Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 17, 2016

Waarom werken wij eigenlijk?

Waarom werken wij eigenlijk?

De consensus is dat alleen mensen die werken nuttig zijn.

Bejaarden, gehandicapten, ambtenaren en kinderen dus niet...

Maar even zonder gekheid: in Nederland zijn ruim een miljoen werklozen en iets meer dan 120.000 niet vervulde banen. Het aantal banen zal nog verder dalen want men is bijvoorbeeld al heel hard bezig met het ontwikkelen van robots die met 3D printers bruggen kunnen bouwen zonder dat er mens aan te pas komt. In de laatste paar eeuwen kon hetzelfde werk met steeds minder mensen gedaan worden. Er wordt ook meer dan voldoende geproduceerd om iedereen die bestaat comfortabel in leven te houden. Maar het wordt niet eerlijk verdeeld en daarom gaan er mensen dood van de honger én door overgewicht.

Wat kan daar aan gedaan worden? Een langzame verandering in moraal lijkt de beste oplossing voor de lange termijn en daar hoort bij het kiezen van volksvertegenwoordigers die begrijpen dat het huidig systeem niet langer functioneert.

Op welke politieke partij stemt u bij de volgende verkiezingen? Bedenk daarbij dat niet-kiezen ook een keuze is: u gaat dan voor de wil van de meerderheid. En kunt dus niet achteraf klagen als u het niet eens bent met die minderheid.

'Working 9 to 5', Dolly Parton:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

8 opmerkingen:

די מריו zei

Iedereen wordt wegbezuinigd, maar ondertussen vinden we het vreemd dat er meer mensen thuis blijven. Ik stem altijd. Soms voor, soms tegen, maar altijd stemmen.

Love As Always
Di Mario

Natasja zei

Er is echt wel genoeg werk, maar ze laten het door minder mensen doen, die overwerken, thuiswerken en tot over hun oren in het werk zitten, omdat de werkgever niemand wil aannemen. Stemmen wordt steeds moeilijker, of he links of rechts of midden stemt, het zijn spreekpoppetjes van de grote bedrijven die het werkelijk voor het zeggen hebben: Shell, Unilever etc.

gerdaYD zei

In veel gevallen komt dat overgewicht door slecht, goedkoop eten want mensen zonder baan noch toekomstperspectief moeten daar hun toevlucht toe nemen willen ze inderdaad niet verhongeren.
En stemmen moét maar op wie? Tegenwoordig staan maar heel weinig partijen aa, de kant van de modale mens...

Renesmurf zei

Ja, en ik snap dat langer doorwerken ook niet, zolang er jongeren werklozen zijn moeten ouderen door om hun baantjes te doen, gekke wereld.

Rebbeltje ★ zei

Tja als het werk net zo eerlijk verdeeld werd dan had iedereen ook genoeg vrije tijd om wat ze verdienen uit te geven...voor iedereen eind goed al goed.

Je moet je stem wel laten horen...

rietepietz zei

Wat andere mensen stemmen gaat je geen fluit aan!
In ieder geval maakt het weinig uit waaróp we stemmen omdat de grote hoeveelheid partijen er tóch voor zorgt dat er een coalitie van vrij veel partijen moet komen, kom je sowieso ergens in het midden uit!

willy zei


politici danken vaak niet verder dan tot de volgende verkiezingen...

en zo los je de problemen van deze wereld niet op...

maar mijn stem geef ik niet zo maar weg..

A van de Aa zei

Ik stem altijd op de tegenpartij.... als onderdeel van die zwijgende meerderheid, die zich continu afvraagt waar zijn mening is gebleven,....
En werken is noodzakelijke voor het dagelijkse brood op de plank en niet vergeten de hypotheek op het eind van de maand.