Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, mei 06, 2010

Probleem

Na de workshop vanmorgen sprak ik nog met een aantal mede-cursisten. Ondermeer over ouders die zo druk bezig zijn met conflict-vermijding dat zij vergeten hun kroost respect bij te brengen. Ouders van nu hebben het per definitie "te druk". Je kunt je afvragen waarmee dan. De primaire taak ligt toch bij het opvoeden van de kinderen. Waar zijn ze dan zo druk mee dat ze daar geen tijd meer voor hebben?

Een ander voorbeeld van die moderne "drukte" is mijn contactpersoon bij het DWI. Zij heeft het "zo druk" met haar werk dat zij geen tijd heeft om contact te onderhouden met de haar toegewezen cliënten. Huh? Zo druk met haar werk dat zij geen tijd meer heeft om haar werk te doen?

Het zal wel aan mij liggen, maar dat begrijp ik dus echt niet.

Ik begrijp wél dat een dronken idioot die de rust verstoort tijdens de Dodenherdenking op de Dam wordt aangehouden. Maar ik begrijp niet dat een andere idioot die vervolgens "Bom, bom!" roept gewoon vrij mag blijven rondlopen. Dat is namelijk degeen die de échte paniek heeft veroorzaakt waardoor uiteindelijk ruim 60 mensen gewond raakten.

De hoofdschuldige blijft in mijn ogen de media die er doelbewust op uit is om mensen bang te maken. Dat verkoopt nu eenmaal kranten en dat is belangrijker dan het verkopen van de waarheid.

Volgens diezelfde media is er bijvoorbeeld een integratieprobleem. Maar waar dan? Al eeuwenlang leven bevolkingsgroepen min of meer vreedzaam naast en door elkaar. Maar ineens is dat een probleem. Wat is dan precies dat probleem?

Het is gewoon zo dat er Hollanders in de jaren '60 naar Australië emigreerden en ook vandaag de dag nog hagelslag nemen op hun brood en nauwelijks Engels spreken. Wij vinden dat geen probleem. De Australiërs ook niet. Gaat het echter om onze eigen buren die "al na vijf jaar hier wonen" nog nauwelijks Nederlands spreken en nog steeds het liefst hun eigen eten koken, dan is dat opeens wél een probleem. Maar waarom dan?

Hoeveel last heeft U er persoonlijk van dat Uw buren graag schapevlees eten en Berbers praten? Eigenlijk is er dus helemaal geen probleem.


8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik heb er ook geen probleem mee...

Peter zei

...maar d'r is toch geen probleem..?

Di Mario zei

Daarom ben ik blij met mijn extra aba-dag, dan kan ik dus nooit zeggen dat ik geen tijd heb. ;-)

En ik kan je vertellen, ga eens bij die buren op visite.. wedden dat je wordt uitgenodigd voor het eten.. En smullen maar.. heerlijk die nieuwe smakenin je mond.

Love As Always
Di Mario

www.brillie.nl zei

Conflict-vermijding? Ik doe er niet meer aan mee. Dan maar gebeuren. En nog niet op reageren.

John zei

Ook de overheid maakt mensen bang. Een bang volk is namelijk makkelijk in toom te houden.
Ik eet ook graag schapenvlees!

Marco zei

Ik heb er minder moeite mee als mijn buren een andere taal spreken dan wanneer al die autochtone schreeuwers in reactieblokken op krantensites hun mening over allochtonen verkondigen. Dat doen zij vaak in wel zulk slecht Nederlands dat het amper te lezen is wat ze nu precies bedoelen.

Terrebel zei

@Marco: Kijk, dat is tenminste een écht probleem dat je daar aankaart...

Anoniem zei

door wat er vorig jaar gebeurt is op koninginnendag is iedereen tijdens zulk soort dagen hyper.

Als er dan maar iets is krijg je gelijk een kettingreactie. Dronken man, andere man ziet koffer raakt in paniek gilt en dan is ierdereen in paniek.

Of hij dan opgepakt moet worden???

citroentje