Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 16, 2005

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon

"U spreekt met het GDS, de Gemeentelijke Dating Service. Uit onze gegevens blijkt dat U drie mannen op rij hebt afgewezen als nieuwe levensgezel. Hierdoor laat U ons helaas geen andere keus dan Uw bijstandsuitkering te beëindigen. Goedemiddag."
Bijstandsmoeders in Enschede zouden, als het aan de lokale VVD-fractie ligt, eerdaags zo'n telefoontje kunnen verwachten. Deze groep conservatieven zal de bijstandsvrouwen van Enschede wel even aan de man helpen "opdat zij niet meer afhankelijk zijn van een uitkering." Gemakshalve gaan zij er blijkbaar van uit dat elke Enschedese manlijke vrijgezel een goede betrekking heeft met een navenant salaris waarvan hij graag een deel afstaat aan een vrouw die tegen wil en dank aan hem gekoppeld wordt. Leuk plan, hoor!

De zaak rond de "terreurverdachten", waaronder de beruchte Samir A., ontspint zich als een herhaling van de oorlog in Irak; die was begonnen vanwege de vermeende aanwezigheid van massavernietigingswapens. De (mogelijke..) leden van de Hofstadgroep zouden massaal wapens aan het inkopen zijn en om die reden geobserveerd en aangehouden. Kleine lancune in het verhaal van Justitie: er zijn geen wapens aangetroffen waardoor elk argument voor aanhouding hard wegvalt. Foutje. Maar intussen is de bevolking nog meer angst aingeboezemd en zijn zelfs Wouter Bos en Femke Halsema onder extra beveiliging gesteld.

Misschien moeten we bij The Amsterdam Dungeon ook maar extra beveliging regelen want er wordt een ware toeloop op kaartjes verwacht. Op de opening vandaag bleek dat al. Hoewel de "testrun" gisteren niet geheel vlekkeloos verliep mag van een succes worden gesproken, getuige alleen al de klame handjes van m'n zoon, gevoeld door oma, toen zij ondergetekende aan het werk zagen. Ook buurvrouw Hetty, haar man Vincent en vrienden Stefan en Marieken hebben het naar hun zin gehad. Laatstgenoemden hadden niet alleen nog een paar nuttige opmerkingen maar bleken ook collega Wieteke te kennen! De wereld is een dorp...

Na een evaluatie was het tijd om een niet onaanzienlijk deel van het dagloon via de afwateringsgelegenheid van Ierse pub The Tara in gewijzigde vorm in het riool te laten verdwijnen. De groep die daarna nog naar de Chinees ging was al iets kleiner en tegen de tijd dat er een café was bereikt waar ook stoute sigaretjes gerookt mogen worden waren er nog maar vier mensen over...Met andere woorden: ik heb het maximum gehaald uit m'n vrije avondje. na het uitslapen (hoera!) de achterstallige huishoudelijke klusjes afgewerkt om vervolgens samen met buurvrouw Johanna Ferdinand op te halen vanaf vriend Maurits. Bij thuiskomst even bij buurvrouw Hetty op de thee om samen met haar zoon, diens vrouw en haar man hun bezoekje aan de Dungeon van gisteren te evalueren.

Ferdinand heeft vandaag pasta gekookt en vanavond ga ik vanwege een kleine verkoudheid maar weer vroeg onder de wol.


Geen opmerkingen: