Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 21, 2011

Goed plan

Nog maar pas terug uit Baarn waar ik was voor de repetities van een nieuw TV-programma en morgen terug voor de daadwerkelijke opnames. En over TV-opnames gesproken: morgen is de eerste aflevering op Veronica te zien van de Nederlandse versie van M!LF (Man Liberation Front). Verder verklap ik er niets over, zelfs niet dat u mij kunt zien in aflevering nummer 4...

Een nadeeltje van werken is dat het kan leiden tot vermoeidheid. Maar toch ben ik liever aan het werk dan werkloos.

Werklozen zouden beloond moeten worden! Zij helpen immers ontelbaren (UWV, DWI, Uitzendbureaus, beheerders van vacaturebanken, headhunters) aan het werk. En werken is goed voor de economie. Net als de JSF. Maar het beste voor de economie is natuurlijk criminaliteit: Tienduizenden verdienen hier aan! Artsen, agenten, glasschade-bedrijven, verzekeringsinstellingen, psychotherapeuten, slotenmakers, talkshow-presentatoren, beveiligingsexperts...

Dus mensen die strijden tegen criminaliteit proberen moedwillig de economie aan gort te helpen. Weg met die lui! Laat ze bijvoorbeeld lekker voor het UWV of zo gaan werken, dan hebben we er geen last meer van.

Of we ontslaan ze allemaal en stellen ze te werk in het bedrijf van de broer van de wethouder die heeft bedacht dat het goed is voor werklozen als ze zouden werken. Niet betaald uiteraard maar met behoud van uitkering. Dat zal ze stimuleren om een beter betaalde baan te vinden.

Intussen kan des wethouders broer al die ingehuurde Poolse werknemers terugsturen naar Polen. Dan hoeven die hun familie niet meer langer te missen! Goed plan, toch?


12 opmerkingen:

Di Mario zei

Maar waarom willen ze dan tussen de 5000 en 6000 mensen ontslaan bij het UWV. Is dat om ruimte te creëren voor jouw mensen?

Love as always
Di Mario

Roelien zei

Ja, ik ga kijken!

Sjoerd zei

Mensen die criminaliteit bestrijden werken ook...

Terrebel zei

@Di Mario: Door het ontslaan van 6000 mensen moeten een heleboel mensen sollicitatietraining geven. Bovendien moet het UWV extra mensen inhuren om al die nieuwe werklozen te kunnen verwerken. En da's geen geintje maar de bittere waarheid.

@Sjoerd: Maar zonder criminelen zouden die al snel zonder werk zitten. Leuk, niet, zo'n cirkel-redenering?

www.brillie.nl zei

Hoeveel kreeg je er voor?

curieuzeneuzemosterdpot zei

m!lf heeft twee seizoenen gelopen bij ons en voor mij mogen ze er nog 20 bijdoen! :-))))

hilarisch programma!

jammer dat ik de nederlandse versie niet kan zien.

John zei

Televisie is niet echt mijn ding. Ik zal het moeten missen dus.
Werken voor het behoud van uitkering is geen werken natuurlijk. Dat is middeleeuws.

Terrebel zei

@Brillie: Waarvoor?

paco zei

Lijkt mij ook

Fokkio zei

Ik ben benieuwd naar M!LF.
Voor de rest: rare gang van zaken in Nederland.

Renesmurf zei

Mensen belonen dat ze werkloos zijn vind ik een slecht idee.
Werkloos zijn moet vervelend zijn, zodat mensen op zoek gaan naar werk.

gerdaYD zei

Ik ben van het principe: geef iedereen een minimuminkomen, dat kan onze rijke maatschappij beslist betalen (room het maar af van de héél grote inkomens), en wie méér wil, moet maar werken. Zo is in één klap de werkloosheid de deur uit, en is iedereen tevreden.