Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, augustus 12, 2014

Wat is normaal?

Een afspraak vanmiddag ging niet door en daardoor had ik wat tijd om weer eens wat foto's uit te zoeken. Daarom presenteer ik hierbij mijn album van het concert van Will and the People van een paar weken geleden in Bloemendaal: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157645904390624/show/
Ze zijn gemaakt met mijn mobieltje en het was donker dus de kwaliteit is niet denderend. Ter verhoging van de feestvreugde ook nog een filmpje:

Vanmorgen was ik bij de huisarts en daarna was ik in een omgeving waar ik maar liefst zes beveiligers ontwaarde. En nee, het was geen nachtclub of festivalterrein maar ik had een intakegesprek in verband met een (aanvullende) uitkering bij de Dienst Werk en Inkomen, de vroegere Sociale Dienst. Hekjes en toegangspoorten die alleen zijn te openen met een pasje moeten mensen het gevoel geven crimineel...pardon...veilig te zijn. Uiteraard hanteert de DWI regels waar een penitentiaire inrichting een puntje aan kan zuigen.; wat je als werkloze allemaal wél mag past op een half A4'tje. In een lettertype van formaat 36. Het doel van de dienst is mensen uit de bijstand en aan werk te helpen. Vorig jaar werd dat doel bereikt met maar liefst 7 procent van het klantenbestand terwijl dat percentage een paar jaar eerder (toen men minder strenge regels hanteerde) nog 15 bedroeg.

Ik wil dus zo snel mogelijk aan de bak en het liefst op mijn eigen vakgebied van entertainment maar zelfs als postbode kom je er heden ten dage niet zo makkelijk meer in.

PostNL, het vroegere TNTPost en daarvoor gewoon PTT, wil de prijs van een postzegel verhogen. Alweer. De nieuwe verhoging zou betekenen dat men binnenkort bijna vijftig procent meer voor een postzegel betaalt dan in eind 2010. Topvrouw Helma Verhagen noemt het 'heel normaal' dat consumenten 'een beetje meer' betalen voor steeds minder service die de postbezorger levert.
http://www.nu.nl/geldzaken/3844410/postnl-wil-prijs-postzegel-weer-verhogen.html

Weer een mooi voorbeeld van een persoon die zo exorbitant rijk is dat zij door al haar geld verblind is geraakt en niet ziet dat het klakkeloos verhogen van prijzen met 7 procent per keer terwijl de inflatie 2,5 procent bedraagt niet onbeperkt door kan gaan. In het tempo dat deze mevrouw voorstelt betalen burgers over een jaar of 140 meer voor één postzegel dan nu aan huur per maand. Er van uit gaande dat de huren met vijf procent per jaar blijven stijgen. Inkomens stijgen met ongeveer 2 procent per jaar. Mochten alle andere prijzen (ziektekosten, telecom, energie, vervoer...) allemaal gelijk blijven dan kunnen wij over 57 jaar met één compleet maandsalaris welgeteld 45 postzegels kopen (ja, dat heb ik daadwerkelijk uitgerekend). Maar geen huur meer betalen. Of voedsel of zo. Maar topvrouw Helma Verhagen vindt dat wij niet zo moeilijk moeten doen.

Helaas hebben dit soort mensen het talent om problemen van 'arme mensen' te bagatelliseren.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft. Misschien niet altijd zichtbaar en misschien niet altijd ontwikkeld. Maar toch. Neem nu deze man met een bijzonder talent om uitermate komisch te zijn:Een andere buitengewoon komische man was helaas ook zwaar depressief en die ziekte kostte hem het leven. Jaren van drugsgebruik (alcohol en cocaïne) dragen ook niet bij aan een lang en gezond leven. Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robin Williams:


5 opmerkingen:

rietepietz zei

Tja, die veiligheidsmedewerkers zijn ingesteld nadat er nogal eens medewerkers bedreigd of aangevallen werden.
Jou kennende zal jij daar waarschijnlijk begrip voor hebben want werkzoekenden hebben het niet makkelijk maar tóch is het niet de bedoeling dat de werknemers daar bedreigd of aangevallen worden.

Rebbeltje ★ zei

Zo te lezen denk jij nog wel na...je bent ook een mens toch?

Ja soms zou je ze over de toonbank willen trekken als ze onzin uitkramen...en dan heb ik het niet over de bezoekers...

En ja dan onze grootleverancier van plezier. Heb genoten van zijn films...maja hij is niet meer...

Groetjes

gerdaYD zei

Een groot komiek, acteur maar ook een groot mens is van ons weg gegaan, zo veel is zeker! En niemand die hem hielp bij zijn zware problemen en kwetsbaarheid. Zo zit de maatschappij ineen: de mensen leven naast elkaar en hebben weinig oog voor de problemen van een ander...
Hopelijk vind jij inderdaad snel werk in je branche lieve Terrebel, jij verdient dat!

Anoniem zei

Ik vind het jammer dat ze jouw talent nog niet in de kijker hebben, een gemiste kans. Ik hoop dat ze je snel plat bellen, uhhh iets goeds bieden. Heel veel succes iig!

Renesmurf zei

Van de boel privatiseren is alles alleen maar duurder geworden, zoals voorspeld. Net wat de rechtste rakkers wilden.

Gelukkig wordt er nog wel steeds muziek gemaakt, daar houden rechtse rakkers niet zo van.