Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, maart 05, 2010

Zware shag

Rustig dagje vandaag. Beetje foto's sorteren, beetje koelkast schoonmaken, beetje thee drinken met buurvrouw Winonah, beetje werken aan m'n reisverslag (nog even geduld!), de laatste spullen uitpakken van onze skivakantie en op het einde van de dag met m'n zoon naar de film. Het werd Percy & The Olympians: The Lighning Thief.

Zoals verwacht: een flinterdun verhaaltje, veel voorspelbaarheid, een meer dan redelijke hoeveelheid inconsistenties maar een redelijk vermakelijk verhaal over vriendschap, moed en trouw. Althans, naar mijn mening. U kunt er natuurlijk heel anders over denken omdat U een geheel andere smaak heeft dan ik.

Gelukkig maar dat de meesten een andere muzieksmaak hebben dan ik. Onlangs dwong ik mijzelf een middag lang te luisteren naar een hits-programma van TMF. Het kijken naar de clips hield ik al snel voor gezien want na het zien van twee clips kon ik al voorspellen hoe de anderen eruit zouden zien. Met de muziek zelf was het al niet veel anders. Alle deuntjes verliepen volgens exact hetzelfde concept. Bijna alsof er wereldwijd maar één producers-team is dat die muziekjes op de markt brengt.

Natuurlijk is ook muziek slachtoffer van de vrije markt-economie. Marketing-bureaus doen onderzoek naar wat de meeste mensen van de doelgroep willen horen en geeft dat door aan de opdrachtgevers. Die sturen vervolgens scouts naar modellen-bureaus en schoolpleinen. Niet veel later houdt een choreograaf zich bezig met niet al te ingewikkelde danspasjes, werkt een meneer of mevrouw met hulp van een computer het juiste aantal Beats Per Minute uit, wordt een stylist(e) aangetrokken die zich met kapsel en houding bemoeit en bedenkt een image-maker een gimmick.

Intussen is een drukkerij al druk met het maken van agenda's, posters en koffiemokken met daarop de afbeelding van de artiest(en). Binnen een paar maanden ziet het publiek iemand zingen en dansen die het ondergoed aan de buitenkant draagt, zware zwarte oog make-up gebruikt, de spijkerbroek achterstevoren aanheeft, een wangpiercing bezit en/of de linkerschoen aan de rechtervoet draagt en omgekeerd. Of zoiets.

Er zitten ongetwijfeld goede en goedbedoelende artiesten bij maar in vijf uren tijds heb ik er niet eentje voorbij horen komen. Misschien ben ik nu echt oud geworden...

Ouders die hun kind een "opvoedkundige tik" geven bedoelen het ook vast goed en zelf kregen zij die vroeger hoogstwaarschijnlijk ook. Dus zo slecht kan dat toch niet zijn? Natuurlijk niet. Tenminste, als je er geen probleem mee hebt dat je kind iets doet uit angst en niet uit zichzelf. Ongetwijfeld zijn er kinderen bij wie de methode goed werkt.

Zoals er ook mensen te vinden zijn die 100 zijn geworden, al rookten ze vanaf hun vijftiende elke dag een pakje zware shag.

Hierbij een klein voorproefje van de foto's van onze reis naar Tsjechië. Ons uitzicht vanuit het hotelraam.

En zelfs een filmpje. Zo gemaakt dat het lijkt alsof die van de hand komt van de Noor Amundsen...10 opmerkingen:

Di Mario zei

Weet je zeker dat de zender niet op repeat stond. Muziekclips hebben me nooit kunnen boeien. Muziek moet je luisteren en voelen.

Love As always
Di Mario

Sjoerd zei

Volgens mij ben jij echt oud aan het worden. Ik draai op mijn leeftijd nog steeds iedere dag top 40 werk. En ik zie er ook nog steeds mooie nummers bij komen.

www.brillie.nl zei

Ik rook al jaren niet meer mee...

Angel zei

Ik volg TMF al jaren niet meer, maar kan het nummer van Robby Williams Morning Sun wel erg waarderen.

Fijn weekend, liefs

curieuzeneuzemosterdpot zei

gelukkig zijn we allemaal anders en hebben we niet dezelfde smaak!
't zou een saaie boel worden?

mss zo saai als de clipjes van vandaag?

jouw 'clipje' mag er best zijn! :-))

gezellig weekend, terrebel!

suske zei

Er wordt geen geld meer gespendeerd in artiesten en hun muziek en dat kan je horen. Als je weet welk budget mensen als Madonna kregen bij de aanvang van hun carriere en dit vergelijkt met wat een cd opname nu kost, dan begrijp je het wel.

John zei

Het is heel simpel. De muziek industrie draait al jaren op het zelfde concept

klaproos zei

vind jij een manier uit terrebel om de muziekindustrie wakker te schudden en wat nieuws te brengen :-)

zware shag ,uche uche nee dank je wel niet voor mij ik rook niet ( meer )


je filmpje en foto.. hihi, da's familie van elkaar :-)

Renesmurf zei

Marktwerking maakt alles kapot.
Leuke creatieve muziek mag alleen in de avond op 3fm, en op de commerciele zenders komt het helemaal niet voorbij.

Gwennie zei

Nee, de film ken ik niet.... En roken doe ik gelukkig ook niet (meer)!! Kan het je aanraden, hoor... ;-)
Ehhhh... vrijdagverhaaltje??