Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 05, 2003

Jort Kelder zet de aanval in op Marcel van Dam. Beide "heren" zijn nogal zelfingenomen
dus een rechtstreekse confrontatie lijkt mij een aardig spektakelstuk.


Wat is hier het hekel punt? Welnu: Marcel van Dam beweerde onlangs dat de Quote 500
criminelen zou uitnodigen mensen die op de lijst van 500 meest financiëel vermogenden van Nederland voorkomen te ontvoeren. Volgens Jort Kelder is die bewering onzin. Ik geef hem daarin gelijk. Zou een beetje topcrimineel niet weten dat Eddie de Kroes stinkend rijk is?
Hij is er nota bene zèlf één! En de van Breukhovens een stelletje armoedzaaiers? Dacht't dus effe niet. Maar goed. Vanavond zit er een obstinaat mannetje dat het niet kan laten het voortdurend te hebben over zijn bedrijfsporche bij Barend en van Dorp om het kijkerspubliek te vertellen dat het hem allemaal niets kan schelen. Zonder twijfel gaat de man die ooit vond dat inkomens genivelleerd moeten worden maar er vermoedelijk anders over denkt sinds hij een hypotheek heeft van ruim twee miljoen een dergelijke aktie ondernemen. Place your bets!
Nu we het toch over rijke patsers hebben en hun drang naar politieke macht: hier is een geestig stukje over de achtergronden bij het netwerk LPF. Alleraardigst leesvoer.
Intussen blijft de zon zich roeren: na de storm van een paar dagen terug die her en der het elektronisch verkeer ontregelde ontwaarden astronomen gisteren de grootste zonsontploffing ooit. Spannend, he?

Vroeger werd "Ik, Jan Cremer" uitsluitend onder de toonbank verkocht. Nog één a twee generaties en je vindt't op de boekenmarkt op de tafel met kinderboeken...


De schoolboekenmarkt was volgens Ferdinand errug leuk. Met zijn vriend Kenz heeft hij er overheen gewandeld en zelfs een boek gekocht: een verhalenbundel van de Fabeltjeskrant. 't Is een goed joch. Ook kocht hij een stukje cake "voor maar 50 cent!".
De benodigde pecunia leende hij van zijn vriend.
Ondanks de visite toch redelijk op tijd naar bed gegaan. Terwijl Daan en Ferd zich vanochtend op de Playstation stortten kon ik m'n ochtendritueel afwerken: ontbijt en lunch bereiden, de wasmachine aan het werk zetten en formulieren invullen.
Nog even een uurtje boeken gesorteerd voor het tijd was om dag te zeggen tegen Daniëlle en naar het werk te gaan alwaar ik de kids trakteerde op één mijner specialiteiten: Pisang goreng.

Geen opmerkingen: