Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, november 03, 2008

Vanzelfsprekend

Een apotheker is er niet bij gebaat dat U snel beter wordt. Liever heeft zij of hij dat U lange tijd afhankelijk bent van een bepaald medicijn. Welk medicijn de apotheker U verkoopt hangt af van de bonus die er aan kleeft. Wat menigeen al jaren vermoedde blijkt waarheid: apothekers verdienen grof door bepaalde medicijnen voor te schrijven. Dat dat doorgaand niet de goedkoopste producten zijn staat buiten kijf. Jaren terug was er al een huisarts die toegaf dat hij en bepaald medicijn alleen maar voorschreef zodat zijn dochter dan een fraai skijack kreeg van de geneesmiddelenfabrikant in kwestie. In 2007 "verdienden" alle apothekers samen zo'n 780.000 euro aan bonussen alleen al. Natuurlijk zijn er ook apothekers die het beste met de klant voor hebben en die het niet kan schelen of een geneesmiddelenfabrikant hun een weekendje Centerparcs cadeau doet op basis van de verkoopcijfers van een bepaald geneesmiddel. maar hoe zit dat met Uw apotheker? Misschien moet bij sommige fabrikanten en apothekers maar eens de belastingdienst op visite gaan...

Gisteravond kregen wij visite van vrienden Vincent en Jessica. Tijdens het babbelen bleek dat laatstgenoemde op het werk haar thee drinkt uit mijn oude kopje op de naschoolse opvang én blijken wij in de verte neef en nicht. De zoon van de broer van haar opa is mijn neef. Of zoiets.

Wij hebben wat last van de darmen. Of zoiets. Zowel m'n zoon als ik, alsook m'n moeder (en zelfs de verzekeringsagente die vandaag langs zou komen) liggen even in de lappenmand. Toch voel ik mij niet zo heel erg slecht.

Misschien komt dat wel door een telefoontje dat ik vanmorgen ontving: Ik ben aangenomen voor een rol in de musical The Elephantman! Komt ook niets te vroeg, deze baan (want dat is het) want het gaat even niet zo goed met de financiën. Hoewel ik al een tijdje recht heb op een aanvullende uitkering, verzekeringsgeld, een bijdrage vanwege m'n werk als raadslid, is het daadwerkelijk krijgen van al dat geld nog niet zo vanzelfsprekend.

Uit noodzaak ben ik tegenwoordig flink aan het beknibbelen op van alles en nog wat. Zo kwam ik erachter dat alleen al het klokje van de magnetron goed is voor ongeveer 14 euro per jaar aan stroomverbruik. Het lijkt niet veel maar het scheelt wel. Daarom is de link van vandaag
http://www.gripopmijnknip.nl/

Geen opmerkingen: