Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 14, 2010

Waarom?

Net terug van mijn moeder en daar met de Ferman genoten van een lekker maaltje. Helaas lukte het ons niet om haar nieuwe (tweedehands) computer aan de praat te krijgen dus die gaat maandag naar de (PC-)dokter.

Vandaag was ik zelf niet naar de dokter maar naar de fysiotherapeute. Haar behandelingen sorteren effect want tegenwoordig slaap ik vrijwel pijnloos en kan ik ook weer (niet erg snel maar toch) met redelijk gemak trappenlopen. Helaas vindt het ziekenfonds zaken als kunnen slapen zonder pijn en kunnen trappenlopen niet noodzakelijk en dus mogen mensen die dat nodig hebben daar voor een groot deel zelf voor betalen. Volgend jaar gaat de premie verder omhoog, stijgt het basis-eigen risico en zullen nog minder zaken worden vergoed.

Maar niet getreurd. Zo is het bijvoorbeeld -zeker voor de tijd van het jaar- nog steeds vrij aardig weer.

Gisteren weer (het is een continue-proces) de laatste puntjes op de i gezet van mijn ondernemingsplan en dat vanmorgen besproken met een dame die er verstand van heeft. Zij zorgde ervoor dat ik weer wat rust in m'n donder kreeg. Ook maar vast (onderweg en wachtend op de tram) een paar verhaaltjes geschreven voor m'n volgende verhalen-bundel terwijl de eerste pas over een paar weken uitkomt...

Gisteren nog gerepeteerd voor de aanstaande Halloween-show in Paradiso, Amsterdam. Best leuk om ideeën uit te wisselen met creatieve mensen maar regelmatig erg chaotisch. Tsja, creatievelingen zijn nu eenmaal vaak chaotisch. Eigenlijk hebben we gewoon een creatief leider nodig. Onbetaald, uiteraard...

De beelden van de geredde mijnwerkers uit Chili zijn natuurlijk onbetaalbaar. Toch zijn ze door het gros der mensheid binnen een paar weken volkomen vergeten. Ik bedoel maar: wie van U is er nu nog bewust bezig met het reilen en zeilen van "zeilmeisje" Laura Dekker? Niet in het nieuws en dús niet interessant.

Zoiets als het nieuwe kabinet over twee maanden na vandaag. Het CDA gaat gewoon door met wat zij in de afgelopen 50 jaar in 18 van de 21 kabinetten deed. Ik snap het écht niet: Waarom blijven mensen stemmen op een partij die 18 keer een kans kreeg het goed te doen en het 18 keer verprutste? Als U bij de laatste verkiezingen op Verhagen & Co gestemd heeft, vertelt U mij alstublieft...Waarom!?


15 opmerkingen:

Roelien zei

Ik kan je het antwoord niet geven, want ik heb er niet op gestemd...

Fijn dat je weer pijnloos kunt slapen, dat is heel wat waard!

www.brillie.nl zei

Morgen Wilders veroordelen, dan is het gedaan...

Rachel zei

Een goede nachtrust is goud waard en daarom goed om te lezen dat je vrijwel pijnloos slaapt.

suske zei

Een creatief leider voor NL of B ?
Als dat maar goed afloopt !!!

Di Mario zei

Als ze het toch aan het vertellen zijn.. vertel het mij ook maar. Want ik snap het ook niet. Maar... zo snap ik mensen die VVD en Wilders stemmen ook niet. Mmmmmmm. Dus eigenlijk komt het er op neer dat ik een gedoogNederland niet begrijp.

Love As Always
Di Mario

Peter zei

Nieuws is handel en moet doorgaan! De massa verslindt...

Redstar zei

Mensen stemmen CDA omdat ze dit wordt opgedragen door de kerk. Echt waar. Ik sprak hierover met een kerkganger. Als ik om de hoek had gewont had ik wel even geholpen met die pc :D

Terrebel zei

@Redstar: Hoe triest! Maar ja, mensen zijn nu eenmaal kuddedieren en gelovigen zijn daarvan het beste vorobeeld..."De Heer is mijn Herder" en zo...

Pasula zei

Nou ja, ik denk nog weleens aan het zeilmeisje maar meer omdat ik vind dat ze erg dapper is en toch doorgezet heeft ondanks alles.
Tja ik heb niet op het CDA gestemd en zal dat ook nooit doen. Ik hou van duidelijkheid en het CDA kan me dat niet bieden.

Liesbeth zei

Nee daar kan ik je niet aan helpen, aan zo'n reden. Wel fijn om te lezen dat je baat hebt bij de behandeling en weer goed slaapt zonder pijn. Dat is toch onbetaalbaar zoiets en terecht kan je dag dan niet meer stuk!

Leibele zei

Èèn stem minder voor de PVDD had Maxim iets nederiger gehouden. Maar de uitkomst zou praktisch hetzelfde zijn gebleven. De stille kracht van Blonde Geert is zo sterk dat iedere partij naar zijn pijpen dansen.

Ollie zei

1. repetities moeten chaotisch verlopen , soms ;-)
2. Wat een opsteker voor Chili en propaganda , maar ze hebben het gedaan!
3. Innege deelkneming met uw eerste "rechtse " kabinet ! en CDA is bij ons hetzelfde als hier de CD&V , altijd meedoen maar op niets lijkend.

Ruben zei

@Als U bij de laatste verkiezingen op Verhagen & Co gestemd heeft, vertelt U mij alstublieft...Waarom!?

om dat het de perfecte midden weg bied tussen het laissez-fair Kapitalisme van de VVD, en het Socialisme van de PvdA.

Terrebel zei

Maar als het in de afgelopen 50 jaar al 18 keer niet gewerkt heeft, waarom zou het ditmaal dan opeens wél werken, Ruben?

Anoniem zei

Ik volgde zeilmeisje Laura nog, ze heeft 1 lange supervakantie. Als ze haalt komt ze wel weer in nieuws.

ctje