Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, september 02, 2020

Mensen slaan mag niet. Kinderen slaan mag wel? Zijn kinderen geen mensen?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


=============================================
Wanneer een kind net naar de middelbare school gaat maar 'nog steeds' met een knuffel slaapt maken veel ouders daar een probleem van. Waarom eigenlijk? Is het slecht om te knuffelen in bed? Mag dat alleen met een partner of een kat? Waarom zou dat niet met een speelgoedbeest mogen? Goed, wanneer uw zoon een gat maakt in zijn knuffelbeest en daar vervolgens dingen mee doet die ik aan uw fantasie over laat, is het misschien tijd voor een gesprek: 'Luister zoon, je bent nu 24. Is het niet tijd dat je af en toe uitgaat en een leuke vriend of vriendin aan de haak slaat?'

Is het erg dat een kind liever nog tevreden met een knuffel slaapt in plaats zich zorgen maakt over de problemen in de wereld?

'Je moet hard worden want het is een harde wereld!' vertellen veel ouders hun kinderen. Ik leerde van mijn oma: 'Bestrijd haat met liefde. Laat mensen zien dat je er met zachtmoedig zijn ook komt in de maatschappij. Hoe meer mensen zacht zijn, hoe zachter de wereld wordt.'

Jarenlang liegen wij tegen onze kinderen: 'Ga maar lekker slapen. Alles komt goed. Niets aan de hand.', terwijl mensen worden doodgeschoten omdat zij een andere kleur huid hebben dan anderen, terwijl mensen doodgaan van de honger en tegelijkertijd voedsel wordt weggegooid, terwijl wij uit de Aarde tegenwoordig al in augustus hebben beroofd van meer grondstoffen dan de planeet in een jaar kan produceren, en zo verder.

Maar opeens vinden wij dat onze kinderen hard moeten zijn en niet meer tevreden in bed mogen liggen met een knuffelbeest 'omdat zij naar de grote school gaan' of om soortgelijke 'redenen'.

Waarom mogen onze kinderen niet wat langer kind blijven?
Waarom bereiden wij hen niet van jongs af aan voor op de dingen die komen gaan?
Wie heeft bepaalt dat het bij de opvoeding hoort om kinderen te slaan?
'Ja maar ik kreeg vroeger ook tikken en ben er toch als een goed mens uitgekomen dus voor mijn kind is het ook goed!' 'O ja, dus een goed mens is een mens die zijn kinderen slaat? Volgens de wet is zo iemand een geweldpleger.' 'Ja maar als ik mijn kind sla dan luistert-ie tenminste!' 'Dus jij luisterde als kind goed naar je ouders?' 'Nee, dat niet. Dus ik verdiende af en toe een pak slaag.'

En daar komt de aap uit de mouw: kinderen die geslagen worden worden agressief en asociaal. Dat hoeft u niet van mij aan te nemen. Daar is onderzoek naar gedaan. Dus als je wilt dat kinderen uitgroeien tot 'reljeugd' dan moet je ze nog slaan als ze jong zijn.

Het ene kind blijkt voor ons het andere ook niet: kinderen van mensen die in Nederland komen wonen moeten zich volgens ons zo snel mogelijk de taal en gebruiken van ons land eigen maken. Maar kinderen van Nederlanders die naar het buitenland emigreren worden bijgestaan in het onthouden van de Nederlandse taal en cultuur. Voor veel volwassenen al lastig te begrijpen, laat staan voor kinderen: 'Wat willen jullie volwassen nou? Dat kinderen vasthouden aan de eigen cultuur of dat zij zich snel laten assimileren?' (Kinderen drukken zich iets anders uit, dat weet ik. Een beetje 'normale' kinderen dan.)

Kinderen weerbaar maken, bijvoorbeeld tegen kinderprostitutie? Helemaal voor!
Kinderen slaan omdat je je frustraties niet onder controle hebt? Helemaal tegen.

Hoe staat u hier in: vindt u dat kinderen moeten worden opgevoed met een harde of juist met een zachte hand?
Meer lezen? Mijn verhalenbundels


7 opmerkingen:

די מריו zei

Natuurlijk mag een knuffel wel.. zelfs als je ouder bent. Mijn nichtje van bijna dertig gebruikt nog steeds de knuffels die ze van mij heeft gehad toen ze geboren werd.

Maar kinderen slaan mag zeker niet, volwassenen ook niet trouwens.
Opvoeden doe je altijd met liefde en een zachte hand.

Love As Always
Di mario

mirjam kakelbont zei

Je kind slaan...dan sla je de plank volkomen mis.
Wat me tegenwoordig stoort, is dat alle kinderen prinsjes en prinsesjes zijn. Roos heb ik opgevoed met nee = nee. Regels als het ging om snoepen en drinken. En soms een vandaag-mag-je-alles-dag. Maar vooral wat Di Mario zegt: met heel veel liefde een zachte hand.

Lutje zei

slaan mag gewoon niet, dat is het laatste, er zijn andere oplossingen...
-Een @->- voor jou.

Morgaine zei

Als ik alleen slaap, slaap ik nog altijd met een knuffel, Pimboli zit in mijn bed naast mijn kussen, en lig ik alleen, ligt ie in mijn armen.... dus uhhh whatever, laat de mens toch, jong of oud.

Kinderen slaan, niet zoals jij het bedoeld, wij hebben wel vroeger met ons kind, mijn kind dus... correctie tikjes uit gedeeld, tikje op de vingers als iets niet mocht, en dan toch uitdagen, dan bleef de tik altijd zacht, hahaha oh slapstcik soms.. dat... en toen ze nog in de luiers liep, bij een grotere iets wat ze zeker al wist dat het niet mocht, 3 waarschuwingen, of een tik op de luier.... luier eenmaal af en ouder? Werd het teleurstelling, en dat heeft altijd impact gehad, en nog... zeggen dat ze je teleurstellen, nee ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld... zo heb ik je toch niet opgevoed of wel.. dat dus ;-)

X

Rebbeltje ★ zei

Een kind slaan mag je nooit goedpraten en is de onmacht van de ouder
Je slaat er meer in dan uit.
De ondergrond die ik zelf heb mee gekregen gaf ik ook aan mijn kinderen en daar hoort slaan niet bij. Nooit niet ook bij ouderen niet.
Groetjes

Rebeca Zaa zei

Ik vocht met mijn vriend en hij maakte het uit met mij, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik verschillende getuigenissen van mensen zag ik bedankte Lord Bubuza voor het herenigen van hun relatie, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza op WhatsApp:: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, hij reageerde en beloofde me te helpen. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren.. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

suske zei

Geweld in welke vorm dan ook is nooit goed te praten. In feite is het een teken van onmacht.
Kinderen hard van zich laten aftrappen heb ik jaren aan een stuk gedaan op vrijdagavond.
Mijn dochter haar bed ligt vol knuffels. Wie ben ik om haar dat plezier te ontzeggen?