Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 22, 2017

De week voorbij

Nog niet zo lang geleden was ik verslaafd aan informatie. Ik las elk stukje informatie in tijdschriften, (gratis) kranten en op cornflakes pakken. Om over Twitter en Facebook maar niet te zwijgen. Nog steeds lees en schrijf ik op beide vormen van sociale media maar het is een stuk minder dan het was. Ik voelde mij gedwongen nieuwsberichten en mijn kennis te delen. Die druk is er af. Hoewel ik er nog steeds aardigheid in heb. Ter voorbeeld: ik plaatste 5 tot 8 berichten per dag op Facebook. Dat zijn er nu gemiddeld twee.

Waar het aan ligt? Misschien ben ik gewoon andere dingen belangrijker gaan vinden. Zoals blij zijn wanneer drie verschillende mensen onafhankelijk van elkaar vertellen mijn leeftijd op 'rond de veertig' te schatten. Een fijn compliment voor een vijftigjarige!

=====================

Maandag veel werk kunnen verrichten op de brouwerij. Hard werken kan heel fijn zijn! Met name wanneer je resultaat ziet van je inspanningen. Thuis een half uurtje de tijd om de kat eten te geven, mijzelf op te frissen en om te kleden voor het vieren van de Herfstequinox, een indrukwekkend ritueel waarbij stilgestaan wordt bij hen die er niet meer zijn. Daarna gezellig gegeten met de Broeders van de eigen Loge maar ook met een aantal Broeders die nog niet terug waren naar Engeland en er was zelfs een Broeder bij uit Andalusië! Ik kan er altijd weer van genieten, dat uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo kom je namelijk allemaal weer iets verder in het leven. Als wij niet op Aarde zijn om te groeien als mens, waarvoor dan wel?

Dinsdag (heel verrassend) thee gedronken met een buurvrouw. Maar ook voor het eerst in een paar jaar tijd BTW-aangifte gedaan. Sinds een paar maanden mag ik namelijk (legaal!) bijverdienen naast mijn werk bij de brouwerij. En dat is fijn. Bij de brouwerij heb ik een salaris dat net onder bijstandsniveau ligt. Dus ik heb recht op aanvullende Bijstand. Maar daar heb ik van af gezien. Vooral vanwege de regelgeving rond de Participatiewet, de overkoepelende wet van diverse soorten Bijstand (arbeidsongeschikten, langdurig werklozen, jonggehandicapten). Door die regels is het een 'uitkeringstrekker' verboden het verdiende geld uit een zaterdagbaantje of bijvoorbeeld van een krantenwijk te houden. Zelfs al is dat maar ten dele. Mensen met een bijstandsuitkering worden dus vaak weggezet als 'lui' want 'kijk maar, hij is zelfs te lui om vakken te vullen in de supermarkt voor vier uurtjes per week!' Buiten dat supermarkten zelden mensen van ouder dan 23 jaar inhuren voor dat werk: zou u graag onbetaald het werk afpakken van iemand die daar voor betaald zou krijgen?

Woensdag lekker in huis bezig geweest, deze foto's gemaakt onderweg naar een vriend:en met diezelfde vriend naar de film geweest: Blade Runner 2049. Hier de trap naar de filmzaal:

Een film van drie uren lang die mij niet teleurstelde en ons een beeld geeft van een mogelijke toekomst. Een verontrustende toekomst.

Donderdag las ik dat de hoogbejaarde Jonathan al ruim 26 jaar een seksuele relatie onderhoud met Frederica. Een medische controle wees pas onlangs uit dat Frederica manlijke en geen vrouwelijke geslachtsorganen heeft. Lees hier (klik) het hele verhaal. Onderweg naar het werk kwam ik weer langs de Sloterplas:

Op het werk flink opgeschoten (tien dozen bier verkocht aan de heren van mijn maandagavond club!) en door een collega naar de tramhalte gereden met de auto. Scheelt zo'n 20 minuten reistijd voor mij. Fijn! Daardoor tijd gehad om thuis een paar klusjes op te knappen ter voorbereiding op komend schilderwerk.

Vrijdag de hele dag ingeruimd voor het verwijderen van spijkers en schroeven uit muren, vullen van ontstane gaten, het klaarzetten van spullen om die gratis weg te geven

en zulks meer.

Zaterdag kwamen mijn broer, zijn vrouw en mijn zoon helpen met opruimen en schilderen. Waar ik veel moeite heb met het wegdoen van objecten waar ik een herinnering aan heb, heeft mijn broer daar aanzienlijk minder moeite mee. Dat kan praktisch zijn. Met hulp van mijn familieleden is mijn woning al flink opgeknapt! Maar meer sessies zijn nodig.

Zondag begonnen mijn nieuwe bovenburen gelukkig niet al te vroeg met hun verbouwing dus enigszins uitgerust begon ik aan een klus: het schilderen van de keuken.

Ik had een buurvrouw op de thee en genoot het avondeten bij een andere.

Ook deze week een Engelstalig stuk gepubliceerd: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/start-acting-yesterday.html

En nog eentje: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/when-christian-kills-someone-is.html

Het liedje van deze week is een oude favoriet van mijn oudtante Mary (de zus van mijn oma aan moederszijde) zaliger. Lemon Tree van Trini Lopez:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Frits Bom

===================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

די מריו zei

Elke dag kun je groeien, als je maar bereidt bent om om je heen te kijken, te luisteren en te beleven.

Die Participatiewet moet toch ondertussen wel een keer verboden worden. Of zijn ze in Den Haag nog steeds niet slim genoeg.

Ik heb even de trailer bekeken, jij bent verontrust naar de mogelijke toekomst. Ik zie een voordeel. Er bestaan dan nog steeds mooie vrouwen.

De sloterplas.. daar heb ik toch familie wonen... owh jij bent echt erg, wacht ff.. ff googlen. Ja... bedankt, kun je niet gewoon de volgende keer zeggen. Onderderweg kwam ik weer langs de Sloterplas, daar waar Di Mario familie heeft wonen. ;-)

Succes met het schilderen van je huis. Doordat ik kleurenblind ben kan ik het verschil vaak niet zien van wat ik al gehad heb.. (of ik moet met donker over licht gaan) dus ik kom je maar niet helpen.

Love As Always
Di Mario

Iris Papilio zei

Trini Lopez, leuk en wat een heerlijk nummer om weer eens te horen!
Je hebt veel lieve mensen om je heen Terrence.. je kunt volgens mij met al je buren goed opschieten. Echt heel fijn!
Teveel info binnenkrijgen is niet fijn. Facebook is gedeactiveerd, open ik nog zelden. Geeft veel rust!
Ik heb ook wel eens periodes gehad in mijn leven dat ik teveel 'moest doen' van mezelf. Nu zit ik rustig 's avonds een spelletje te doen zonder dat ik me schuldig voel.
Alleen logjes lezen, dat trekt nog aan me. Ik lees lang niet meer alles, sla ook over als ik geen tijd heb gehad en ga dus ook niet alles meer inhalen. Geeft ook rust.
Je foto's van de Sloterplas zijn altijd prachtig. Ik zat daar vroeger op de Mulo in de buurt. En vrienden van mij wonen op het Osdorpplein en kijken uit op de Sloterplas. Lijkt mij ook heerlijk, op water uitkijken!
Groot gelijk dat je die bijstandsuitkering niet aanpakt. Mijn schoonzus is al jaren in de WW, heeft zo nu en dan werk, maar moet altijd schipperen. Uitkering erbij aanvragen is echt gedoe..
Ik wens je weer een fijne week Terrence!
Lieve groetjes

rietepietz zei

Die bijstand aanvullig is ook bedoeld voor mensen die géén betaals werk kunnen vinden, jij kunt dat gelukkig wel, beter voor je zelfrespect lijkt me.
Ik heb m'n bedenkingen bij "spullen gratis weggeven", al kán iets dat heel goedkoop is natuurlijk als "te geef" te boek staan. ;-)

kliefje zei

JAAAA! Blade runner! Hij was gaaf hè? :)

Anoniem zei

Gedoe rondom en met uitkeringen blijven vaak oneerlijk.

Vriendelijke groet,

Ankie zei

Goed bezig !!!