Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 12, 2016

Er is al genoeg ellende

Men vraagt mij wel eens waarom ik mogelijke oplossingen voor wereldproblemen blijf aandragen. Heel eenvoudig: ik denk dat dat meer zoden aan de dijk zet dan recepten delen, foto's maken van mooie bloemen en lachen om filmpjes van grappige katten. Dat is niet slecht natuurlijk en (glim)lachen kan nooit kwaad maar het negeren van de problemen in de wereld kan wel degelijk kwaad. Daarom weiger ik dat te doen. Wanneer anderen graag de kop in het zand steken is dat natuurlijk hun eigen keus. Persoonlijk neem ik hen dat niet kwalijk. Mits men mij mijn keuzes niet kwalijk neemt.

Raar eigenlijk om voor andere mensen keuzes te maken. Toch is dat iets wat wij accepteren van de overheid. Onze leiders kunnen geen kwaad doen. Volgens onze leiders. 'Wij van WC-Eend...' Een overheidsinstantie stuurde een militaire operatie aan die behoorlijk verkeerd afliep: men vermoordde tientallen leden van de coalitie in plaats die van de oppositie. Door deze grove blunder van de Amerikanen kon IS weer meer terrein veroveren in Syrië. Met zulke vrienden...
http://www.nu.nl/syrie/4323040/minstens-zestig-syrische-soldaten-gedood-aanval-vs-coalitie.html?redirect=1

Maar in Nederland zijn de ordehandhavers toch wel zeker beter getraind? Vast. Behalve dat de uitvoerende personen plotsklaps kunnen vergeten dat zij goed getraind zijn: http://www.nu.nl/binnenland/4323122/politie-maakte-meerdere-fouten-bij-aanhouding-mitch-henriquez.html

Via de NOS - zeg maar 'de staatsomroep' wordt burgers van alles op de mouw gespeld. Er wordt ons via televisie een hand voor de ogen heen en weer bewogen en een rustgevende stem zegt: 'U komt in een diepe trance. Voortaan gelooft u alles wat deze stem u vertelt.' En inderdaad: het gros der Nederlanders vertrouwt de NOS blindelings. Maar is dat terecht? Ja, soms wel. Maar niet altijd. Leest u dit maar eens even: http://sargasso.nl/nos-campagne-vluchtelingen-dendert-voort/

De overheid wil ons van alles opleggen. Achteraf blijkt nog wel eens dat men daarbij niet de juiste keuzes heeft gemaakt. Kent u Joris Driepinter nog? Drie glazen koemelk per dag drinken zou goed voor ons zijn. Dat bleek gewoon niet waar. Kent u de Schijf van Vijf nog? Dat bleek klinkklare nonsens. Blijft de vraag: wanneer je de overheid niet meer kunt vertrouwen, wie dan nog wel?

Na al de jaren dat ik op de planeet ben weet ik zeker dat iedereen knettergek is. En volkomen normaal. U doet de dingen op de manier waar u zich prettig bij voelt en uw partner doet het op zijn of haar manier. Het zou raar zijn als dat niet af en toe zou botsen want wij zijn allemaal anders. Niet gelijk. Maar wel gelijkwaardig. Geniet. Van het leven. Van elkaar. Van uzelf. Er is al genoeg ellende in de wereld zonder dat anderen u allerlei ellende nog eens gaan aanpraten. Dat zou u zelf trouwens ook heel goed kunnen. Maar mijn advies? Niet doen!

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/6 opmerkingen:

rietepietz zei

Dus éigenlijk zou zonder jouw logjes alles nóg beroerder gaan dan nu maar zorg jij er met je logjes voor dat dat niét zo is. dan is een dankjewel wel op z'n plaats, bij deze.

Mirjam Kakelbont zei

En je vooral niet blijven rondwentelen in "vroeger." Mijn moeder is daar ijzersterk in. Praat alleen maar over negatieve dingen. Ik wijs haar regelmatig op het vele moois wat haar omringt, maar ben ermee opgehouden. Je kunt mensen niet veranderen. Alleen je eigen houding ten opzichte van hen. Dus: leve de positiviteit!

די מריו zei

Misschien is dat het wel.. dat we eens gewoon liefhebben zonder macht, geld en dat soort ellende.

Love As always
di mario

Renesmurf zei

Wetenschap ontwikkeld, dat is het fijne van wetenschap! En ik voel me goed, dus hopelijk doe ik het dan ook goed.

Iris Papilio zei

Het is en blijft jouw blog Terrence.. je mag schrijven wat je wilt en je bezighouden met dingen die jou interesseren.
Er zijn gelukkig ook nog wel positieve dingen die gebeuren toch?

Rebbeltje ★ zei

Gelukkig ben ik een behoorlijke optimist en zie altijd nog wel ergens wat goeds...en je laatste alinia, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn