Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 31, 2005

Slordigheidje

Slordigheidje

Minister Cees Veerman loog toen hij zei dat hij zich niet met de bedrijfsvoering van zijn landbouwbedrijven in Frankrijk bemoeide. Bij elk feit wat wordt ontdekt over zijn frauduleus handelen heeft zijn woordvoerder het over "een slordigheidje". Eerdaags staat komt de uitdrukking "een veermannetje" in zwang wanneer men "een slordigheidje" bedoelt. Had hij in eerste instantie alleen de schijn tegen, nu spreken ook de feiten in zijn nadeel. En nu? Zeggen zijn partijleden het vertrouwen in hem op en mag hij verder leven op wachtgeld of vergeeft men hem dit "foutje" (Je beleid als minister dusdanig uitstippelen dat met name mensen die minister van landbouw zijn en Cees Verman heten worden bevoordeeld) en blijft hij gewoon aan als minister? Al eerder verzocht ik hem om een reaktie op de aantijgingen maar behalve een ontvangstbevestiging van het ministerie nog niets mogen ontvangen.

Dit in tegenstelling tot de mortuaria in Bagdad. Wat zelfs Amerikaanse soldaten niet lukt krijgt paniek wél voor elkaar: ruim 600 mensen vonden de dood toen zij op de vlucht sloegen voor geruchten over zelfmoordcommando's die actief zouden zijn bij een religieuze bijeenkomst. Dat George Junior verantwoordelijk is voor de dood van zo'n 80 burgers de dag ervoor bij het bombarderen van een woonwijk waarin een mogelijke terrorist (die overigens neit is gevonden) zich zou schuilhouden staat daarbij in schril contrast.

De film met Audrey Tautou die ik gisteravond zag gaf mij bijna datzelfde gevoel dat ik al had bij het zien van Amélie. Ik hou er altijd wel van als een film mij vervuld van hoop.
Eigenlijk hebben "wij" het toch best wel goed, hoor. Doe voor de gein maar'ns deze test om te bepalen hoe goed eigenlijk.

Vandaag hebben wij de lunch genuttigd bij de jarige Tante Mary (86 jaar inmiddels!), hebben we daarna de laatste roddels over de buurt aangehoord bij de kapper waarna wij de wekelijkse boodschappen deden en ondermeer muntbladeren haalden voor onze eigen muntsiroop. Lekker fris met deze warmte. Terwijl de aardappelen op stonden vermaakten wij ons (én buurvrouw Hetty) met een balvangspel gebasseerd op het oeroude Baskische Pelota.

Geen opmerkingen: