Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, november 29, 2003

Kent U de film Equilibrium? Een machtig epos van de hand van Jan de Bont die een verhandeling geeft over hoe de wereld eruit kan zien als er overal cameratoezicht komt, een ieder zich voortdurend moet kunnen legitimeren, exact doet wat de Groot Leider opdraagt en iedereen "vrijwillig" een drug tot zich neemt dat emoties onderdrukt. Dientengevolge is er geen oorlog meer in de wereld van die toekomst. Maar tot welke prijs?

Uiteraard is er een verzetsgroep en wordt er flink op los geknald met diverse soorten (semi) automatische wapens. Mede daardoor is de film niet zo enorm hoogdravend als in de eerste regels van dit stukje beschreven. Vermakelijk en bovendien een leuk concept.
Nog met m'n zoon naar de sterren staan kijken, gisteravond. Gaaf hoor, die nieuwe sterrekijker! Daarna heeft hij nog een theelichthouder gemaakt van zijn pas verworven klei en een paar jaar doorgespeeld op Civilization II.
Vlak voor het slapengaan hebben wij nog een schoen gezet bij de kachel, een bakje water en wat suikerklontjes erbij gelegd en een paar liedjes gezongen.
M'n moeder was vanochtend mooi op tijd om te zien dat haar kleinzoon wat in z'n schoen vond: een heus fototoestel! Wat tof van Sinterklaas...


Alles is in gereedheid...laat de kinderen tot mij komen.

Geen opmerkingen: