Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juli 01, 2007

Wereld

Was leuk om gistermiddag samen met oud-collega René 'ns te gaan kijken hoe het er bij onze vorige werkgever, The Amsterdam Dungeon, voor stond. Een paar gezichten waren bekend maar vooral bij de acteurs-groep waren er veel nieuwelingen.

Had gistermorgen met m'n moeder en zoon afgesproken in haar nieuwe huisje om te zien hoe ver de aannemer al was gevorderd met de renovatie. Heel typisch: nadat m'n moeder had gedreigd een maand geen huur te betalen waren er opeens geen zieken meer bij de woningbouw en waren er dus opeens wél voldoende mensen voorhanden om haar nieuwe keuken te plaatsen. Het zou ook woningbouwverenigingen verplicht moeten worden de renovatie af te hebben voordat de sleutel wordt overhandigd.

Binnenkort wordt de voor het paspoort verplichte pasfoto gemaakt door de ambtenaren die het paspoort moeten uitgeven. Als ze dan nog gaan zeuren dat je linkeroor maar voor 92 procent zichtbaar is en dat dus de foto opnieuw moet worden genomen hebben zij dat volledig aan zichzelf te danken. De foto-vakbranche is boos omdat zij omzet zullen verliezen. Tsja...moet ik dan maar boos worden op ouders die hun kinderen zelf opvangen in plaats van naar de opvang te sturen? Moet de directeur van Mercedes boos worden op Connexxion omdat die voor minder geld mensen vervoert? Zo kun je nog wel even aan de gang blijven natuurlijk! Shell zou boos kunnen zijn op Ingenieur Guy Negre die de auto ontwikkelde die rijdt op perslucht.

Hier in huis werken de meeste zaken op het lichtnet. Vandaar dat het laatst een beetje mis ging: de stroom was namelijk uitgevallen. Voor een paar uurtjes slegs maar toch lang genoeg om voor ergernis te zorgen. Al was het maar dat de klokken in huis weer opnieuw moesten worden ingesteld. Met m'n zoon samen alle klokken in huis synchroon gezet maar vreemd genoeg zat de volgende ochtend weer hetzelfde verschil tussen de diverse klokken. De ene liep als vanouds twee minuten achter, de ander vier minuten voor en de ander tien minuten voor. Ook de pc was een beetje weigerachtig maar inmiddels schijnt alles weer te werken. Nu ik nog...

Had vrijdag een sollicitatiegesprek en hoor dinsdag of men verder met mij in zee wil. Het gaat om een contract voor 18 uren per week met daarbij een opleiding. Zal dus wat erbij moeten doen om in elk geval de vaste lasten te kunnen betalen. Anders kan ik beter met een uitkering blijven zitten. Dan hou ik er maandelijks meer geld aan over. Heb ik in elk geval al die jaren niet voor niets premie afgedragen!

Aan de SP draag ik m'n raadsvergoeding af waarna ik een onkostenvergoeding terug ontvang voor m'n werk als deelraadslid en natuurlijk gezellige vergaderingen. Zoals vanmorgen een fractie-overleg bij mij thuis. Het werd eventjes hectisch iets eerder op de dag omdat ik tegelijkertijd werd gebeld door de fractie-voorzitter (op de mobiel) én door het evenementenbureau (op de vaste lijn) voor welke ik komende maandag in een nachtclub werk. Bovendien belde de moeder van m'n zoon aan en liet ik haar uiteraard even binnen. Wel zo menselijk ook, aangezien zij niet meer welkom is in de inrichting en haar vriend haar -volgens eigen zeggen- alleen maar binnen laat wanneer ze bier meeneemt. Waar gaat het heen met de wereld?

Geen opmerkingen: