Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 11, 2008

Inividu

Vandaag niet de deur uit geweest maar in plaats daarvan drie wasladingen strijkgoed weggewerkt en maar weer eens gebeld met de schade-expert. Althans, met zijn assistente. Ditmaal deed de jongedame niet eens de moeite mij te beloven dat hij vandaag zou terugbellen. Zij weet inmiddels ook wel dat haar baas niet genegen is zijn werk te doen.

Heel veel anderen deden ook hun werk niet en daarom zit de wereld nu met een kredietcrisis (en een verdwaalde kernbom ergens onder het ijs!). Misschien niet de hele wereld want in een bijzonder groot deel van de wereld zit men al eeuwen in een financiële crisis. Maar ondanks het gebrek aan geld is er in elk geval één ding dat je die mensen niet kunt afnemen en dat is hun trots.

Het eens zo trotse Lehman Brothers is als een zinkend schip in de kolkende zee van de kredietcrisis (Die heb ik niet van mijzelf, hoor). Op 15 september viel de Amerikaanse zakenbank om. Hun bijdrage aan de campagne van John McCain van ruim 15.000 dollar heeft niet mogen baten. Misschien hadden ze dat geld beter kunnen reserveren voor een afscheidsfeestje voor het personeel...

Bedrijven als Citicorp namen geen risico en steunden zowel McCain alsook Obama (die overigens ondermeer door Microsoft wordt gesteund).

Er waren natuurlijk ook nog andere kandidaten waaronder de man die al een paar keer eerder meedeed, Ralph Nader maar hen lukte het blijkbaar niet om zich daadwerkelijk te onderscheiden.

Mensen willen zich graag onderscheiden en daarom doen zij precies hetzelfde als veel andere mensen. De mode is daar een goed voorbeeld van maar ook in ander gedrag doet men graag wat anderen doen teneinde anderen te laten zien dat zij anders zijn, een echt individu.

Geen opmerkingen: