Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, oktober 06, 2011

Succes!

Vandaag kwam buurvrouw Hetty m'n wondverband wisselen en 's middags kwam eerst de fysiotherapeut op visite en daarna kwam buurvrouw Angélique op bezoek met medeneming van een pak koffie en een lekkere cake. Vanavond komt buurvrouw Winonah langs om m'n lakens te wisselen en tussen de bezoekjes door verveel ik mij ook niet. Zo luister ik graag ♪ muziek ♬  terwijl ik verhaaltjes bedenk en schrijf en heb ik dankzij de telefoon vrienden onder handbereik.

Intussen gaat ook het werkzame leven gewoon door...Zo vroeg de Belastingdienst mij om 4000 Euro omzetbelasting af te dragen over een omzet van 2000 euro...

Niet echt heel erg grappig...Misschien heeft iemand bij deze overheidsinstelling een cursusje "humor kun je leren" nodig.

Gisteren toch maar even de cursus Sociale Media die ik deze maand zou geven verplaatst. Naar januari met name. Kreeg een beetje dejá-vu toen een debiteur liet weten "deze week nog ècht te betalen". Ik hoop het maar voor het betreffende casting-bureau (waarvan ik de naam bekend zal maken als zij zich wéér niet aan de afspraak houden) want anders zal hun schuld aan mij worden verhoogd met incasso-kosten.

Griekenland heeft een schuld van enkele tientallen miljarden euro's en dat is héél erg. Gelukkig heeft Nederland een begrotingstekort van exact 2,9%, stomtoevallig precies nog nèt onder het afgesproken maximale tekort van 3%. Ongelooflijk! En dat na maar een paar boekhoudkundige trucjes...!

Duitsland en Frankrijk zitten al sinds mensenheuggenis over de limiet van het maximaal toegestane begrotingstekort en dat is uiteraard geen enkel probleem want eh...dat is...omdat eh...En dan is er nog Amerika; de VS hebben een schuld van zo'n 200 triljard (dat is een 2 met absurd veel nullen). Maar ook dat is geen enkel probleem.

Ook al zal Amerika (dat die schuld vooral onder vader en zoon Bush opbouwde waarna men van Obama verwachtte dat die dat wel eventjes binnen vier jaar zou oplossen) die schuld nimmer never nooit niet aflossen.

In Nederland hebben wij de PVV die - eenmaal aan de macht - "alle problemen in ons land wel eventjes zal oplossen". Hoera! Lang leve de PVV!

Weet u het nog: toen Rita Verdonk de beweging "Trots op Nederland" (Eerst afgekort tot TON en later tot TROTS) oprichtte bezwoer zij de kiezer dat zij "snel" alles duidelijk zou maken en orde zou scheppen in de chaos van de politiek. Intussen wacht de burger rustig af tot mevrouw Verdonk (inmiddels "spreekster" en directeur van een beveiligings-adviesbedrijf) haar woorden waarmaakt...Iedereen weet tenslotte dat de politici die het hardste roepen dat "zij alles wel eventjes zullen verbeteren" dat ook heel snel waarmaken. Toch?

Kijk maar naar Hans Janmaat, Henk Bakker, Pim Fortuin, Geert Wilders...Stuk voor stuk riepen zij dat "zij wel eventjes orde op zaken zouden stellen". Stuk voor stuk hebben zij daar jaaaren de tijd voor gehad. Zo zit de heer Wilders al decennialang in de Tweede Kamer (Hij staat momenteel op nummer 9 in het rijtje "langstzittende kamerleden". Ik bedoel maar).

Legt u nu'ns voor de grap hun uitspraken naast datgene wat zij daadwerkelijk ten uitvoer hebben gebracht en laat in onderstaand reactie-venster weten wat uw bevindingen zijn...Succes!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Steve Jobs

9 opmerkingen:

Anoniem zei

fijn dat je zo geholpen word door de buren, en dat erg gezellig bezoek komt.

Belachelijk van de belasting, extra werk voor jou omdat recht te trekken, en extra werk voor hun om hun fout weer goed te zetten.

ctje

Sjoerd zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Sjoerd zei

Ik moet helaas het reactievenster leeg laten. Ik kon niets vinden dan alleen maar lege woorden.

Terrebel zei

Briljante reactie, Sjoerd!

LUC zei

Wat een leuke buren hebt ge Terrence , dat is een voorbeeld van sociaal zijn , prachtig ! Ollie is gevleid door me heer Ollie te noemen , voel me net als heer Bommel ;-) Prettig weekend jongen !

John zei

Er is de laatste 30 jaar zeker geen een partij geweest die deed wat zij beloofde. Zij werkten hun verborgen agenda uit!

Lutje zei

jij wordt nogal geholpen door je geburen, prachtig. En politiek.....voor mij hoeft dat allemaal niet meer, belgie is nog erger dan nederland...., ik zou zeggen iedereen buiten en een nieuw begin,minder loon en nog zoveel meer

Roelien zei

Fijn dat je buren er voor je zijn, dat is super!

Wil/Zizy zei

Ik hou mij eigenlijk op papier ver van uitspraken over de politiek ..of ik moet het kort en krachtig kunnen uitdrukken... en dat kan ik niet ,, dus sluit ik mij aan bij sjoerd en hou mij maar het sociale punt. het fijne gevoel wat ik kreeg bij het lezen dat er zoveelburenhulp (wel opvallend dat het allemaal vrouwen zijn hihihi) voor je klaar staat, Bij mij zien en weten ze wel van alles maar doe net of ze het niet zien en weten.... maar goed ik weet dat en daar handel je dan ook weer naar..
Terrence je bent een bevoorrechtpersoon..
Liefs en een fijn weekend,