Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 05, 2005

WW

WWGooglewhack:

gedraaide scoubydou maken
Was vanmorgen bij het CWI voor het opnieuw aanvragen van mijn lopende WW-uitkering.
Heb daar niet alleen gezellig zitten kletsen met buurvrouw Ingrid maar ook met een aardig heerschap dat mijn aanvraag in behandeling nam.
Blijkt dat er nieuw recht is ontstaan na afloop van mijn meest recente dienstverband.
Meest nijpende probleem is nu de kosten van de kinderopvang.
Zonder werkgeversvergoeding kan ik die niet opbrengen. Het UWV treedt echter niet op als vervangende werkgever, behalve waar het de belastingdienst betreft bijvoorbeeld.
Om nu wel in aanmerking te komen zou ik moeten deelnemen in een reïntegratieproject.
Om voor deelname in aanmerking te komen moet je als werkloze echter vrijwel onbemiddelbaar zijn. En dat ben ik niet.
Er zijn meerdere oplossingen: Ik haal m'n zoon van de opvang en ga de bijstand in (dat is tenminste blijkbaar wat de overheid vna mij verlangt) of mijn contactpersoon verzint nog een list om mij toch dat reïntegratie-project in te sneaken.
Natuurlijk kan ik ook nog m'n zoon ter adoptie afstaan, politiek asiel aanvragen in Cuba of een rijke vrouw (man mag eventueel ook) huwen. Maar dat zijn de minder reële opties...Vanmiddag mocht Ferdinand naar oma terwijl zijn vader was gestrikt voor een promotionele fotoshoot ten behoeve van The Rocky Horror Picture Show.
Het was bijzonder vermakelijk om samen met twee andere castleden in vol ornaat door de binnenstad van Amsterdam te lopen en op strategische plekken foto's te maken.
In totaal zijn er een paar rolletjes doorheen gegaan. Verreweg de meeste daarvan zaten niet in het toestel dat wij bij ons hadden...

Geen opmerkingen: