Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 27, 2011

Genieten

Toen m'n zoon gisteren thuiskwam van school zag hij mij een boterhamzakje met cornflakes staan pletten en wist meteen dat kip op het menu stond voor het avondeten...

Na de avondmaaltijd was ik naar een bewoners-informatieavond. Voor mijzelf als buurtbewoner maar ook als bestuurslid van het bewonersplatform. Het werd een informatieve avond en de koffie was goed. Een groot deel van de tijd stonden wij te discussiëren rond de info-borden met daarop de diverse scenario's voor herinrichting van een plantsoen. Al die tijd stond ik vooral te luisteren en hing mijn stok gewoon aan een stoelleuning te wabbelen.

Er werden af en toe een paar geniabele opmerkingen geplaatst door enkele aanwezigen en opeens was het tijd om af te sluiten.

Bij de avondwinkel vertelde de dame achter de toonbank mij onlangs op TV gezien te hebben. Best geinig om herkend te worden!

Verder heb ik mij gisteren ingeschreven bij nog een castingbureau om mijn kansen op betaald werk te vergroten. In het kader daarvan was vriend Pieter bij mij langsgeweest om foto's van mij te maken ten behoeve van mijn portfolio.

Bovendien heb ik een spannende schrijfopdracht ingeleverd, drie verse korte verhaaltjes geschreven, een hoofdstuk toegevoegd aan mijn roman in wording, de vensterbanken schoongemaakt en een wasje gedraaid.

Natuurlijk heb ik ook nog de tijd genomen om even van het heerlijke lenteweer te genieten.


14 opmerkingen:

Peter zei

Als stichtingsbestuurder herken ik wel dat 'de koffie gelukkig wel goed was', maar ik eet dan ook liever cornflakes in de morgen...

rob alberts zei

Platgeslagen cornflakes en kip dat maakt mij toch nieuwsgierig. Al eet ik eigenlijk geen vlees meer, toch wil ik graag dat recept leren kennen.
Mijn werk kost mij nu vooral heel veel energie. Maar volgende week ga ik van het mooie weer genieten.
Vrolijke groet

Di Mario zei

cornflakes? Is dat voor hetzelfde gebruik als ik paneermeel gebruik?

Love As always
Di Mario

Terrebel zei

@Rob en Di Mario: inderdaad fungeren de cornflakes als een soort paneermeel. Eerst lekker fijnmaken en dan lekker uitleven met kruiden: paprikapoeder, peper, basilicum, knoflook...wat je maar wil! Eigeel gebruiken als "lijn", de dun gesneden plakjes kipfilet door het mengsel halen en een paar keer om en om bakken in een koekepan met eem druppie olijfolie. Boontjes erbij, ananas, aardappel of rijst of zo en smikkelen! Je kunt de mix ook in zakjes kant en klaar kopen maar dat is behoorlijk duur. Bovendien is het stampen op een boterhamzakje met cornflakes errug leuk om te doen. Vindt m'n dochter trouwens ook!

Terrebel zei

Eh..."lijm" dus. Met een M.

Sjoerd zei

Helaas, met het weer is het over nu. Maar die tip met cornflakes is prima...

Salty Letters zei

Jij bent lekker bezig, en wanneer hoor je iets van/over je ingestuurde werken?
Genieten? Ja graag, vooral met alle mate (n).
Oei oei, die zon....... dan word ik ineens ijs-verslaafd. Jij ook??

Renesmurf zei

ja, als je herkend wordt gaat het de goede kant op! Wie weet zit er een vervolg in.

Terrebel zei

@Sjoerd: Het is leuk om te maken en ook nog'ns heel lekker. Wat kan een mens nog meer willen? :-)

@Salty: Binnen een paar weken komt m'n tweede verhalenbundel uit en het (vervolg)verhaaltje wordt zondag gepubliceerd op een ander blog. Morgen krijk ik uitsluitsel over een TV-opdracht, volgende week hoor ik of ik nasr Praag mag voor een opdracht en gisteren hoorde ik dat ik deze zomer mag optreden tijdens een festival in Dresden....Volgende week mag ik weer een thema-avond presenteren. Daarnaast mag ik eerdaags weer workshops Sociale Media geven. Dat gaat dus best lekker... ;-)

@Rene: waarschijnlijk hoor ik dat morgen al!

Terrebel zei

@Salty: Sinds kort zit hier een ijssalon om de hoek...gevaarlijk! ;-)

curieuzeneuzemosterdpot zei

dat was dus een lekker gepaneerd dagje, terrebel? ;-))

morgen weer? :-))

John zei

Van het lenteweer genieten is een strak plan, hoewel dat nu even in een aprildip zit :D

Anoniem zei

Dat laatste moet altijd voorrang hebben;-)

Salty Letters zei

Voor welke smaak val jij, Ter???
Ik bedoel de ijssmaak.

;)

Heerlijk dat er zoveel leuke dingen voor jou op het program staan. Ik wens je heul veul succes met alles.