Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 19, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Wereldwijd daalt het aantal mensen dat leeft in extreme armoede. En dat is goed nieuws. Heel goed nieuws zelfs: http://hetnieuwsvandevooruitgang.nl/2017/09/steeds-minder-mensen-extreem-arm/ In 1990 waren het er nog 1,9 miljard. Nu nog 'maar' 700 miljoen. Nog steeds best veel natuurlijk. Maar er zit een sterke stijgende lijn in. En dat is natuurlijk fijn.

Ook goed nieuws is dat er nog steeds mensen zijn die de moeite nemen om dieren in nood te redden. Hier een man die een stinkdier redt uit een benarde positie. Erg dapper!





Billy de Kat is een tevreden kat

De lolcat van deze week:

'Iedereen gaat voor de grote dingen in het lezen
zonder zich te realiseren dat het gaat om de kleine dingen'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

  1. Mooi dat mensen nog de moeite nemen om dieren in nood te helpen. En natuurlijk zijn er ook nog mensen die mensen helpen in nood.

    Je lolcat klopt zeker, alleen je vertaling is niet helemaal correct, maar dat zijn de kleine dingen ;-)

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat stinkdier had duidelijk te diep in de beker gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het stinkdier was te nieuwsgierig om te gulzig, dan gebeuren er ongelukken ook bij dieren. Zo heel gevaarlijk was het volgens mij nou ook weer niet om het dier te helpen, wél heel lastig want weet zo'n beest veel, dat je goede bedoelingen hebt en dan nóg had het fout kunnen aflopen, als dat blikje scherpe randen had bijv.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het geluk, ja, dat zit hem niet in het dure en zo, maar in de gewone dagelijkse dingen, lief zijn, helpen, genieten van wat er is, het leven is mooi, zeker zoals we in Nederland leven, wel te vervuild, wel dat we meer zouden kunnen helpen, maar we leven zonder angst en dat is een groot goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geluk zit overal om ons heen, en vaak kost het niets ook nog! Een vriendschap die mooi is, nou ja, dat zegt genoeg, bijvoorbeeld.

    Of de zon die toch doorbreekt, de kat die het naar zijn zin heeft al zijn de baasjes weg, en zelfs Picasso is milder en meer knuffelig thuis bij zijn oppas, hahaha

    Dat zijn de geluksmomentjes ;-)

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!