Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, maart 19, 2004

BereikenWat wil Piet Hein Donner nu eigenlijk bereiken met zijn algemene identificatieplicht en preventief fouileren in het openbaar vervoer? Zijn officiële standpunt luidt dat zijn plannen bijdragen in de bestrijding van terrorisme en de burgers een gevoel van veiligheid geven. In mijn ogen is het maximale dat wordt bereikt dat de lijkschouwer een naam kan invullen op het labeltje dat vastzit aan de zak met restanten van een geëxplodeerde terrorist. Mijn naam is Terrence W.
En, voelt U zich nu veiliger?
Slegs enkele dagen na mijn meest recente "dreigbrief" aan de deelraad mocht ik gisteren een keurig inhoudelijk antwoord ontvangen. In de uitstekend opgestelde brief zegt men mij toe "medio 2004" te onderzoeken of er verkeersbrigadiers kunnen worden aangesteld op het gevaarlijke voetgangersoverwsteekpunt. Eind 2005 hoopt men klaar te zijn met de herprofilering van het stuk straat waarin het door mij gehekelde zebrapad ligt. Oorspronkelijk zou dat medio 2006 zijn. Een behoorlijke verbetering dus. Brieven schrijven helpt!
Gistermorgen werd ik uit mijn overpeinzingen gehaald (Okee, ik deed een dutje. So sue me!) door Thura die mij een kopje koffie verkeerd bereidde. De eerstvolgende halte vanuit mijn thuishaven werd een buurthuis waar een bijeenkomst voor nieuwe werknemers was georganiseerd. Helaas was die op het niveau van "En de afdeling ICT zorgt voor computers en zo." Ik vond het dan ook niet zo erg dat mijn werk mij riep zodat ik niet tot het einde kon blijven. Op de werkvloer bleek dat collega Minouk (die voor Jennifer zal waarnemen tijdens diens afwezigheid) tevens werkt voor Festivities. Heb meerdere malen gewerkt voor dit feest-organisatie-bureau. Dat verklaart dat zij mij al kende van een foto van mij die daar op kantoor hangt.
Lollig, niet?


Ferdinand mocht ik vanavond ophalen van vriend Maurits' huis. Zijn opvang inlichten over het feit dat hij met zijn beste maatje meeging en dus niet door hen behoefde
te worden opgehaald had nog heel wat voeten in de aarde. Maar dat verhaal zal ik U besparen. M'n zoon was wat ontstemd over het bericht dat Maurits van school zal gaan wisselen. Daarom had ik besloten niet te gaan trainen. Buurvrouw Petra kwam nog op visite en maakte het mogelijk dat ik mijn nieuwe scanner kan gebruiken.
Als dank mag zij er een jaar lang gratis gebruik van maken...
Buurvrouw Nicole, met wie ik vanmorgen eventjes sprak, heeft wellicht een klusje voor mij op Koninginnedag. Ben benieuwd. Diederik gaf mij een lift naar huis met zijn automobiel wat ons de gelegendheid gaf ook weer een beetje bij te kletsen.
Voor in de geschiedenisboekjesAyaan Hirsi Ali spuit met een busje pepperspray in een Haags restaurant en biedt de aanwezigen haar excuses aan. Weet zij niet dat pepperspray illegaal is in dit land? Waarom deed ze het?
Is zij gearresteerd? Waarom wordt voor haar een uitzondering gemaakt?


Martin Hoogland, de vermeende moordenaar van Klaas Bruinsma en ex-politieman heeft zelf door geweld de periode waarin zijn hart klopte achter zich gelaten. Heerscht er vanaf nu vrede binnen het Amsterdamsche crimininele circuit?

Geen opmerkingen: