Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 07, 2019

Hoeveel buitenlanders telt Nederland?

'Er zijn veel te veel buitenlanders in Nederland!' is een veel gehoorde uitroep. Ongeveer al sinds Nederland bestaat. Angst voor buitenlanders is namelijk van alle tijden. Maar hoeveel is 'veel' eigenlijk? Om daar inzicht in te geven is er dit handige redelijk recente staatje:
Op een totaal aantal inwoners van iets meer dan 17 miljoen mensen hebben er een half miljoen niet de Nederlandse nationaliteit. Goed, dat is een gegeven. Maar volgens sommigen is dat erg. Tot heden heeft niemand die ik dat vroeg mij kunnen verklaren waarom dat eigenlijk zo erg is. Zonder buitenlanders hadden wij namelijk geen internet gehad. Of schrift. Of centrale verwarming. Of toiletpapier. Of geld. Of bami goreng. Of een goed draaiende economie. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dus daarom nogmaals de vraag: wat is er zo erg aan buitenlanders?

O, en niet verder vertellen aan mensen die een hekel hebben aan buitenlanders maar voor ruim 99% van alle inwoners van planeet Aarde zijn Nederlanders buitenlanders.

Update: aanvulling naar aanleiding van ontvangen reacties op dit artikel:

De officiële cijfers van het CBS

https://opendata.cbs.nl/statline/?fbclid=IwAR3n_D_etDTj-eBEn9fKjjAVRbgxcHZFckpT6rzehLQVStSvZK0P2VUAzw4#/CBS/nl/dataset/03743/table?fromstatweb

De link naar het artikel waar het staatje uit komt:

http://www.republiekallochtonie.nl/blog/feiten/nederlanders-buitenlanders-allochtonen-de-cijfers?fbclid=IwAR2wWyOb9Yu-IC9smkqR6YCdcn3tMD77qRA3LJ2Jf102CNQr0OqPQD6t4lE

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Een goed helder verhaal. En als je op zoek gaat naar je roots, kom je er al snel achter dat voorouders ook vaak niet uit Nederland komen.

די מריו zei

En wat is een buitenlanders, want er zitten ook wel binnenzitters tussen.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

zoiets denk je dan wel, tot je de statistieken ziet, ik ben eens benieuwd hoe het met belgie is
Een @->- voor jou.

Morgaine aka Suzan zei

Als het er maar een half miljoen zijn, waarom is het dan niet meer verdeeld dat het minder opvalt? Ik zweer het je... ze zitten allemaal hier.....

Van Nederlanders om mij heen, naar.... ik ben nog de enige...

Tot een paar maanden terug ging het goed, waar het mij om gaat, pas je aan... punt.
Doe ik namelijk ook als ik erop uit trek.. zelfs in dit binnenland.

x

Deh Haagh zei

Probleem is dat veel mensen die problemen hebben met niet Nederlanders, ongevoelig zijn voor cijfers, redelijkheid, etc. Ze gaan vol op de onderbuik en dat wat ze niet kennen of begrijpen. Daarnaast denk ik dat de begeleiding van mensen die zich hier willen vestigen best wel voor verbetering vatbaar is. Het was al slecht toen ik bij VluchtelingenWerk Nederland zat en het is er niet beter op geworden. Voor de mensen die hier niet naar toe gevlucht zijn maar op economische gronden (werk) komen wonen is het nog veel slechter.

rietepietz zei

Plus nog wat illegaal hier verblijvende mensen maar die zijn natuurlijk niet geteld dus helemaal compleet is je staatje niet maar dat vergeef ik je.

Sjoerd zei

Het geeft een beetje een vertekend beeld. Ik weet ook wel dat mensen uit Nederlands Indië, Suriname, Aruba en de Nederlandse Antillen niet meetellen. Maar voor mij zijn die ook niet autochtoon. Niet dat ik iets tegen die mensen heb, mijn beste vriend komt uit Aruba, Maar ik vind dat je alleen mensen moet tellen die in Nederland geboren zijn. Dus als voorbeeld, het kind van een chinees die in Nederland geboren is, is voor mij een Nederlander.