Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 17, 2011

Succes

Gisteren een potje lopen strijken, de toiletpot schoongemaakt, wat puntjes op de i gezet voor mijn tweede verhalenbundel en een paar bladzijdes verder geschreven aan m'n eerste roman. Verder het een en ander uitgezocht voor een stichting waar ik voor werk en mijn zoon gefeliciteerd met zijn 9.8 voor Frans.

Vanmorgen (half 10 tot half 12) kwam ik diverse bekenden tegen op een netwerkborrelontbijt voor zelfstandigen en voor de lunch (van 1 tot drie) sprak ik met de dame die eerdaags een praatje komt houden op een thema-avond die ik mag mede-organiseren en presenteren. Met vriend Georges later in de middag (half vier) nog even gezellig een kopje koffie gedronken in een lokaal etablissement. Daarna met mijn zoon een uurtje (van 5 tot 7...)zitten gamen.

Intussen nog een stapeltje kijkschijfjes te koop gezet via Bol.com en al snel zelfs eentje verkocht! Mocht u er ook eentje willen kopen uit mijn verzameling dan kunt u klikken op deze link. U leest het: ik had weer eens een heerlijk dagje.

En dat allemaal zonder haast. Haast is nergens goed voor, is mijn mening. Kent u iemand die ooit profijt heeft gehad van haast hebben? Naast hartspecialisten dan en de mensen die betaald krijgen om dode lichamen van treinen af te schrapen? Ik niet.

Mijn tip om te genieten van het niet-hebben van haast:

Heel simpel: ga een redelijk drukke straat op, zoek een plekje waar je niemand in de weg staat en kijk vol verbazing naar al die mensen om je heen die alleen maar haast lijken te hebben. Soms pik je er het gezicht uit van iemand die dat eigenlijk ook maar raar vindt en opvallend vaak zullen jouw blik en die van hem of haar elkaar kruisen. De glimlach komt dan helemaal vanzelf...succes!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Michael Gough


11 opmerkingen:

suske zei

ik zoek de drukte nooit op. Geef mij maar rustige plekjes om lekker te chillen.
Even in uw DVD zitten snuisteren, maar niets gevonden die ik zou willen in mijn bezit hebben.

Di Mario zei

Hoe doe je dat; lopend strijken? ;-)

DVD's door gekeken, maar niets van mijn gading.

Love As Always
Di Mario

John zei

Ha, als je hier woont onthaast je binnen een week, en merk je nooit meer wat van drukte of haast als je in die drukte en gehaaste wereld bent. Maar het gros van de wereld draait met een gehaaste vaart alsof het een lieve lust is.

Anoniem zei

Zoals de Chinezen zeggen: als je haast hebt moet je even gaan zitten

Pasula zei

Haast is idd een tijdsbeeld. Gewoon een paar minuten eerder opstaan en je kunt alles met gemak doen. En een goed horloge kopen scheelt ook.

Roelien zei

Haast geeft mensen het gevoel dat ze iemand zijn.
Zie mij eens rennen en druk doen.

Het is een vermomming.

Trouwens, lichamen van treinen afschrapen, bleh, ik heb het een keer van dichtbij gezien (stond er zo'n beetje naast helaas) en dat beeld raak ik nooit meer kwijt. Daar vergaat je de haast ook wel van....

Fokkio zei

Dat is wel een leuk idee: gaan kijken naar mensen die zich haasten. Ik zal er wel voor naar de stad (de stad = Groningen) moeten. Hoewel mensen zich hier ook wel haasten valt dat iets minder op.

Sjoerd zei

Gebrek aan planning van anderen hoeft niet te leiden tot haast aan mijn kant...

LUC zei

Vooral dat wandelend strijken zegt me wat !

Gwennie zei

Een potje lopen strijken....?? Doe dat eens voor!! ;-)
Ik zie het helemaal voor me: een glazen potje, of misschien een porceleinen, en dat dan lopend strijken... Hmmmm...

rob alberts zei

Graag zit op stations te kijken naar de wirwar van mensen. Ik geniet dan vooral van de rust in mij zelf.
Vriendelijke voorjaarsgroet.
PS1: ook voor mij niets tussen je koopwaar