Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, januari 22, 2004

Nieuwe hersenen

Vaak beginnen wij de dag met tijdens het ontbijt kijken naar Totally Spies.
Kent U dat? Vanmorgen mijzelve getrakteerd op een fles dropshot en een gesprekje met Aoife. M'n zoon bleek gisteren op school te hebben meegedaan aan een open podium terwijl zijn arme vader onwetend was. Sowieso mochten er geen ouders bij zijn en was eea slegs bedoeld voor de onderbouw. Maar toch...
Ferdinand is inmiddels lid van de gevorderden groep op de Technisch Lego club en dat is te zien ook. De meest ingewikkelde bouwstukken hebben geen geheimen voor hem. Net zo min als voor hem de bouwstenen van het leven omgeven zijn door mysterie. Voor hem is het allemaal duidelijk. Zou hij dan toch zo'n zogeheten Nieuwe Tijds kind zijn? Deze groep kinderen wordt ook wel Indigo-kinderen genoemd, naar de kleur van hun aura. Het zou zomaar kunnen. Ook al vertoont hij niet de tekenen van hyperactiviteit die vaak wordt toegedicht aan deze groep. Voor de rest komen de kenmerken aardig overeen. Kent U wellicht iemand die aura's kan zien om er zo achter te komen of dat van mijn zoon toevallig donkerblauw is?
Op het werk aangekomen bleek dat collega Jennifer zich had ziekgemeld. Niets ernstigs, hoop ik. Zo geschiedde het dat vaste invalkracht Marieke de kinderen en mij assisteerde bij het pannekoeken eten. Mjammie!
Gisteren was het weer tijd voor de nagenoeg wekelijks razzia op het Museumplein. Dit keer werd er vooral gelet op brommerrijders en werden er enkele bekeurd wegens het opgevoerd zijn van hun rijtuig danwel vanwege het niet goed vastzitten van de helm. Goed zo, Amsterdamsch politiekorps: dat is dé manier om een einde te maken aan de zware criminaliteit. Door deze geweldige aktie van jullie zullen de nazaten van Klaas Bruinsma en consorten zich wel tweemaal bedenken voordat zij besluiten het kinbandje van hun brommerhelm los te laten hangen...


Wellicht moeten de machthebbers in dit land maar eens leren jongleren om hun hersens te trainen in goed gebruik. In plaats van agenten te laten controleren op loszittende helmen zouden zij kunnen worden ingezet om verkrachters van 11-jarige vrouwelijke inwoners van de hoofdstad op te sporen. Maar waarom zouden zij als de kijkers van de regionale TV-zender AT5 dat net zo goed kunnen?

Dr. Arne May van de universiteit van Regensburg heeft (met zijn team) een unieke ontdekking gedaan: de structuur van de hersenmassa kan worden gewijzigd! Hersenen, zo blijkt uit onderzoek onder jonglerende menschen, zijn dynamisch. Waar wacht U dus op? Ren naar de winkel en koop jongleerballen! Mochten ze voorlopig niet leverbaar zijn vanwege de onverwacht grote vraag, dan kunt U oefenen met sinaasappelen.

Geen opmerkingen: