Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 14, 2011

Hervulbaar

Vrijdag eerst nog met collega Raoul gerepeteerd voor een show volgende week zaterdag en met buurvrouw Hetty een en ander besproken vanuit onze functies als bestuursleden van een stichting.

Zaterdag was voor Bar Burlesque in Den Haag. Een ontzettend leuk Burlesque feest waar ik zelf ook een en ander mocht doen op het podium. Heb de betreffende nacht ook dingen gedaan die ik - achteraf gezien - beter niet had kunnen doen. Dansen zonder mijn stok bijvoorbeeld. Nu voelde ik mij wel redelijk zeker omdat ook mijn fysiotherapeut op het feest aanwezig was. Hij was trouwens nog in de running voor de "Best Dressed Contest"! Hoe koel is dat?

Er waren nog wel meer leuke mensen zoals vriend Georges, Club-eigenaar Gerard en natuurlijk mijn geweldige collega's "on stage". Zoals gezegd had ik met sommige bezoekers beter niet kunnen doen wat ik heb gedaan maar...ik heb er geen spijt van! ;-)

Natuurlijk sprak men onderling ook over de situatie in Japan. Na aardbevingen en tsunami's staat het land er niet goed voor. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de duizenden doden. Een groter probleem is nu dat van de kerncentrales Fukushima die mogelijk op springen staan. Natuurlijk spreken woordvoerders sussende woorden. Lastig is dat wij daardoor niet weten of de situatie écht niet ernstig is of dat men alleen maar paniek probeert te voorkomen.

Een ander groot probleem is dat van het tekort aan vers drinkwater. je zou denken dat Japan als eiland omringd is door voldoende water maar zo simpel is het helaas niet.

Als het echt zo makkelijk was om drinkwater uit gewoon zeewater te halen dan was er ook voor ons geen probleem.

Wat!? Hebben wij een drinkwater-probleem dan? Misschien nog niet direct maar over 30 tot 40 jaar toch zeker wel. Althans, afgaande op de verwachte bevolkingsaanwas en het toenemend gebruik van vers drinkwater. Het zou enorm schelen als we minder zouden verspillen.

Ik bedoel maar: sommigen douchen dagelijks of zelfs twee maal per dag! Pure onzin, ons aangepraat door de zeepindustrie! Het is inmiddels aangetoond dat vrouwen vaker last hebben van allerlei infecties en (blaas)ontstekingen omdat zij zich in de regel vaker en grondiger wassen dan mannen. Een natuurlijk laagje vet en vuil beschermt ons juist tegen van alles en nog wat. En dan dus nog de waterverspilling.

Heel veel mensen laten gewoon de kraan lopen tijdens het tandenpoetsen en onze auto's poetsen we blinkend schoon met vers zoet drinkwater dat anderen (en wijzelf binnen twee generaties ook!) node moeten missen.

Bij de productie van die kleine waterflesjes die wie allemaal zo handig vinden voor onderweg of op het werk wordt een veelvoud aan water gebruikt. Meer dan er uiteindelijk in het flesje zit. Nederlands kraanwater is prima te drinken en zo'n flesje is prima hervulbaar.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van W.J. Maryson


12 opmerkingen:

Fokkio zei

Als we uit eten gaan vragen we meestal ook een karaf kraanwater.

Peter zei

Dat Japan en veel landen een tekort aan drinkwater hebben is duidelijk, maar voor ons geldt dat volgens mij echt (nog) niet. Maar echte details weet ik dan ook niet daarvan.

LUC zei

Knappe blog Terrence , maar je ziet je mag zoveel oefenen op zo'n rampsituaties , de realiteit is alijd onvoorspelbaar !

Di Mario zei

Grappig dat heel veel mensen niet beseffen dat we eigenlijk een waterprobleem hebben. Niet alleen qua stijgend zeewater, maar ook qua drinkwater. Natuurlijk komt er genoeg uit de kraan. En natuurlijk is het heerlijk fris en zoet (tenminste hier op de Veluwe). Maar dat gebeurd ook niet zomaar en dat kost ook geld en tijd en dus energie en milieu. We kunnen dus best wel met wat minder.

Love As Always
Di Mario

Door zei

Klinkt als een heerlijk weekend! Je mag me om mijn oren slaan, maar ik sta ook 2x per dag onder de douche. Weliswaar maar 1 minuut... maar toch. Heb ooit eens gelogd over mijn transpiratieprobleem en hiermee voel ik mij toch wat zekerder.
Fijne week!

suske zei

ik was me door de week wel eens op de ouderwetse manier : aan de lavobo. Zo gaat het ook en je bespaart heel wat water.

Leibele zei

Ik dans dan ook liever met iets mooiers dan met een stok.

thatfullmoonguy zei

Ha T! Ai, ja dat zijn allemaal moeilijke dingen.. die ramp is echt onvoorstelbaar hè.
Wat het drinkwater betreft, ik geloof zeker dat dat veel minder verspillend kan. Mijn bijdrage is, dat ik niks geef om (puur) drinkwater..
Wel gaaf dat feest. Ik vind altijd dat een echt geslaagd feest een prachtherinnering is om een tijdlang op te teren.

Dank je voor je bezoek...
Het is ook niet vrolijk, nee.. het is even weer een terugblik op een voorbije strijd. Een lange.
Maar de eindconclusie is dat ik ook van die persoon heb leren houden, voilà, niet slecht hè?

Groeten! Clemens.

John zei

Drinkwater is sowieso een groot wereldwijd probleem, dus in Japan hebben ze nu zeker ook een probleem met de distributie van het oh zo belangrijke vocht.

Anoniem zei

Het schijnt op dit moment duurder te zijn om 2 watersystemen aan te leggen dus verspillen we allemaal kostbaar drinkwater. En ik verspil dus rustig mee! Het spijt me maar zonder douche functioneer ik niet! In Frankrijk hebben we overigens wel altijd apart drinkwater in grote jerrycans voor het drinken. Met de rest douchen, wassen we. Etc

Pasula zei

Je hebt het prima naar je zin gehad als ik het zo lees, heerlijk dat soort feestjes!

Jetje zei

Onder onze tuin ligt een grote betonnen bak waar de regenpijpen van het huis op uitkomen. Dat water wordt gebruikt om de was te draaien. Ik was dus met gratis water. Maar ik kan er ook een tuinslang op aansluiten en de tuin besproeien, of de auto wassen. Eigenlijk zou zoiets standaard bij ieder huis moeten zitten.