Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 03, 2019

De Gele Hesjes zijn ontevreden

De Gele Hesjes zijn ontevreden. Dat is de enige overeenkomst die ik kon vinden tussen de verschillende groepen mensen die een geel hesje aantrekken om op de openbare weg hun onvrede te uiten. Dat, en dat de meesten moeite hebben met de beheersing van hun eigen taal. En dat zij elkaar en zichzelf veelvuldig tegenspreken. En bovendien doorgaans geen idee lijken te hebben van waar zij nu eigenlijk voor of tegen zijn.

Zo vinden de meeste Gele Hesjes dat de belastingen omlaag moeten én dat de overheid meer geld moet besteden aan onderwijs en ouderenzorg. Zouden de Gele Hesjes dan echt niet weten dat onderwijs en ouderenzorg vooral worden betaald uit de belastingopbrengsten?

Niet dat ik de Gele Hesjes belachelijk wil maken maar kan iemand hen alsjeblieft vertellen dat je heel wat serieuzer overkomt wanneer je als groep én één lijn trekt én goed leert spellen. Zeker wanneer je in interviews vertelt dat je tegen buitenlanders bent 'want se sprekuh geeneens goet Hollants!'

Ik overdrijf nu wel een beetje maar het valt op, die slechte beheersing van de Nederlandse taal door Gele Hesjes. In Engeland is dat trouwens niet anders met de Yellow Vests:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

די מריו zei

Het is het niveau van een politieke partij waarvan de leider ook overal tegen is, tenzij hij voor is, maar dat is dan voornamelijk om tegen te spreken.

Love As Always
Di mario

suske zei

De gele hesjes trekken al lang niet meer aan één lijn. Daardoor dat er onrusten ontstaan tijdens betogingen. De hele zaak krijgt een slechte naam.

gerdaYD zei

Eerlijk gezegd erger ik me aan heel die beweging van de gele hesjes. Ze zijn in tegenstelling met de milieuactivisten alleen met de eigen portemonnee bezig.
Daar komt nu ook nog eens het gebrek aan een correcte taal bij....