Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, november 06, 2004

Lang geleden
Googlewhack:


link:SsW6gMzXI-cJ:www.0x1fe.org/
Gisteren had ik het zijdelings al even over de Edmund Burke Stichting door haar directeur te noemen. Vandaag vertel ik U over een paar ideetjes van hen.
Zo wil de stichting fraude met subsidies tegengaan. Een nobel streven.
Als het aan hen ligt zal subsidie-fraude zelfs niet meer voorkomen!
En hoe wil men dat bereiken? Welnu: je schaft subsidie-regelingen gewoon af. Als instellingen en personen bestaansrecht hebben bewijzen zij dat zelf wel. De overheid moet zich daar niet mee bemoeien. Een stichting moet zelfbedruipend zijn of haar geld uit rechtse kringen in Amerika verkrijgen, zoals voornoemde stichting.Ook schermt de Edmund Burke Stichting graag met de toverformule "Vrije Marktwerking". Zoals die ook geldt voor de platen-industrie en in de bouw. Daar werkt't al jaren fantastisch, die vrije marktwerking.
Als je tenminste aan het hoofd staat van een platenlabel of bouwbedrijf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat diverse leden van de Edmund Burkestichting, nu deze in één adem wordt genoemd met het extreem rechtse gedachtegoed, hun lidmaatschap hebben opgezegd.
Eén van de blijverds is oud-premier Dries van Agt.
Leest U ook eens wat PVDA-man Bart Tromp schreef over Bart Jan Spruyt en "demonisering"(kent U dat woord nog?).


Mohammed Bouker (als dat inderdaad de juiste Mohamed B. is...), de moordenaar van Theo van Gogh, was enigszins politiek actief. Op twee fronten, naar onlangs bleek...
Gelukkig maar dat de heren Donner, Verdonk en Remkes dé oplossing hebben gevonden tegen moslim-extremisme: iemand die Moslim is én zich bezighoudt met extremist zijn én een dubbele nationaliteit heeft, waaronder het Nederlanderschap, ontneem je het Nederlands Staatsburgerschap. Dat is pas een goeie straf: Wie uit geloofsovertuiging geweld gebruikt mag geen Nederlander meer zijn.
Dat zal ze leren!

Met m'n zoon gisteren een spelletje gespeeld met zijn op de opvang zelf gefabriekte spel: een ganzenbord-variatie maar dan wat leuker.
Baie nie-warm! De nieuwe Toy 'R Us-vestiging (In Amsterdam-Osdorp) viel een beetje tegen, vanmorgen. Toch waren wij (Buurvrouw Miriam, Eva, Dayna, Ferdinand en ik) daar redelijk geslaagd. Thuisgekomen scheidden zich onze wegen waarna ik met m'n zoon en z'n zus de eerste oliebol van dit seizoen verorberde en de bibliotheek bezocht.
Na een korte wijle thuis te hebben doorgebracht was het tijd om ons te vervoegen in het café-restaurant waar enige tientallen tijdgenoten van de middelbare school-periode van rond 1985 hadden afgesproken elkaar weer te zien.
Jammer dat ik vanwege kinderbedtijd enigsins vroeg in de avond het gezelschap moest verlaten want ik had graag nog meer anecdotes aangehoord en namen en gezichten gecombineerd. De een is wat "beter"
terechtgekomen dan de ander. De een heeft een schare kinderen bij elkaar gekweekt en de ander heeft nog geen partner gevonden. De een is blijven hangen in de eighties en de ander kijkt alleen maar vooruit.
De een is een jongetje gebleven en de ander is al een heuse mevrouw. Wellicht dat ik tenminste één van hen kan verleiden tot een reaktie op dit stukje...;-)
Het leven is leuk en gaat voorlopig nog wel een tijdje door...Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Donald Jones.Geen opmerkingen: