Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, april 10, 2010

Verdwijnen

Zit nog vol van de aardbeien, het stokbrood, de paprika-wokkels, de stukjes banaan en de lange vingers. Alles gedoopt in vloeibare chocolade...Lekker! Met m'n dochter samen Kim Possible gekeken op kijkschijf en een paar avonturen van Het Molletje via Youtube. Erg handig, dat internet!

Slimme bedrijven gaan handig om met de aanstaande bezuinigingen door nu al workshops daarover van honderden euro's aan te bieden aan managers en andere geïnteresseerden. "Hoe wordt mijn bedrijf straks beïnvloedt door de overheidsbezuinigingen?" is zo'n titel. Slim of doortrapt en bijna in strijd met de goede zeden?

De SGP handelt in strijd met het Internationale Vrouwenverdrag. Zo oordeelde de Hoge Raad. Terecht natuurlijk, want vrouwen verbieden lid te worden van je vereniging is echt niet meer van deze tijd.

Uit het artikel: "De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, oordeelde in 2007 dat de subsidiestop die de SGP eerder kreeg opgelegd, onterecht was. Er waren voldoende andere partijen waar vrouwen wel volwaardig lid van kunnen worden, luidde de redenering."

Een vreemde redenering natuurlijk. Die zou nachtclubs kunnen toestaan om Marokkanen de toegang te weigeren "omdat er nog genoeg andere nachtclubs zijn waar Marokkanen wél naar binnen mogen."

Op zich niets mis met discriminatie. Dat betekent gewoon dat je onderscheid maakt tussen (groepen) mensen. Ik begin een hekel te krijgen aan al die politiek correctie types die vinden dat Sinterklaas best ook door een neger gespeeld kan worden en dat ook Sneeuwwitje in de musical best vertolkt kan worden door een duidelijk Surinaamse actrice. Wat een stierepoep!

Waarom moet Anne Frank altijd gespeeld worden door een schattig (blank!) meisje met een grote neus? Ik wil dan wel een toneelstuk zien waarin Anne gespeeld wordt door een Antilliaanse mannelijke bodybuilder met een piepstemmetje. Of een "Big mama" met dubbel F die Hitler speelt in een nieuwe film over diens leven.

Gaat toch heen met dat politiek correcte gedoe. Als je de waarheid geen onrecht wilt aandoen laat je het uiterlijk van (al dan niet verzonnen) historische karakters gewoon intact. Zo.

Rita Verdonk is met haar oogappeltje "Trots op Nederland" ook niet tegen discriminatie. Sterker nog: IJzeren Rita vindt dat elke uiting van geloof of overtuiging geweerd moet worden uit het openbare leven en discrimineert daarmee in feite élke groep mensen in Nederland. Zo wil zij een absolute scheiding van kerk en staat. Een nobel streven waarmee de Christen Unie, de SGP en het CDA zich niet meer mogen profileren als christelijke partijen. Zo mag ook TON...pardon...TROTS straks niet meer uitdragen dat zij een beweging zijn die staat voor "Nederland voor de Nederlanders" en moet dan de Nederlandse vlag uit het logo verdwijnen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Malcolm McLaren en dat van Lech Kaczynski


13 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Lange vingers was toch niets uit mijn OMAs tijd, dacht ik zo.

Mededeler zei

Welke vrouw wil nu lid worden van een club die haar als lid wil.
Zelfs ik wil geen lid worden van een club waar ik welkom ben.

Sjoerd zei

iedere partij zou een afspiegeling moeten zijn van de nederlandse samenleving. Dat is pas discriminatie. Dan kunnen de meeste partijen meteen uit de kamer vertrekken.

suske zei

in de film Jesus Christ Superstar was Judas toch ook een neger. Mocht dit dan ook niet ?

Terrebel zei

Lol @Mededeler.

@MrFrancky: Hoogst waarschijnlijk was ook Jezus een neger. Maar Sinterklaas en Sneeuwwitje (let op de naam!) ware toch echt blank.

John zei

Discriminatie is zo not done. Maar het is aan de orde van de dag in bijna elke straat in elk dorp of stad..

Anoniem zei

Vrijheid laat zich niet beteugelen door regelgeving. Hoe bestuursrechters daar ook over mogen oordelen.

Renesmurf zei

Ik vind juist dat de SGP vrouwen moet kunnen weren, als zij dat willen.
Ik heb dan weer een hekel aan bemoeienis dat anderen gaan bepalen wat wel of niet mag.

Peter zei

De laatste stuiptrekkingen van Trots Op Rita. Malcolm's vertrek vind ik persoonlijk triester.

Liesbeth zei

Dat zou toch niet kunnen Terrebel, Anne Frank door een Surinamer of wat voor nationaliteit dan ook. Ze moet toch op de echte lijken of niet? en zo'n grote neus had ze ook niet

Terrebel zei

@Liesbeth: Toch zijn er mensen die beweren dat Zwarte Piet best blank kan zijn. Onzin. Moren waren helemaal niet blank. En over die neus overdreef ik een beetje, hoor...;-)

@Renesmurf: Dus moeten discotheken ook maar groepen kunnen weren? Stel je voor dat Amsterdam met Koninginnedag wordt afgesloten voor Groningers...dat moet ook maar kunnen? Moet toch artikel 1 van onze Grondwet maar worden afgeschaft?

@Peter: Na 9 juni zal ook Rita besluiten de rest van haar jaren te wijden aan haar gezin. Let op mijn woorden...

Di Mario zei

Het is maar waar je lid van wilt worden. Gaat Roodkapje nou de volgende keer met een zwart kapje op weg?

Love as Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik vind als je een geloof hebt dat je daar achter mag staan, en als je vindt dat vrouwen minder zijn dan mannen dan mag je dat vinden.
Dan komen ze nooit verder, gelukkig.