gratis geld geven én betaalbare zorg voor iedereen én beter onderwijs én een eerlijker verdeling van geld en goederen én betere fietspaden én betere verzorging van oudjes én een verhoging van het minimumloon én een verhoging van de AOW én een verlaging van de pensioenleeftijd én beter dierenwelzijn én minder verspilling én betere zorg voor de planeet...kortom: Belachelijk want wie wil dat nou allemaal? Dan moet je toch wel gek zijn? Of socialist natuurlijk.

SOROS!-George Soros. Rijke oude Jood die - met hulp van Bill Gates - Joden wil uitroeien door ons wijs te maken dat de Aarde opwarmt. Gebruikt daar zelfs een autistisch Zweeds meisje met schattige vlechtjes voor. Met zijn onbevattelijke vermogen (dat hij verdiende door als kind van acht in de oorlog Joodse kindjes te verkopen aan de Elite zodat die de eeuwige jeugd kon verkrijgen door zich te goed te doen aan adrenochrome) betaalt hij alle leraren op alle scholen in de héééle wereld om onze kinderen feiten te leren terwijl iedereen weet dat je niet in feiten moet geloven. O ja, hij geeft ook geld aan iedereen die tegen Trump is. Want hij is echt supermegarijk. En Links.

Soundbite-Zinnetje dat lekker bekt. Vooraf ingestudeerd als antwoord op lastige vragen van iemand die links en/of schaap is. Zie bijvoorbeeld: kritische vragen stellen. 'Een ander geluid' lees en hoor je ook veel. Net als 'mijn eigen mening!' en 'Ze proberen ons alleen maar bang te maken!', de variatie 'Je zit vast in je eigen angst!' en 'Wees geen schaap!' Wanneer een Wappie geen inhoudelijk antwoord weet te geven, gebruikt hij of zij een soundbite. Een kale wappie gaat dan over tot uitschelden en beledigen.

Spaanse Griep-Soort griep die niet uit Spanje kwam. Werd 100 jaar geleden verspreid op knuffelfeestjes voor en door soldaten. Feitelijk de jongeren van die tijd. Die met zijn allen gingen staan hossen en zuipen, ook als zij verloren hadden. Ook als grote mensen zeiden dat dat niet slim was en andere grote mensen zeiden: 'Ach, laat ze nou. Het is een stukje eigen verantwoordelijkheid.' Een soort fans van Willem II dus. 100 Miljoen mensen gingen er dood gaan. Toen waren er bijna geen mensen meer en ging het virus dus ook dood. Weinig doden in Australië omdat daar toen geen toeristen mochten komen. Zonder mondkapjes waren er meer mensen aan doodgegaan. Heel erg. Misschien wel net zo erg als het Coronavirus. Iedereen het virus laten krijgen zodat iedereen óf dood gaat óf immuun wordt is bijna een geniabel idee. Maar net niet helemaal.

Spatiebalk-Die lange knop onderaan mijn toetsenbord die ik gebruik wanneer ik wil want ik laat mij niks opleggen. Zie ook Capslocktoets. Dus ook wel geschreven als spatie balk, spa tiebalk en zo verder.

Spellingregels-Waardeloos. Heb je niks aan. Leven wij in een dictatuur of zo? Ik laat mij niks opleggen en bepaal zelf wel hoe ik schrijf! Vooral dt-spelling is gewoon te moeilijk. Als ik wordt altijd met dt schrijf is het vast een keertje goed. Ze zeggen ook dat je nooit 'ik wordt' mag schrijven. Maar wat is er deze keer dan fout aan? Geen idee waarom zo'n zwevende komma vóór de s moet in s'nachts. Is dat zo?

Spiritueel-Dat ben je wanneer je veel chai thee drinkt, aan yoga doet en/of dansles volgt bij een werkloze dansschoolleraar. Dan kom je in een staat van hoger bewustzijn en kun je vol Liefde en Geduld de politie uitschelden wanneer die vertelt dat je je aan de wet moet houden en een mondkapje moet dragen. NB: niet te verwarren met het Nederlandse woord 'spiritueel'.

Staphorst-Klein plaatsje waar iedereen zwarte kleren draagt. De inwoners geloven in God maar zijn niet katholiek. Geloven niet dat God wetenschappers heeft uitgevonden om ze te helpen. Willen liever dooie kindjes dan dat zij die laten vaccineren. Ze maken gewoon nieuwe kindjes! Een soort Urk.

Stemmen-1. Zitten in het hoofd van verlichte wappies. Volgens hen zijn het de stemmen van de leden van de Gelektik Kauwnsel (=Galactic Counsel).
2. Een rondje inkleuren met een rood potloodje. Doen sommigen van ons tijdens verkiezingen.

Stephen Miller- Duiveltje op de schouder van Trump die hem influistert wat die moet zeggen. Op de andere schouder van Trump zit Steve Bannon. Heeft iets tegen negers en immigranten. Dat is een beetje gek want zijn eigen directe voorouders waren immigranten uit Belarus. Hij vindt het leuk om een neo-Nazi te zijn. Is fan van Goebbels, de propaganda-minister van Hitler. Kijk maar:
Binnenkort 'mostly harmless'.

Steve Bannon-Baas van Breitbart. Duiveltje op de schouder van Trump die hem influistert wat die moet zeggen. Op de andere schouder van Trump zit Stephen Miller. Vindt dat mensen met ongeveer zijn huidskkkleur superieur zijn aan negers 'want blanken zien er veel gezonder uit.' Is dus een racist. Drinkt graag een wijntje. 's Ochtends uit een koffiemok. Want zo hoort dat als je Wappie bent.
Binnenkort 'mostly harmless'.

Steve Brown-Amerikaanse drugsdealer die als peuter naar Nederland kwam en als tweede naam 'Kees' heeft. Gebruikt geweld uitsluitend puur functioneel. Dat is heel aardig van hem. Hij vindt Peter R. de Vries niet aardig omdat die heeft verklapt dat Steve nog steeds een crimineel is terwijl hij zei dat hij nu een eerlijke jongen is. Niemand vertrouwt hem. Dat is heel zielig. Huilt graag uit bij rechtse complotwappies als Micha Kat.
Binnenkort 'mostly harmless'.

Subsidie-Gratis geld. Moet dus worden afgeschaft. Behalve voor boeren en voetbal.

Sunscreen free-Weigeren zonnebrandolie te gebruiken tegen kankerverwekkende zonnestralen 'want van zonnebrandolie krijg je kanker'. Voorbeeld van wappielogica.

Swastika-Hakenkruis. Zie aldaar.

Symboolpolitiek-Favoriete hobby van populisten. Iets roepen waarvan je weet dat de uitvoering onmogelijk is maar waarmee je de achterban even laat juichen. Zo zijn er absurd veel agenten nodig om toe te zien op een verbod op de Koran en moet internet worden afgesloten om te voorkomen dat mensen gewoon even kijken in Koran Online of zo.

Synagoge-Gebouw waar Joden geheime dingen doen. Vaak staat er een hakenkruis op de muur gekalkt door kale wappies die graag roepen dat alle moslims deaudt moeten 'want zij zijn tegen Joden!'

Sywert-Zakenman. Ontving miljoenen euro's aan Nederlands belastinggeld van een CDA-vriendje om miljoenen onbruikbare mondkapjes te kopen. Richte per ongeluk een paar BV's en een V.O.F. op om het geld op zijn privé-rekening te kunnen ontvangen. Was verbaasd toen de €32 miljoen zomaar opeens op de privé bankrekeningen van hem en twee vrienden stonden. En denkt misschien echt dat mensen hem geloven. Binnenkort 'mostly harmless'. Als ze tenminste het bonnetje kunnen vinden.

Taal en cultuur-Alles wat behouden moet blijven in Nederland. In Wappietaal mag je alleen Nederlandse woorden gebruiken dus Engelse woorden worden veel gebruikt. Aan cultuur heb je helemaal niks en dus moet het behouden blijven. Of zo. Behalve wanneer het achterlijke cultuur is uit het buitenland. Behalve Black Friday en Halloween want dat is leuk. En komt uit een buitenland waar de meeste mensen blank zijn. Zwarte Piet is ook cultuur en moet dus behouden blijven. Theaters mogen dicht want je hebt niks aan cultuur. Duidelijk zo?

Tante-Fantasiefiguur, gebruikt door online trollen om nepnieuws te verspreiden. Als in: 'Mijn tante kent iemand die gestorven is aan het dragen van een mondkapje'; 'Mijn tante is verpleegster en volgens haar is Covid onzin'; 'Mijn tante stierf door het vaccin. Dat zij dood is bewijst dat.' Als elke tante van elke trol daadwerkelijk was overleden aan het vaccin, zou de wereld geen tantes meer kennen.

Tegenspreken-In wappietaal 'tegen spreken'. 1. Zeggen dat je ergens tegen bent en dan beweren dat je er wat aan gedaan hebt. Voorbeelden: Wilders, Baudet, Willem en verreweg de meeste Wappies.
2. Zichzelf tegenspreken. Wordt veel gedaan door WildersBaudet, Willem en verreweg de meeste Wappies.

Televisie-In wappietaal: TeLE viSIE!!! Zie ook: TV. Oude methode van de geheime wereldregering om Wappies verdoofd en binnen te houden. In principe vervangen door Netflix maar nog veel gebruikt om via speciale straling (door schAPeN!!! 'Reclame' genoemd) met name tijdens het kijken naar voetbal, hersenen van Wappies te beïnvloeden. Daar is maar heel weinig straling voor nodig. Minder dan 5G zelfs.

Telomeren-Hoe langer ze zijn, hoe langer je leeft. Zitten ergens in je lijf, denk ik. Kun je de Eeuwige Jeugd van krijgen. Niet te verwarren met de lollige verwensing: 'Ik wens jou Eeuwige Jeuk en te korte armpjes!'

Terrorisme-Moslims die dingen opblazen, aanslagen plegen en mensen heel hard doodmaken. Vaak ook zichzelf. Zie: zelfmoordterrorisme. Gaan ongeveer 17.000 mensen per jaar dood aan en dat is heel erg megasuperveel. Daarom moeten alle moslims deaudt. Vergelijk: Corona is een hoax want daar gaan maar een paar miljoen mensen per jaar dood aan. Op het totaal van de wereldbevolking is dat echt supermegaweinig. Dat de meeste slachtoffers van aanslagen door extremistische moslims andere moslims zijn is maar een feit. Dat er meer aanslagen worden gepleegd door mensen die níet in een Haatpaleis wonen is ook maar een feit. O ja, dat er in de jaren '80 veel meer aanslagen werden gepleegd en men daar toen veel minder bang voor was is - ik verval in herhaling - ook maar een feit.

The Great Reset-Het supergrote en ontzettend geheime plan van de Cabal om iedereen op de wereld dood of arm of allebei te maken. Wappies denken dat het een relatief nieuw plan is maar het bestaat eigenlijk al heel lang. Schapen noemen het 'kapitalisme'. Zie verder: VN Agenda 2030.

The Health Ranger-Mike Adams. Zie aldaar.

The Umbrella Man-Umbrella Man. Inmiddels 'mostly harmless'.

Thierry Baudet-Wappie die in de Tweede Kamer woont. Politicus geworden omdat geen enkele uitgever zijn boek wilde uitbrengen en geen enkele TV-zender hem een eigen TV-programma wilde geven. Krijgt nu ruim een ton per jaar om af en toe te roepen dat hij ergens tegen is en dat het beter moet. Al jaren op zoek naar de Uil van Minerva. Eenmaal gevangen kan hij zijn achterban eindelijk vertellen wat dat is. Vond in maart 2020 dat Rutte een algehele lockdown moest regelen 'want Corona is levensgevaarlijk!' 

maar zes maanden later vond hij dat Rutte 'onze vrijheden' aantast door lockdown-maatregelen te adviseren.

Is dus een populist. Werd onlangs uit zijn eigen partij gegooid. Daar zijn opnames van:

(Vergeet niet de ondertiteling aan te zetten want hij is moeilijk te verstaan)
Over een jaar of zo 'mostly harmless'.

Thora-Bijbel. Maar dan voor mensen die in een sjoel wonen en niet zoals echte Hollanders naar een kerk of kroeg gaan. Geloven wat er in staat geschreven is heel helemaal niet erg want zij zijn allemaal joden en daarom moet iedereen die in een sjoel woont aardig en zielig gevonden worden. Vergelijk: Koran.

Tin Foil-Zie Alu-hoedje.

Tinus Koops-Martijn. Groot Leider (en nagenoeg enig lid) van 'aktiegroep' Nederland in Opstand. Is kaal, tegen geweld, heeft iemand doodgeslagen en vindt dat mensen die het niet met hem eens zijn - in zijn eigen woorden- 'een baksteen in hun nek moeten krijgen'. 'Oké, hij is een moordenaar maar hij komt wel op voor onze rechten dus hij hoeft niet de bak in.', zeggen Wappies dan. Binnenkort 'mostly harmless'.

Toilet-Plek waar Wappies hun inspiratie opsnuiven en vervolgens met de iPad op schoot op sociale media delen.

Tradi SIE!-Traditie. Moet altijd behouden blijven want is vaak enkele tientallen jaren en dus eeuwen oud. Geldt niet voor moslim-tradities of andere tradities waar ik tegen ben. Waar ik tegen ben hangt een beetje af van waar mijn favoriete populist van het moment tegen is. Mag ook een opiniepeiler of een werkloze dansschoolleraar zijn.

Trans PARAnsIE!-Transparantie. Openheid. Geen geheimen hebben. Als in: 'Alle gegevens over alles en iedereen moeten altijd voor iedereen beschikbaar zijn want dat is transparant. Zelf ben ik ook voor openheid want ik heb geen geheimen. Toch wil ik niet dat al mijn data op straat komt te liggen want ik maak mij zorgen om mijn privacy.'

Trekker-Apparaat om politici fysiek mee te bedreigen terwijl je ze vertelt dat je voor een Nexit bent zonder te beseffen dat je dan ook je €12.000 aan jaarlijkse EU-subsidie niet meer krijgt. Verklaart ook direct het woord 'uitkeringstrekker'. Zie aldaar.

Trillingsfrequentie-528Hz. Zie aldaar.

TRUMP-Donald Trump. Volgens sommigen de slechtste president van Amerika, volgens anderen de dikste.Waarschijnlijk allebei net niet. Ging ons allemaal redden. Woont al in de 5e dimensie. Held. Werd expres lid van het pedo-netwerk van Epstein zodat-ie ons persoonlijk kan vertellen hoe erg het is om je piemel in jonge kinderen te stoppen. Kreeg Melania als cadeautje Dankzij hem...sorry...Hem...zal er binnenkort geen pedo meer zijn die jong kan blijven dankzij adrenochrome. Werd gestuurd door Q en geholpen door John F. Kennedy Jr. Huh, maar die is toch dood? Nee joh. Zie aldaar. Binnenkort 'mostly harmless'.

Turkije-Land. Sinterklaas kwam er vandaan. Volgens de Wappie-theorie 'Elke Turk is een moslim' woont Sinterklaas dus in een haatpaleis. En ook heel veel andere buitenlanders die je niet ziet omdat zij al heel vroeg 's ochtends onze rotzooi opruimen. Werkten vroeger in onze mijnen, zitten nu als uitkeringstrekkers met een kapotte rug thuis.

TV-Televisie. Zwart scherm waar bewegende beelden op verschijnen als je op een knopje drukt. Methode van hen in samenwerking met MSM om onze gedachten te sturen. Zie ook: mindcontrol.

Twedding-Shedding via Twitter. 


Mensen die links zijn op Twitter geven het vaccin door aan wappies. Die kopen nu massaal de iGlove om te voorkomen dat het vaccin door middel van 5G straling via hun beeldschermen binnendringt. Daar helpt geen dennenaaldenthee tegen! Koop daarom nu via deze link de iGlove. Net als Sywert beloof ik er niets aan te verdienen.

Tweede Kamer-Kamer in Den Haag waar Rutte en zijn linkse vriendjes wonen. Gelukkig wonen Wilders en Baudet er ook om regelmatig te roepen dat het beter moet en dat links slecht is want links is elite. Wappies gaan er in Hortsik-busjes heen als groepsuitje want politici uitschelden is lachen, joh!

Twitter-Social media ding waar je mensen volgt met wie je vrienden wilt zijn. In tegenstelling tot Facebook, waar je mensen volgt waarmee je vrienden bént. Handig van Twitter: als je je je account niet meer mag gebruiken omdat je onzin verkondigt en/of mensen met de dood bedreigt maak je gewoon dezelfde weer aan maar dan met een paar cijfertjes er achter. Daarom zijn er veel Twitter-accounts met cijfertjes er achter.

Uil van Miverva-Uitspraak van echte filosoof Hegel waarmee die bedoelde dat je later pas snapt waarom de overheid bepaalde beslissingen heeft genomen. Minerva was superwijs en een uil is symbool voor wijsheid. Kortom: pas als de uil landt weet je of iets wel of niet wijs was. Nederlanders die geen Wappieaans spreken zeggen ook wel: 'Dan valt het kwartje.' Thierry Baudet maakte pijnlijk duidelijk dat hij geen idee had van wat Hegel bedoelde. Het bewijs daarvoor leverde hij door niet te kunnen uitleggen wat hij met 'de Uil van Minerva' bedoelde. Nog steeds niet door hem gevangen. En dat snap ik want je moet wel gek zijn als je je wilt laten vangen door Baudet.

Uitlachen-Mensen die niet voldoen aan het ideaalbeeld van Wappies (lees: mensen die niet voldoende op henzelf lijken qua uiterlijk) belachelijk maken. Wie het niet leuk vindt uitgelachen te worden heeft gewoon geen humor. Wappies uitlachen mag niet, dat is niet netjes.

Uitkeringstrekkers-1.Buitenlanders. Iedereen die gratis geld krijgt. Behalve ik en mijn oma want ik betaal belasting en mijn oma is een van die zielige oudjes.
2. Voertuigen die boeren gebruiken om politici mee te bedreigen. Is er even geen politicus in de buurt van het apparaat, dan wordt het gebruikt om €12.000 per jaar per boer aan subsidie van de EU mee te 'trekken'. Het Nederlandse woord voor 'uitkeringstrekker' is 'tractor'.

Uitschelden-Racisten 'racisten' noemen of zelf 'gestoord' of 'Wappie' genoemd worden. Wanneer ik mensen uitscheld is dat vrijheid van meningsuiting. Of grappig en heeft de persoon die ik verrot scheld geen humor. Wordt vaak gedaan in discussies met mensen die links zijn zodra de Wappie geen argumenten meer heeft. Vrij snel in de discussie dus. 'Vuile Rat!', 'Linkse pedo!' en het ouderwetse 'Idioot!' zijn favoriet bij Wappies. Wie een politicus wil uitschelden roept een paar keer heel hard 'Verrader!'. Dat hoort zo.

UlmiNAtie!!!!-IluminiNAZI! (=grappige woordspeling)=Ilumi-nasi (eet geen Chinees! Nasi komt er vandaan en het virus óók. Je wilt toch niet dat je oma doodgaat of andere oudjes?)-Illuminati. Zie aldaar. En heeft u al gekeken bij Chinees?

Umbrella Man-Man met Paraplu. Collega van de politie agent die een neger had vermoord. Mensen werden daar erg boos om want dat schijnt niet meer te mogen. Gaf het startschot voor de rellen die ontstonden door als eerste een brandbom door de ruit van een winkel te gooien. Ziet er best kek uit met die zware metalen hamer in zijn hand en die vrolijke roze doppen op zijn gasmasker. Binnenkort 'mostly harmless'.

Universiteit-School voor oudere kinderen. Er lopen leraren rond die kinderen feiten leren waardoor zij allemaal links worden. Brrrr.

Urk-Broeinest van drugsgebruikers en Ajax-hooligans. Mensen wonen niet in maar op Urk want het was een eiland. Vroeger geloofden ze daar in God. Dat doen ze nog steeds. God helpt ze tegen Corona dus zij hoeven geen mondkapje op in de kerk. Corona is heel blij met Urk. Lastige journalisten in elkaar slaan en overrijden doen ze zelf. Daar heeft God geen tijd voor. Ze zijn echte Hollandse christenen en dus tegen heaumeaux, moslims en andere buitenlanders. Er wonen boel veel reliwappies, net als in Staphorst. Binnenkort 'mostly harmless'.

Vaccineren-Zie: vaxxen.

Vaccinatieschade-Onbewezen bijwerkingen van vaccineren. Je wordt er magnetisch van. Krijgt hoofdpijn als je in de buurt bent geweest van iemand die is geprikt en je pijnappelklier maakt geen contact meer met de Galactic Counsel.

Vaticaan-Ook: 'HEt VatikAAN!' Plek waar de Paus woont. In Italië. Nazi's werden er beschermd tegen vervolging. Doet ook aan Satanisme.

VaXXen!!-Vaccineren. Ze willen ons nano-chips inspuiten zodat wij allemaal autistisch worden waardoor wij nog makkelijker gemanipuleerd kunnen worden om Lays Cheese Onion chips te kopen. Verander daar maar één letter aan en dan is het duidelijk dat de Lizardmen er achter zitten. Die komen immers van Orion. Dacht ik. Vaccineren helpt trouwens niet tegen pokken bijvoorbeeld. Je kunt veel beter mensen een klein beetje inspuiten van het pokkenvirus zodat ze immuun worden. Dat dat eigenlijk zo'n beetje dé definitie is van vaccineren is maar een feit. En doet dus niet ter zake. Met vaccins wordt geëxperimenteerd op Wappies, niet op schapen. Daarom willen Wappies zich niet laten vaccineren maar schapen wel. Wordt nog lachen wanneer het RIVM bekend maakt dat er een vaccin komt om burgers te beschermen tegen chemtrails en 5G-straling.

Vaxxens-Vaccins. Spul dat Bill Gates in ons wil laten spuiten zodat wij willige slaven worden van de Cabal. Levensgevaarlijk omdat je niet weet wat er precies in zit. Je kunt beter een wijntje nemen want daar zit zwavel in en Dihydrogen monoxide. Je krijgt er autisme van. Van vaccins, niet van wijntjes. Vaccins zijn levensgevaarlijk en zeer besmettelijk!

Vegetariërs-Fysiek zwakke mensen die een einde willen aan de vleesindustrie. Zelfs sommige Wappies zijn zodanig gehersenspoeld dat zij denken dat het goed is om vegetariër te zijn en daar enthousiast over te vertellen tijdens het drinken van Chai thee na de yogales. 

Verenigde Naties-Alle landen waar Illuminati wonen zijn er lid van. Je hoeft het maar uit te spreken om te weten dat de Nazi's er achter zitten.

Vergelijking-Overeenkomst zoeken tussen een niemendalletje en een ramp en dan zeggen dat het hetzelfde is. Voorbeeld: 'De mondkapjesplicht is net zo erg als de Holocaust want in beide gevallen moesten mensen een stukje stof dragen. Dat bewijst dat het hetzelfde is. Zie ook: appels en peren.

Verkeersregels-Regels. Maar dan in het verkeer. Dus op straat en zo. Snap je? Hoe dan ook: gelden niet voor Wappies maar als anderen ze overtreden moet de politie keihard optreden want dat is logisch.

Verkiezingen-Om de vier jaar mogen wij klagen over een nieuwe dictator die wij zelf hebben gekozen. Vaak is dat dezelfde man (het is nooit een vrouw en trouwens ook nooit een neger) waar wij eerder voor hebben gekozen. Rutte dus. Partijen verzinnen zinnetjes waarmee zij zieltjes willen winnen. Dat lukt vaak want Het Volk kijkt liever Netflix. Want lezen en nadenken is vermoeiend. Slim van de SP: hun verkiezingsprogramma is geschreven in het basisschool-Nederlands van PVV-  en FVD-stemmers. Geert en Thierry stelen graag stemmen van de SP. Zij zijn een beetje jaloers dat zij niet hebben verzonnen dat de paar wappies die een beetje kunnen lezen dat misschien wel eens doen.

Verpleegkundigen-Mensen die werken in ziekenhuizen, ofwel in de zorg. Hebben geen zin meer om mensen te helpen die niet in Corona geloven. Omdat zij sinds februari 2020 nog harder werken dan anders en elke dag worden uitgescholden kregen zij van Rutte een welgemeend applaus.

Verrader-Iedereen die iets beweert waar wappies niet blij van worden.

Vier Us!-Virus 1. Niet levend en kan dus niet worden gedood maar zich ook niet verspreiden.
2. Verzonnen om ons bang te maken. Zodat wij ons een 'anti-virus' (lees: 'Nano-chips'. Zie aldaar.) laten inspuiten. 
3. Dodelijke ziekte die gemaakt is om de mensheid te onderwerpen en/of uit te roeien. Bedacht door de wereldberoemde Lizardman Bill Gates

ViroLOOG!-Viroloog. Soort wetenschapper

Viruswaarheid-Clubje mensen dat alles gelooft wat Willem vertelt. Stonden alle 18 ('Wij gaan er met duizenden mensen heen!') te protesteren bij het adres van een krant waar de redactie al acht jaar niet meer zat 'omdat zij altijd zelf onderzoek doen!' en niet zomaar achter iemand aanlopen die roept: 'Allemaal handen in de lucht als je geen schaap wilt zijn die zijn handen in de lucht doet alleen maar omdat iemand dat roept!' en vervolgens hun handen in de lucht wierpen. De oude naam 'Viruswaanzin' past eigenlijk beter. Zou het Willem al gelukt zijn om het mutatieformulier van de KvK in te vullen? In elk geval werkt zijn observatievermogen nog best aardig want het viel hem op dat er veel politie aanwezig was bij de *ahum* *kuch* 'demonstratie'. Dat dat was omdat op het betreffende adres tegenwoordig een opleidingsinstituut voor politie-agenten zit heb ik hem nog niet durven te vertellen. Vond ik een beetje zielig. Dus hou ik die informatie achter de hand voor wanneer het mij uitkomt. Binnenkort 'mostly harmless'.

Visite-Mag mijn oma in het verpleeghuis van Rutte niet meer krijgen. Ik ging toch al niet want mijn oma is maar één van de zoveel oudjes die sowieso wel doodgaan maar dat doet niet ter zake.

Vleermuizen-Vliegende zoogdieren. Zien er ondersteboven gefilmd in hun grot erg grappig uit.

De Chinese variant is genetisch gemodificeerd om niet-bestaande virussen te verspreiden. Door Bill Gates en Big Pharma. Maar dat weet iedereen.

Vluchtelingen-Asielzoekers. Dobbernegers. Negers die zeggen dat zij vluchten voor een nare situatie in hun eigen land en wel even denken dat wij hen gratis geld en woonruimte geven. Toen met de Watersnoodramp Nederlanders liefdevol werden opgevangen in België was dat heel wat anders, vinden Wappies

VN Agenda 2030-de Geheime Agenda van de Verenigde Naties. Ook wel 'The Great Reset'. Dit plan is echt supergeheim en uitsluitend te vinden op een paar miljoen social media accounts en een paar duizend websites. Het stappenplan van hen waarmee ze uiteindelijk de wereldbevolking willen onderwerpen en door het drinken van bloed van maagdelijke kindjes zichzelf eeuwig jong willen houden zodat buitenaardse hagedissen zich tegoed kunnen doen aan ons. Of zoiets dan toch. Omdat het doel (zie ook: NWO) niet gehaald gaat worden - voornamelijk omdat het niet bestaat - zal het door Wappies worden hernoemd in 'VN Agenda 2050'. En zo verder. Wat het plan officieel is en wat het supergeheime plan is dat er stiekem achter zit, ziet u in dit handige plaatje:


Voetbal-Cultuur. Moet dus behouden blijven want is cultuur. Wordt veel over gepraat want het is het aller-aller-allerbelangrijkste dat er bestaat voor manlijke Wappies.

Vol=Vol!-Dooddoener. Zegt niets. Wordt dus graag gezegd door kale Wappies. Pim Fortyn zei het ook graag. Zijn volgers dachten dat hij er mee bedoelde dat Nederland gesloten moest worden voor buitenlanders. Behalve voor jonge Marokkaanse voetballertjes die goed zijn in het oraal bevredigen van kale wappies die 'At your service!' in slecht Engels konden zeggen. 'Konden' want Professor Pim is verleden tijd. Namelijk deaudt. Speciaal voor de lezers van Wappiepedia ging uw verslaggever op onderzoek uit en ontdekte iets opzienbarends dankzij eigen onderzoek:

Jongens, ik heb het bewijs gevonden dat Nederland helemaal niet vol is en er nog best een miljoen of zo vluchtelingen bij kunnen! In heel Nederland staat er alleen maar een windmolen en verder is het leeg! Kijk maar, foto's liegen niet! Café Weltschmerz, Ninefornews, die aardige kale jongens van Voorpost en al die andere rechtse sidestreammedia liegen wel!

Al die 'realisten' op social media liegen gewoon met hun 'Nederland is vol!' Deel dit bewijs met al jullie vrienden voordat die rechtse kapitalisten van Google en Facebook en zo het verwijderen!!! Sluit je ogen, beste mede-strijders! Word geen leeuw!

Volk-Het Volk. Zie aldaar.

Von Däniken-Zwitser die lollige SF-boekjes schreef die hij 'wetenschappelijke boeken' noemt. Weet superveel van archeologie omdat hij er niet voor gestudeerd heeft en dus niet is geïndoctrineerd door leraren die allemaal links zijn. Levensmotto: 'Als wij niet weten hoe het komt dan komt het door aliens!'

Voorpost-Lieve jongens met kale koppies die voor de grap met de prinsenvlag en swastika's en andere geinige symbooltjes lopen. Leuk, niet? Toch zijn zij echt geen nazi's, hoor! Vriendjes van Willem. Willen Nederland én Vlaanderen (liefst samen) groot maken. Zijn fan van het Koningshuis én zijn er tegen omdat zij een republiek willen. Lekker praktisch. Er zijn geen negers of joden van lid.

Vragen. Zinnetjes met een vraagteken op het eind. Meestal geuit door mensen die links zijn. Voorbeeld: 'Heb je daar argumenten voor?' Populisten en andere wappies gaan die dus graag uit de weg. 'Weglopen' heet dat.

Vrouwen-Vrouwtjes.

Vrouwtjes-Vrouwen. Zwakke, zielige wezens zonder piemel die op twee benen lopen. Zoals echte mannen vrouwen noemen. Is er een vrouw binnen gehoorsafstand dan duurt het doorgaans niet lang voor de politie moet langskomen. Moeten volgens stoere mannen als Willem beschermd worden omdat zij zichzelf niet kunnen beschermen. Willem helpt vrouwen wel eventjes door - van veilige aftand uiteraard want je wilt je dreads niet door de war krijgen natuurlijk - te filmen hoe vrouwen als Kimmy met grof geweld over het Malieveld worden gesleurd door de politie bij een zuipfeestje dat zij tijdens een Facebook livestream enthousiast 'een fantastische demo!' noemen.

Vrei HYT!-Vrijheid. Wappies willen dat zó graag dat zij niet beseffen dat zij het al hebben. Daarom lopen zij graag buiten te schreeuwen tijdens een fanTASTISCHE demo! dat zij niet naar buiten mogen. Volgens hen is dat omdat wij in een dictatuur wonen waar zij niet mogen demonstreren.

Vrijheid van meningsuiting-VVMU. Voor iedereen. Die het met mij eens is. Geldt dus niet voor mensen die écht zelf nadenken. Is alleen voor mensen wiens mening stomtoevallig één op één overeenkomt met die van een bekende complotdenker. De betreffende unieke eigen mening is - met exact dezelfde schrijffouten en al - terug te vinden bij honderden accounts op sociale media. Superhandig is dat want ben je in een discussie even vergeten wat jouw unieke eigen mening ook alweer was dan pluk je die zó weer even uit jouw bubbel. O ja, het uiten van een mening is niet precies hetzelfde als uitschelden en beledigen. Dus.

Vrijmetselarij-Zie: Rozekruisers (maar ik raad het af. Doodeng!)

VVMU-Vrijheid van meningsuiting

Vuurwerk-1. Eeuwenoude traditie die ze ons niet mogen afpakken want als 'Ajax-fan' die niet van voetbal maar wel van rellen houdt is het hartstikke leuk om naar de politie te gooien.
2.Verschrikkelijk want mijn arme hondje schrikt zo van de knallen en mensen gaan er deaudt aan. Doe mij maar lekker ouderwets carbid-schieten. Dat zijn weliswaar ook keiharde knallen maar dat is een Eeuwenoude Traditie en als me hondje daar last van heeft is dat gewoon jammer voor'em. 

Vuurwerkverbodprotest-Fantastische demo! waarbij de helft van de aanwezige wappies vóór en de andere helft tégen een verbod op vuurwerk is. Voor de redenen: zie hier net boven.

WAArheidt!-Waarheid: Alles wat MSM je niet vertelt. Zó makkelijk? Ja, zo makkelijk.

Wakker-In wappietaal waKKeR!!! (ook wel: 'w0ke!')-Mensen die niet klakkeloos voor waar aannemen wat wetenschappers en mensen met verstand zeggen maar zonder enige terughoudendheid alles geloven wat er in hun persoonlijke Facebook-bubbel geschreven wordt en hen wordt verteld door een werkloze dansschoolhouder. Wakkere mensen herken je aan het omdraaien van oorzaak en gevolg en het leggen van verbanden waar die niet bestaan.

Walt Disney-Bedacht Mickey Mouse, vond Hitler een toffe peer. Was tegen vrouwen en negers en raakte in de war toen hij ontdekte dat zijn vader een kleurtje had. Is vernoemd naar een pretpark waar bezoekers Nazi-symbolen kunnen tegenkomen.
Of betreft het een complot om ervoor te zorgen dat Wappies en Schapen zich verenigen tegen het Groot-Kapitaal waar ook Disney lid van was?

Wand-Overtreffende trap van 'want', veel gebruikt door in Spanje verblijvende complotwappies met sterk katholieke bindingen.

Wappieland-Hoe het er uit ziet in het hoofd van een Wappie:
Voor Schapen is dat te ingewikkeld dus er is ook een vereenvoudigde verse:
Helder toch?

Wappies-Te herkennen aan hun levensmotto: 'De informatie die ik krijg hoeft geen feit te zijn, als het maar op een feit lijkt!' Wellicht de volgende fase in de menselijke evolutie. In millennia opgebouwde regels voor taal, sociale omgang en denkpatronen zijn door hen in één enkele generatie overboord gegooid. Hebben recht op hun eigen feiten en hebben soms goede punten. Op het einde van elke zin in een Facebook-post. Goede argumenten hebben zij vaak ook. Voor meer investeringen in beter onderwijs. 

Hebben geen geschiedenisboeken in huis want van de geschiedenis kun je leren. Leren doen wappies liever niet want dan moet je naar leraren luisteren en die zijn links. Brrrr! Eng! Weten het verschil tussen jou en jouw niet maar dat komt omdat zij sowieso moeite hebben met het volgen van spellingregels. Hebben overal een mening over maar nergens verstand van. Alle Wappies denken hetzelfde omdat zij op energetisch niveau met elkaar verbonden zijn. Wie niet beter wist zou denken dat het een groot complot is om schapen op het verkeerde been te zetten. Er is ook een liedje over ze:


Wappielogica-Tegenstrijdig, vol met drogredenen en onzinnig. Logisch, toch? Recent voorbeeld: 'Sinds het begin van de lockdown is het aantal corona-doden gedaald. Dat bewijst dat een lockdown helemaal niet werkt!' Bekende andere voorbeelden: 'Dat is zo want dat vind ik', 'Corona is een hoax én een dodelijk virus waarmee Bill Gates bejaarden wil vermoorden' en 'Dat er absoluut geen bewijs voor is, bewijst dat het zo is'. Af en toe steekt dit voorbeeld de kop weer op: 'Buitenlanders zijn te lui om te werken en zij pikken onze baantjes in!' Ook veelgebruikt: 'Natuurlijk heb ik daar argumenten voor maar die ga ik jou niet geven want ik wil niet met jou discussiëren.' Dat is voor Wappies een manier om Schapen te laten denken dat zij niet dom zijn en eigenlijk helemaal geen argumenten hebben. Te laat.

Wappietaal-Wappieaans. Variatie op de Nederlandse taal, gebruikt door wappies. Zie ook: spellingregels.

Wapspeed-De snelheid waarmee wappies klinkklare nonsens verspreiden zodra een Hoofdwappie het als feit presenteert. Met dank aan https://twitter.com/Ronnie01964

Website-Webstek. Pagina op internet waar je de waarheid kunt vinden. Maar je moet wel goed zoeken. Hoe Wappies hun Facebook-pagina noemen.

WEF-World Economic Forum. Supergeheime organisatie waarvan de plannen alleen in te zien zijn via een paar miljoen social media accounts. En op hun eigen website. Geleid door Klaus Schwab - uitvinder van The Great Reset - bestaat de organisatie sinds 1971. En werd al in 2021 door wappies ontdekt.

Weglopen-Favoriete hobby van populisten. Die lopen graag weg voor lastige vragen waardoor zij niet meer genoeg hebben aan soundbites maar met een mening en argumenten moeten komen.

Werkloze dansleraar-Werkloze dansschoolhouder. Willem.

Wet-In wappietaal 'De WEt!' 1.Regels die alleen maar in het voordeel zijn van het Groot-Kapitaal en mensen die links zijn. De wet zegt dat ik geen egoïst mag zijn en is dus stom. Daarom houd ik mij niet aan de wet.
2.Regels waar criminelen zich niet aan houden. Zij moeten keihard worden aangepakt door de politie.

Wet van Badger-Badger's Law in het buitenlands: 
Websites met het woord 'Truth' ('waarheid'. Of 'Natural', 'natuurlijk') in de url, bevatten geen waarheid in de daarop geplaatste artikelen.

Wet van neerbuigendheid-The condescension corollary. Wappies zullen even de betekenis van 'neerbuigendheid' willen opzoeken. Ik wacht wel even.

Gelukt?  Hoe neerbuigender iemand doet in een gedachtewisseling bij het overbrengen van diens overtuiging, des te groter de kans dat hij of zij onzin verkondigt. 

Wet van omgekeerde zelfverzekerdheid-'The inverse confidence law' in het buitenlands. Hoe stelliger iemand in zijn overtuiging, des te grotere kans dat-ie onzin verkondigt. Het valt op dat mensen die vaker twijfelen aan hun overtuigingen het een stuk vaker bij het rechte eind hebben.

Wet van Scopie-'Scopie's Law' in het buitenlands: iedereen die verwijst naar Whale.to (en afgeleiden als Ninefornews, Naturalnews e.d.) als betrouwbare informatiebron is af.  

Wet van uitvloeisel van geschreeuw-'The loudness corollary' in het buitenlands: Hoe harder iemand schreeuwt (in schrijftaal op sociale media: veelvuldige gebruik van CAPSLOCK en !!!!!), des te groter de kans dat hij of zij onzin verkondigt.

Wetenschappers-In wappietaal Weten schAPpers. Mensen in dienst van Bill Gates en betaald door Soros. Vinden dat 'onderzoek doen' meer is dan twee filmpjes kijken op YouTube. Zijn tien jaar lang geïndoctrineerd door linkse docenten die zijn betaald door Soros. Eng volk dus. Het tweede deel van hun naam lijkt niet voor niets op schAPen!! Erg leuk om Wappies te vragen waarom zij geen wetenschappers vertrouwen maar wel een werkloze dansschoolhouder: 'Maar Willem is wél een wetenschapper hoor!' Als een niet afgemaakte opleiding tot biochemicus (dat heeft niets met virologie te maken maar dat is maar een feit) je een wetenschapper maakt dan kan ik Eddie opvolgen in Van Halen want ik heb ooit een paar gitaarlessen gehad.

Whataboutism-Jamaarisme. Zie aldaar.

WhatsApp-Gebruikt de baas van Facebook om te kijken of wij niet over hem roddelen. SnapChat voor mensen van boven de 23. Supersnelle manier om onzin te verspreiden die je van 'betrouwbare' mensen krijgt waarna de ontvanger die op sociale media zet.

WHO-Wie? Precies. Wereldgezondheidsorganisatie is een lang woord en dus te moeilijk. Daarom heet het WHO in Wappieaans. Waarom eigenlijk? WGO zou toch veel logischer zijn? Soit. Ze willen ons ongezond maken. Dat ze ontkennen samen te werken met Bill Gates en ontkennen betaald te worden door Soros bewijst dat ik gelijk heb. Dat zegt genoeg.

WillEm-Willem Engel. Werkloze dansschoolhouder die met financiële hulp van horecamagnaat Won Yip wanhopig probeert aandacht en geld te krijgen. Blindelings achter hem aanlopen bewijst dat je geen schaap bent dat blindelings achter iemand aan loopt. Schuwt geen middel. Luiste een paar BN'ers die nog dommer zijn dan hij er in om onder de hashtag #ikdoenietmeermee hele domme dingen te roepen waardoor hun carrière nu voorbij is. Wil het telefoonnummer van zijn dealer niet aan mij geven. 

Baas van Viruswaarheid (v/h Viruswaanzin). Vindt het moeilijk om bij de Kamer van Koophandel te regelen dat het geld dat zijn fans hem geven op rekening van zijn stichting komt en niet op die van zijn dansschool. Daardoor had hij per ongeluk geld voor een vakantie op de Canarische Eilanden. Heeft geinige dreads zodat het lijkt alsof-ie alles uit Liefde doet en niet voor geld en aandacht. Zoon van zijn vader. Die oplichter van beroep was. Wordt door Poetin betaald om Nederland te destabiliseren. U gelooft dat niet? Doe maar zelf onderzoek! NB: Over een paar maanden zal de omschrijving van 'WillEm' zijn veranderd in 'Mostly harmless' omdat dan vrijwel niemand nog weet wie hij was. Heeft mogelijk als geheime agenda het verhogen van het gemiddeld IQ in Nederland door Wappies te stimuleren zichzelf uit te roeien. Bijvoorbeeld door mensen op te roepen elkaar flink te gaan knuffelen op het huldigingsfeest van Feyenoord. Ziet helaas de fout in zijn logica niet. Ziet u die wel? Dan bent u geen Wappie.

Windmolens-1. Houten ventilatoren bij dijken en in polders.. Er staan er miljoenen van op de digitale fotorollen van Japanse toeristen. Zijn best groot. Don Quichote vocht er tegen in een boek.
2. Grote lelijke ventilatoren op een paal. 'Voor schone stroom', zeggen ze maar daar geloof ik niks van. Dan kun je dus geen Netflix kijken als het niet waait. Dat is toch gek? Je ziet ze steeds vaker in het water. Vogels (met name kale adelaars) gaan er dood van en volgens Trump krijg je kanker van het zoem-zoem-zoem geluid dat ze maken dus ik wil ze niet in mijn achtertuin.

Woke-buitenlands voor 'wakker'. Wappies willen dat iedereen de ogen opent en hebben een hekel aan mensen die wakker zijn. Zie: wappielogica. Mensen die 'woke' zijn, willen gelijkheid voor iedereen. Belachelijk natuurlijk want alleen wappies mogen genieten van gelijke behandeling. D'oh!

Won Yip-Chinees. Sponsor van Viruswaarheid en dus vriendje van Willem. Net als die aardige jongens van Voorpost met hun leuke kale koppies. Heeft heel veel café's en zo dus is tegen een lockdown omdat hij mensen wil helpen vechten tegen de elite. Er is absoluut geen sprake van belangenverstrengeling, hoor! Echt niet. Heus.

Woordkunstenaar-Omdat Akwasi vindt dat-ie alles mag zeggen als het maar soort van rijmt, vinden Wappies nu ook dat zij zich er niet meer voor te hoeven schamen zich als racist te gedragen, zo lang je jezelf maar woordkunstenaar noemt. Daardoor weet je nu dat als iemand zich op Twitter 'woordkunstenaar', hij of zij een racist is. Superhandig! De Wappies worden geholpen door de nieuwe stadsdichter van Haarlem wiens naam ik niet zal noemen want hij is binnenkort toch al mostly harmless. Deze jongeman vond het grappig om in een rap de Holocaust (8 miljoen doden) te vergelijken met slavernij (16 miljoen slachtoffers) en ook hij vond dat hij mag doen omdat hij een woordkunstenaar is. Dus.

WWG1WGA-Wat aanhangers van Q graag op T-shirts schrijven. Zelfs zij weten vaak niet dat het staat voor 'Where we go one we go all'. Een soort musketiers-moto. Maar dan voor mensen die gekke dingen doen zoals gaan lopen schieten in een pizzeria omdat-ie de kelder niet kan vinden en dan zeggen dat het moest van Q. Vroeger zeiden zij: 'Het moest van de stemmen in mijn hoofd.' Er bestaat nog geen therapie tegen.

Wijntje-Favoriete drank van vrouwelijke Wappies. Helpt om de waarheid te zien. Wordt 's ochtends gedronken in een koffiemok. De Wappies in kwestie zijn niet verslaafd want ze drinken alleen voor de gezelligheid. Bijna nooit meer dan drie flessen op een dag. En vier jaar geleden een keertje drie dagen achter elkaar niet. Toen ze in het ziekenhuis lagen met gebroken ribben na met hun dronken harsens van de trap gelazerd te zijn. Dat bewijst dat ze niet verslaafd zijn en dus best zonder kunnen. Als ze willen kunnen ze elk moment stoppen met alcohol drinken. Echt waar, hoor! Stoppen met roken is net zo makkelijk. Een wijntje is gezellig maar drugs zijn slecht, snap je? Dat alcohol de meest verslavende harddrug ever is en miljoenen doden per jaar veroorzaak is maar een feit.

YouTube-Filmpjes-kanaal waar vooral de filmpjes met de subtitel 'Verspreid dit snel voordat ze het weghalen!' zeer de moeite waard zijn van het bekijken. Maar geen haast want omdat Youtube een entertainment-kanaal is blijven de domste en grappigste filmpjes met daarin de meeste argumentatie-fouten gewoon staan. Lange Frans kun je er ook zien.

ZE!-Zij. Zie hen.

Zelfmoord-Suïcide. Wordt volgens wappies nu massaal gepleegd door eenzame oudjes die niet geknuffeld mogen worden. Dat dit absoluut niet waar is, is maar een feit.

Zelfmoordterrorist-Elke moslim. Blanke jongemannen die mensen overhoop schieten en dingen opblazen zijn in de war. Lichtgetinte jongemannen die mensen overhoop schieten en dingen opblazen zijn zelfmoordterroristen. Of zij feitelijk moslim zijn of niet doet niet ter zake. Zo lang zij maar niet blank zijn. Cameratoezicht en het boerkaverbod werken heel goed tegen zelfmoordterrorisme.

Ziekenhuizen-Grote huizen waar veel zieken wonen. Prima plek om ziek te worden. De mensen die er rondlopen en niet ziek zijn heten verpleegkundigen of visite. Als je ziek bent mag je er tegenwoordig niet naar binnen. Dat is de wet.

Zink-1. Als pilletje en in combinatie met HCQ en nog iets anders waarvan ik de naam steeds vergeet onbewezen effectief tegen het niet-bestaande Coronavirus
2. Spul waar veel dakgoten van gemaakt zijn. 
3. Wordt geroepen door kapiteins van schepen die op ijsbergen lopen. Als in 'Help, ik zink!'

Zo wie zo-So ie so. Zo ie zo. Sowieso maar voor Wappies gelden geen spellingregels. Ook wel zwz of sws want dat is lekker kort en handig op Twitter.

Zwarte Piet-Geen racisme want negers belachelijk maken is gewoon grappig en als je dat niet snapt heb je geen humor. Bovendien is Zwarte Piet al eeuwenlang - want sinds 1955 in de huidige vorm met een heleboel Pieten en sinds 1855 komt Sinterklaas al per stoomboot en met één donkere knecht dankzij een Amsterdamse leraar die de meeste Sinterklaas verhalen bij elkaar verzon - deel van de Nederlandse cultuur. En op de een of andere manier zelfs onderdeel geworden van de Nederlandse normen en waarden. Is gebaseerd op Krampus en de duivel

Zweden-Land waar het vaak koud is. IKEA en een autistisch meisje met schattige vlechtjes komen er vandaan. Er zijn daar geen kinderen die positief getest zijn op het Coronavirus en dat bewijst dat hun soepele maatregelen goed werken. Dat kinderen er überhaupt niet getest worden op Corona is maar een feit en doet dus niet ter zake. Je weet toch? Ook zijn Zweedse mensen slim en staan zij dus niet met kartonnen borden in de hand met daarop slecht gespelde leuzen met tientallen - sorry: 'MSM LIEGT WANT WIJ WAREN MET TIENDUIZENDEN!!! - tegelijk zonder mondkapje voor te knuffelen in stadsparken. In 2019 nog links 'want het land wil de grenzen niet sluiten en zit dus vol moslims en moslimvriendjes!', inmiddels nagenoeg een Wappies-Walhala 'want zij doen niet mee aan die onzin van anderhalve meter, mondkapjes en bejaarden niet mogen opzoeken.' Dat dat absoluut niet waar is is maar een feit. Wappies noemen Zweden niet meer in hun tweets en posts want het gaan heel slecht in Zweden. Veel Zweden zijn nu deaudt omdat zij niet in een lockdown of in het dragen van mondkapjes geloofden.

Zweefreu-Zouden er ooit mannen zijn die aan zweven doen dan zullen zij zo worden genoemd.

Zweefteef-Wappie die doet aan zweven. Altijd een lid van dat deel van de mensheid dat 'vrouwen' wordt genoemd.

Zweven-De ogen laten wegrollen en regelmatig 'ohm' zeggen terwijl je in lotushouding voor de camera zit met naast je een potje chai thee en mensen vertelt dat zij hun derde oog moeten openen om de poorten naar de 5e Dimensie te kunnen zien. Vrouwen die dat doen heten zweefteef. Mannen die dat doen heb ik nog niet ontdekt. Wie goed kan zweven komt tot een hoger bewustzijn. Voorbeeld: Karin-Maria Keser.

ZIJ!-Zie hen.

===========================================================
Dit woordenboek Wappieaans-Nederlands is nog lang niet af. Uw op- en aanmerkingen zijn welkom. Bovendien staat hieronder aangegeven op welke manier u mijn onderzoek financieel kunt steunen. Door hier tijd in te steken heb ik namelijk minder tijd om te werken voor mijn geld en dus mis ik inkomsten. Bedankt.

============================================================

Als u denkt: 'Nou, die jongeman heeft best wat tijd en moeite gestoken in het vergaren van informatie over dit onderwerp en weet er lollig over te schrijven. Dat mag best (financieel) beloond worden!' dan is er deze boodschap:

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

Dankzij de wondere wereld der techniek en zo kan het zelfs door deze QR-code te scannen:

Via Paypal kan ook: https://paypal.me/weijnschenk

Meer lezen? Mijn verhalenbundels



































11 opmerkingen:

  1. Ik verdenk Bill Gaatje ervan om jou geld te hebben gegeven zodat jij deze log hebt kunnen maken. ;-)

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een toevoeging: Cognitieve Dissonantie (door wappies ook wel Cognitieve Dissociatie genoemd): Schapen kunnen de waarheid dat er zoveel slechtheid in de wereld is niet aan, daarom geloven ze liever in een niet bestaand virus (dat overigens wel in een laboratorium in Wuhan gefabriceerd is).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor deze informatieve woordenlijst. 👍
    Ik heb nog wat vragen:
    Wie of wat is #Demmink?
    Wie is de Hans en waarom wordt hij door Wappies aangeroepen? “Oh Hans....”
    Vast bedankt. 💐

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Cojona = Corona. Door veel wappies overgenomen aanduiding, bedacht door superwappie Robert Jensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deh Haagh08:24

    Wauw wat een werk! Maar heel helder, ik ga binnenkort mijn examen wappiaans voor beginners afleggen. Dank hiervoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh mij is vertelt dat chemtrails met name hoofdpijn brengen ook bijv. of mensen ook ziek maakt al, zien of we inderdaad gaan volgen wat gezegd wordt in de grote massa...

    Zoiets.. helpt het dat het met name afkomt van mensen die joints roken elke dag of zo?

    Misschien moet ik dat maar eens gaan doen ;-)

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem10:01

    N.a.v. van de vraag in het hoofdstukje Soros ('door zich te goed te doen aan'): dat gaat volgens de wappies om het consumeren van 'adrenochrome': "een drug gemaakt van geadrenaliseerd bloed. Wanneer de donor extreme pijn en angst ervaart doordat het geterroriseerd wordt, reageert het lichaam van het slachtoffer door een enorme hoeveelheid adrenaline te produceren voor de fight or flight-reactie." Zie bijvoorbeeld https://www.ellaster.nl/2020/04/20/als-de-waarheid-over-adrenochrome-naar-buiten-komt-gaat-hollywood-ten-onder/

    @hdevreij

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en voor de hele wereld, dit is een open gelegenheid om je aan te sluiten bij de gemeenschap van de Verlichte waar je je verloren dromen kunt terugvinden en waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien. zonder enig bloedoffer. En we betalen ook $ 550.000 om alle nieuwe leden te krijgen als ze lid worden van de broederschap en ook voor een huis naar keuze en locatie met investeringen en deze kans in het leven om beroemd te worden. .

    VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE DEELNEMEN AAN VERLICHTING.
    1. $ 550.000 contante beloning.
    2. Een nieuwe Sleek Dream-auto ter waarde van $ 150.000
    3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
    Een maand lang overleg met de 5 beste ter wereld.
    'S werelds topmanagers en 5 beroemdheden. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = illuminatiworldwideorder@gmail.com of onze wahtsapp +15184145254

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Chapeau, je hebt je enige talent: Alles wat je zegt, om te zetten in complete kots. Fijn voor je dat je eindelijk een goedbetaalde job heb gevonden waarin je betaald wordt g om je nutteloosheid in te zetten voor een hoger doel. Je rukbunker bij je moeder op zolder kan vast eem nieuw behangetje gebruiken. Je complotwappie theorie is uiterst vermakelijk heb je dat helemaal in je eentje bedacht of kreeg je hulp van de stemmetjes in je hoofd? Slaap lekker, Terrence

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem21:43

    mooi!
    maar het lemma "koffiedrinken" ontbreekt!
    volgens mij betekent dit zoiets als op een verboden demonstratie de boel slopen, winkels plunderen en klappen krijgen van de politie die ondertussen besmet wordt met -niet bestaande- corona(ja dat allemaal tegelijk)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!