Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 28, 2004

Water en sneeuw

"Heb je't koud, schat?"-"Ik had't gisteren al koud dus waarom zou ik't vandaag nog koud hebben?"
Buurvrouw Johanna kwam gisteravond langs om te vertellen dat zij niet langs kon komen en Ferdinand mag volgens één van zijn juffen -zo vertelde zij op de rapportenavond- best wel eens lastig zijn...In de loop van de avond kwam buurman Dudo nog even langs, later gevolgd door buurvrouw Angélique en zo kwam de dag van gisteren tot een natuurlijk einde om vandaag met sneeuwval te beginnen.
Tot een einde komt ook de carrière van Tony Blair. Na het doordrukken van een enorme collegegeld-verhoging zodat alleen nog maar de kinderen van rijke ouders medicijnen en politicologie kunnen studeren (de echte doorzetters komen er wel, daar maak ik me geen zorgen om maar het gaat om het idee) is het vandaag aan het Hutton-rapport om aan te tonen dat de Britse premier zich tegoed heeft gedaan aan het "hier en daar een weinig verdraaien van de waarheid inzake de redenen voor het ten strijde trekken tegen Irak" om even een aardig eufemisme te gebruiken.


Terwijl Bush's grote vriend probeert het hoofd boven water te houden is dat ook iets dat de inwoners van het Limburgse Stein proberen. Een aldaar gelegen dijk staat op het punt door te breken. En niet als internationaal vermaard zangtalent...

Geen opmerkingen: