Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 29, 2020

Moeten burgemeesters, journalisten, politici en politieagenten onpartijdig zijn?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=========================================
Burgemeesters, journalisten en politieagenten moeten gewoon hun werk doen en moeten hun persoonlijke mening buiten het debat houden!

Bent u het eens met die stelling?

Zo ja, hoe ziet u dat in de praktijk?

Dat deze groep mensen (...) 'vergeet' mens te zijn wanneer zijn hun taak uitoefenen? 

Een burgemeester kan dus niet openlijk homoseksueel zijn omdat hij of zij dan het debat over homoseksualiteit beïnvloedt? Mag zich om diezelfde reden dus ook niet uitlaten tegen racisme omdat hij of zij dan racisten onheus bejegend? Mag niet twitteren 'Hoera, doelpunt voor Feyenoord!' omdat dat beledigend is voor Ajax-fans?

Mag een politie-agente geen hoofddoek dragen wanneer zij haar geloof wil uitdragen? 


Hoe zit dat dan met de agenten die openlijk lid zijn van het 'Joods politie-netwerk'? 

Agenten die openlijk opkomen voor homorechten?
Dan zouden agenten die (wellicht vanuit een geloofsovertuiging) juist tégen homorechten zijn dat dus ook mogen uitdragen?

Of agenten die verkleed als Zwarte Piet (klik) cadeautjes uitdelen aan kinderen van collega's? 

De politie moet neutraliteit (klik) uitstralen. Oké. Lijkt mij lastig uitvoerbaar want door het uniform van een ME'er te dragen laat een agent zien zich op te stellen tegen mensen die vinden dat zij stenen mogen gooien wanneer hun argumenten op zijn. Bijvoorbeeld.

Is het echt zo dat een wetsdienaar zijn of haar functie niet kan vervullen wanneer hij of zij laat zien een bepaalde religie aan te hangen? Kunt u dan even uitleggen waarom een agent met een kruisje om zijn nek geen inbrekers zou kunnen aanhouden?

Zijn er misschien uitzonderingen (klik) op de regel dat de politie 'altijd' neutraal moet zijn? Zo ja, wat zijn die uitzonderingen en wie bepaalt dat?

Hoe zit dat eigenlijk met de mensen die ons land leiden? Moeten zij onpartijdig zijn 'omdat mensen die niet neutraal zijn nooit kunnen beweren dat iedereen gelijkwaardig is?'


Mag een journalist echt niet in een artikel schrijven dat Hitler geen aardige man was voor een groot deel van de wereldbevolking? Mag een journalist niet negatief schrijven over complotdenkers, drugsgebruikers op houseparty's of holocaust-ontkenners? Maar ook niet positief  want hij of zij moet immers 'neutraal' zijn?

Kortom: is het mogelijk om je altijd neutraal op te stellen in een debat? Als wij zelf zelden neutraal zijn, kunnen wij dat dan wel van anderen verwachten?3 opmerkingen:

די מריו zei

Wat is neutraal. Dat je ergens tussenin zit, dat kan toch niet, dat is niemand. Nooit overal voor. Trouwens.. de bril behoort omlaag. Als je het wilt weten.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

voor mij mag iedereen zijn wat die wil en doen wat die wil
ik neem ieder persoon zoals die is
-€en @->- voor jou.

Online Uitgeverij Blogbuster zei

Een agent in functie kan beter geen ketting met een kruisje dragen als hij een inbreker achtervolgt. Voor je het weet blijft hij daarmee aan de schutting hangen die hij in navolging van de onverlaat wil beklimmen.