Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, mei 14, 2004

Zingen


Sergeant Dave Steensma wordt met militaire eer begraven terwijl de privé foto's van Máxima, Amalia en Willem-Alexander ongetwijfeld hun weg gaan vinden op het wereldwijde web. De onthoofding van de Amerikaan Nick Berg levert dit weblog meer hits op dan ook. Heb de beelden niet gezien maar geloof anderen op hun woord. Walgelijk!
Bijna net zo erg als het systematisch en jarenlang afslachten van onschuldigen en mensen die daar op geweldadige wijze tegen protesteren opsluiten, martelen en vernederen.
Wat zou jij doen als jij iemand te pakken krijgt uit de groep mensen die de school waar jouw zoontje in zat opblaast, de markt waar jouw moeder haar boodschapjes haalde platbombardeert en jou bovendien vertelt dat je nu bent "bevrijd"?
Ik zou een boze brief schrijven. Anderen gaan iets verder. Daarnaast neemt het aantal UFO meldingen toe nadat er een aantal is ontdekt boven Mexico. Komen de aliens ons op de vingers tikken?
Het wordt in ieder geval tijd dat iemand dat doet. Al die achterlijke wantoestanden in de wereld dienen een halt te worden toegeroepen. En als niemand op aarde die taak op zich neemt, dan
maar iemand van daarbuiten...


Gelukkig blijven de kinderen op m'n werk zingen. Gisteren was het "Bij ons in de Jordaan". Ferdinand heb ik opgepikt uit de struiken van het Sarhpatipark alwaar hij met zijn vriend Maurits een geheime opbergplek had gecreëerd. Zie je wel, Terrebel: Er zijn dus nog wel leuke dingen in de wereld om te vermelden. Iets minder leuk is dat mijn toch al niet op volle sterkte opererende linkerknie tijdens de Pencak-training van gisteravond op pijnlijke wijze protesteerde bij een op zich aardige maneuvre. Misschien was dat maar goed ook want ik voelde en hoorde *KRAK* en toen schoot er iets in m'n knie los.
Aardig om te ontdekken hoe het verhoogde endorfine-gehalte door plotselinge pijn je in een staat brengt die anders alleen wordt behaald na een paar trekjes van een stout sigaretjie...

Zou Martina Navratilova ook pijn hebben? Want iemand die bij z'n volle verstand is geeft zich toch, als 47-jarige (!), niet op voor het enkelspel van Roland Garros?


Weekoverzicht van niet-geplande ontmoetingen:
Buurvrouwen Angela, Janine, Angelique,
Linda (een schoolmoeder) en Peter (de vriend van buurvrouw Miriam)

Geen opmerkingen: