Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 16, 2010

Morele Steun

"Undercover bij de PVV van Karen Geurtsen en Boudewijn Geels is boek nummer 6 van dit jaar. Het boek geeft een kijkje in een fractiekamer en laat zien dat politici wel eens worstelen met hun eigen standpunten en die van de partij. Verder wordt duidelijk dat de PVV geen al te hoge dunk heeft van de eigen achterban en dingen vooral in het openbaar zegt om te shockeren en de pers te halen. En ja, er worden in fractiekamers (en ongetwijfeld niet alleen bij de PVV) dingen gezegd die men liever niet in het openbaar heeft. Eigenlijk voegt het boek dus weinig toe aan wat we al wisten. Maar vermakelijk is het wel.

Nu leest mijn zoon het. Knap dat hij daar de tijd voor kan vinden. Naast zijn huiswerk en het onderhouden van sociale contacten, naar school gaan, sporte, z'n folderwijkie en oma helpen.

Ik benijd ze niet, die jeugd van tegenwoordig. Er is ontzettend veel afleiding tegenwoordig. Meer dan 50 TV-zenders om uit te kiezen, computers, internet, spelcomputers...Nee, dan hadden wij het vroeger toch makkelijker. Er waren maar twee TV-zenders. Drie, als je meetelde dat we op heldere dagen wel eens BBC-programma's konden ontvangen. Er was geen internet of spelconsole. Je ging dus maar lezen, ganzenborden of blikkie-trap spelen. Voor de lol nog wel eens een werkstuk gemaakt. Tsja, op vakantie gaan was nog niet zo heel normaal en als het regende in de zomervakantie moest je toch wat?

Op school hoefde je niet te participeren in anti-faalangst cursussen. Er waren geen anti-pest protocollen waar je je aan moest houden. Ging het even wat minder goed dan was er wel een juf, vader of buurman die zei:"Kom op joh, je kan't!" of "Hee, hoe zou je het zelf vinden als er iemand aan jouw haren trok?"

Niet dat vroeger alles beter was maar omdat mensen kinderen zijn gaan voorbereiden op "die harde buitenwereld" zijn kinderen harder geworden. Met alle gevolgen van dien. Laten we kinderen dus gewoon weer leren dat het "cool" is om zachtaardig en vriendelijk te zijn en de wereld verandert mee...

Vandaag ook weer een hoop aardige mensen ontmoet. Neem nu de aardige jongeman die onmiddellijk een ambulance belde toen hij mijn moeder in elkaar zag zakken op de tramhalte. Een andere jongeman ondersteunde mij bij het eerste hulp verlenen. Speciaal voor meelezende (potentiële) PVV-stemmers: het betrof heren van respectievelijk Marokkaanse en Antiliaanse komaf. Terwijl een Hollandse oudere dame een andere kant opkeek en deed alsof er niets gebeurd was en een ouder Hollands heerschap nog maar eens een shaggie rolde en een stapje achteruit deed om het schouwspel beter te kunen overzien werd mijn zorgtaak (Binnen drie minuten!) overgenomen door kundig en vriendelijk ambulancepersoneel. Een politie-agent kwam nog even checken of alles onder controle was. Hij belde mij zelfs nog maar enkele minuten geleden om te vragen hoe het was afgelopen. Errug netjes!

Terwijl de ziekenwagen naar het ziekenhuis reed met m'n moeder en mij erin begon zij al praatjes te krijgen. In het ziekenhuis kwamen de artsen en co-assistenten er al snel achter dat het vermoedelijk een zogeheten tia betrof, een soort van mini-herseninfarct als ik het goed begrepen heb. Het was niet voor de eerste keer dat het haar overkwam en dus kon mijn moeder aardig verwoorden wat zij voelde. Zij vertelde zelfs een stagiair wat die precies moest doen! Wij hebben er dus alle hoop op dat het snel weer goed komt.

Ik zou vandaag naar de Ikea gaan met m'n zoon en naar de sauna met een vriendin maar in plaats daarvan wachten wij liever op bericht vanuit het ziekenhuis. Een buurvrouw komt straks langs voor morele steun.

De link van vandaag is naar een discussie tussen ondergetekende en een 16-jarige VMBO-scholier.

Update: M'n moeder is thuis en een buurvrouw is nu bij haar. Zij heeft een afspraak met een neuroloog die gaat onderzoeken wat er precies aan de hand is. Opluchting heerscht! Bedankt voor de blijken van medeleven!


10 opmerkingen:

alexandra zei

Hopelijk komt er snel goed nieuws!

Sterkte Ter en Fer,

Liesbeth zei

Ik hoop ook dat het verder nog meevalt met je moeder. Wel mooi zoals het gegaan is.

Renesmurf zei

Alles is alleen maar beter en meer geworden.
Of we daar ook gelukkiger van zijn geworden, dat denk ik niet.
Want de PVV stemmers zijn toch ontevreden sjagrijnen? Me dunkt.

Schrikken zeg, van je moeder. Hopelijk komt het weer goed allemaal.

Roosnans zei

Mooi mens die moeder van je, meteen de stagiair instrukties geven! Hopelijk komt er alleen maar goed nieuws jullie kant op over haar.
Fijn ook dat de hulp snel terplekke was en dat er ook nog een handje werd uitgestoken voor die tijd. Zo zie ja maar dat niet alles en iedereen gajes is! Kan de pvv nog wat van opsteken!

grtzzzzz

Di Mario zei

Je bedoeld..je bent geholpen door twee nederlanders.. ;-)

Ik hoop dat het weer goed gaat met je moeder, maar aan haar praatjes te horen..

Love As always
Di Mario

CiNNeR zei

Dat het inderdaad mee mag vallen voor je moeder.

En helemaal mee eens. In DWDD werd gezegd dat om wijken te verbeteren, meer geld nodig is. Maar vraag me af in hoeverre dat klopt. Als mensen wat aardiger opstellen, er niet zo'n zooi van maken en wat normaler samenleven, is er al enorm veel gewonnen lijkt me.

mikelodeon zei

Altijd schrikken zulke berichten, ik hoop dat jullie snel wat horen. Sterkte en beterschap voor je moeder

John zei

Sterkte met je moeder!
De jeugd van tegenwoordig heeft het zeker druk, en niet alleen dat. Zoals je al schreef is er van alles meer en meer als toen wij jong waren. Teveel invloeden kan nega werken

Jetje zei

Ik kan me de zwartwit tv met beperkt aantal zenders wel herinneren. Nu weet ik vaak met zoveel zenders niet waar ik naar ga kijken. Niet omdat er zoveel keuze is, maar omdat er zoveel bagger te zien is.
Wens je moeder beterschap.

Jolie zei

Oei, wat naar zeg...! Lijkt me heel naar voor je moeder en jullie, dat zoiets terugkeert, heel eng.. ik hoop dat ze goede medicijnen krijgt en het niet opnieuw terugkeert!