Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com Ên via Lulu.com!

dinsdag, juli 19, 2005

Saai

Saai

Saai niet, al die verhalen over UWV, CWI en GSD. Niet dan?

Maar lang niet zo saai als boek nummer 13 van dit jaar: And What Do You Do? van Sarah Long.
Het vertelt het verhaal van een saaie Engelse huisvrouw die in Parijs woont met haar saaie Franse echtgenoot en samen met hem twee saaie kinderen heeft. Zij gaan regelmatig naar saaie etentjes van saaie zakenvrienden die wonen in saaie huizen in saaie buurten terwijl de saaie au-pair thuis blijft bij de kinderen en daardoor haar saaie clubavond mist. Manlief vindt zijn vrouw zo saai dat hij besluit er een saaie minnares op na te houden die hij stiekem meeneemt naar saaie restaurants. Op advies van een saaie vriendin besluit de vrouw des huizes er een minnaar op na te houden. U raadt het al: ook hij blijkt saai. Het boek eindigt ook op een saaie manier maar hoe precies dat mag U zelf gaan lezen in dit toch wel intrigerende boek.

Het betreft overigens een boek dat ik niet zelf officieel heb gekocht noch officieel heb geleend.
De kans is dus erg klein dat de heren Donner, Remkes en Verdonk erachter komen dat ik ooit kennis heb genomen van de inhoud. Wist U dat zij sinds kort van elke inwoner van dit mooie land aan de Noordzee kunnen en ook mogen inzien wat hen drijft en bezighoudt?
Elke instelling is vanaf heden verplicht informatie aan de overheid te overhandigen wanneer daarom gevraagd wordt "in het kader van onderzoek". Uw AH-bonuspas, bibliotheekkaart, videotheek-pasje, boekenclub-lidmaatschap, Wehkamp-bestelgeschiedenis maar ook Uw e-mailgedrag en telefoonverkeer...alles kan nu worden bekeken zonder dat U daarvan op de hoogte wordt gesteld. Een geruststellende gedachte, niet? Als iemand dus "Fahrenheit 911" huurt, de volgende dag een natuurkunde-boek leent uit de bieb, bij Albert Heijn tientallen liters terpentijn haalt en vervolgens zijn beste vriend mailt met de boodschap:"Morgen gaat het gebeuren" weten we dat er hoogstwaarschijnlijk de volgende dag een bom gaat ontploffen. Alleen nog niet waar, bijvoorbeeld. Om maar een kleinigheidje te noemen. Om nog maar te zwijgen over de paar honderduizend mensen aan extra personeel die moeten worden aangetrokken door de AIVD om iedereen in de gaten te kunnen houden...

In Engeland gaat men nog een stapje verder: vanaf december is het bijvoorbeeld mogelijk George Junior strafrechtelijk te vervolgen. Het aanzetten tot terroristische daden wordt dan namelijk strafbaar.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van William Westmoreland.

Geen opmerkingen: