Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 25, 2003

Ho Ho Ho! Vrolijk Kerstfeest!
Lichten uit, kaarsje aan...Niet iedereen heeft die keus:

De Amsterdamse wijk Geuzenveld, waar ondergetekende een bijzonder gelukkige jeugd heeft gekend, zat aan het begin van kerstavond zonder stroom.
Men is zich vermoedelijk aan het voorbereiden op een volledige stroomuitval in Amsterdam
en wel op korte termijn. Een en ander heeft uiteraard niets te maken met terrorisme. Oorzaak was hier een "spontane kabelbreuk". Tsja, de smoesjes zijn op en je moet toch wat verzinnen. "Tsjonge, wat zal ik vandaag 'ns doen", dacht het kabeltje en vatte spontaan het plan op om te gaan breken zonder aanwijsbare aanleiding. Gelooft U't?


Bij de recente stroomuitval in Zweden was de sneeuwval oorzaak van een grote stroomstoring. Alsof ze in Zweden nog nooit sneeuw hebben gezien...




Call me paranoid but don't blame me for not having told'ya!




Intussen vinden Rob Oudkerk en Peter Nicolaï dat hun recht op privacy is geschaadt nadat is uitgelekt dat normen en waarden niet gelden voor gezagsdragers. De heer Oudkerk kreeg een bekeuring wegens het fietsen zonder werkend achterlicht en de advocaat van ondermeer prinses Margarita moest boeten voor het rijden onder invloed. Zo zijn er nog wel meer notabelen die het niet zo nou nemen met de regels die zij zelf voor het plebs bedenken.




Vanmorgen eerst om half elf wakker geworden in de logeerkamer bij m'n moeder. Wat een genot ende jolijt! Met z'n drietjes hadden wij een gezellige kerstavond doorgebracht. Het trainingspak dat ik voor Ferdinand had gekocht bleek puur toevallig in exact dezelfde kleurstelling uitgevoerd als de sporttas die m'n moeder voor'm had aangeschaft. Van buurvrouw Miriam, bij wie ik eerder op de avond was langsgeweest om een pretpaket voor haar, Eva en Dayna af te leveren, kreeg hij een hele gave echte goederen-weegschaal en nog een fraaie lunchbox voor het behalen van zijn nieuwste karate-graad. Lief he?



Ik liet de Ferman bij zijn oma achter om later op de dag met z'n nicht Maureen te spelen zodat ik met Bas samen aan de computer kon werken. Al zijn er een hoop bestanden gesneuveld, het pc'tje werkt weer en nu zelfs ook de internet-verbinding. Bedankt, Bas! Nadat wij ons ervan hadden vergewist dat alles naar behoren werkte zijn hij, z'n vrouw Elsa en ondergetekende een hapje gaan eten in een plaatselijk restaurant waarvan de trouwe lezers van dit blog inmiddels de naam wel kennen. Eerder in de middag kwam buurvrouw Angela samen met haar vriend nog even langs met een kerstwens. Leuk, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!