Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 14, 2004

Pilates



Ferdinand werd gisternacht eventjes wakker omdat Eva over'm heen hing en besloot z'n eigen bed op te zoeken.
We waren net begonnen aan het ontbijt toen buurvrouw Johanna langskwam.
Zij was zichtbaar blij met het cadeau'tje dat Ferdinand voor haar had: een hele doos chocolaatjes. Ik deed er nog een flesje wijn bij en completeerde zo haar verjaardagscadeau. Zij hielp Ferd, Eva en ondergetekende met het verzorgen van Max en wij hadden de nodige arbeid net verricht toen buurvrouw Janine op visite kwam. Toen het wat rustiger werd in huis ben ik met de kinders naar de speeltuin geweest en waren wij mooi op tijd terug voor de ontvangst van buurvrouw Miriam die Eva kwam ophalen. Zat midden in het proces van afscheid nemen toen buurvrouw Angélique even haar gezicht kwam laten zien. Eva noemt mij tegenwoordig regelmatig "pappie". Wat doe ik fout? Aan de andere kant ziet de Ferman zoenende mensen op televisie en roept hij uit:"Hè, gatsie! Uitwisseling van vloeistoffen!!" Nu vraag ik mij af, bij m'n eigen: is dat wel helemaal gezond gedrag voor een jochie van acht?

En over zijn gezondheid gesproken: vanmorgen weer bij de huisarts geweest vanwege zijn eczeem. Hij heeft nu een sterker zalfje en wordt, als er binnen een week geen verbetering optreedt, doorverwezen naar een huidarts. 't Arme schaap...

Straks mag ik weer naar de fysiotherapeute en kan haar dan vertellen dat ik weer ben aangevangen met m'n Pilates-oefeningen.
Niet die van tellsell en Mary Winsor maar de "originele" van Debbie Jenner: Groundcontrol. Voelt lekker hoor. Ik kan't iedereen aanraden.



Wat ik niet aanraad is het ontwikkelen van slaapproblemen. Ik ken diverse mensen die daar vaker dan regelmatig last van hebben en ik kan U vertellen dat zij daar niet gelukkig van worden. Gelukkig heb ik mijzelve jaren terug aangeleerd "de knop om te draaien" en vaak werkt dat goed. Niet altijd. Zoals wanneer ik een stapel herinneringen heb doorgeworsteld...

Gelukkig is er voor insomnia-patiënten weer een geweldige oplossing bedacht:
de Slaap-kamer zoals die is ontwikkeld door Matsushita...Oyasuminasai!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!