Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 17, 2010

The Bootleg

Nu even met z'n allen genieten van het herfst-reces, dan even een paar weekjes kibbelen, dan is er al het kerstreces, dan weer een paar weekjes kibbelen en vervolgens een paar jaar wachtgeld voor de nieuwe bewindslieden. Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor deze voorspelling.

Terwijl het volk wordt afgeleid door de nietszeggende ruzietjes van de nieuwe dienaren van het volk (De dubbele nationaliteit van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, bijvoorbeeld) zullen een paar hogere ambtenaren nog snel even een paar nieuwe wetten doorvoeren. Terwijl Geert heel hard roept dat Nederland van vreemde smetten vrij moet blijven en tegelijkertijd zijn eigen Indische afkomst verloochent en het schijnbaar niet erg vindt dat zijn eigen vrouw weigert haar Hongaarse paspoort in te leveren, worden er nare plannen gesmeed.

Jammer dat de Nederlanders als volk zich zo in de luren laten leggen. Konden we maar een voorbeeld nemen aan de Fransen. Die gaan gewoon maandenlang dagelijks de straat op om te protesteren. Ook als het regent en zelfs als hun favoriete voetbalclub speelt. En het heeft gewerkt: de plannen om de pensioenleeftijd te verhogen zijn in Frankrijk voorlopig van de baan. Helaas zijn Nederlanders nogal lui geworden. 40 Seconden tijd uittrekken om een online petitie te ondertekenen vinden velen al een prestatie van formaat.

Op survivaltocht gaan wordt ook gezien als een prestatie van formaat. Af en toe kijk ik met m'n zoon zo'n programma over Ultimate Survival op Discovery. Dan zie je een man uit vliegtuigjes springen, met gebarsten lippen naar iets drinkbaars lopen zoeken en levende maden eten om te voorkomen dat-ie omkomt van de honger.

Ik ben blij met dat soort programma's; Soms denk ik namelijk wel eens dat het mij heerlijkt lijkt om jarenlang rond te zwerven in een of ander onherbergzaam oord om al die tijd geen mensen tegen te komen. Maar dan zie ik even voor mij hoe zo'n "survivalman" achterna gezeten wordt door een woeste grizzlybeer en denk dan bij mezelf:"Ach, een weekje Terschelling is eigenlijk ook best wel leuk".

Ook wel leuk was het gesprek met mijn webmaster, afgelopen vrijdag. Over een paar weken kunt U zien hoe de nieuwe site eruitziet. Geniet dus nog maar even van deze aanblik...

Gisteravond mocht ik genieten van de aanblik van jonge vrouwen in jarretels. Het behoorde namelijk tot mijn schone taak om te onderzoeken of zij die wel aan hadden. Dames zonder gordeltje werd in principe toegang geweigerd tot The Bootleg.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Benoit Mandelbrot


8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Wilders loopt zichzelf geheid een keer voorbij. En dan is het uit... En die schone taak, ach, je had het slechter kunnen treffen.

Di Mario zei

Ik zal een niet te lange antwoord geven hier, want je zal vast nog moe zijn van je taak van gisteravond. Rust maar lekker uit vanavond. Morgen begint de week weer.

Love As Always
Di Mario

LUC zei

"n Paar maand geduld terrence , ze zullen even snel verdwijnen , zoals ze gekomen zijn !

Renesmurf zei

Als ruzie maken en zeiken regeren is, dan zijn ze goed bezig.
Maar dat is dus niet het geval.

Ik wil ook wel herfstreces eigenlijk, maar ja, werken tot de dood.

Leibele zei

Blonde Geert zal gemakshalve niet spreken over al die Nederlanders die, omdat ze van joodse afkomst zijn in Israel wonen met twee paspoorten. Of weer teug gekomen zijn met die twee paspoorten.

John zei

Respect voor de Fransen inderdaad. Zij leggen gewoon alles stil. De tijd die ik me kan herinneren dat er goede acties waren, was ten tijde van Borsele. Ook de tweede laat men nu gewoon toe..

Overigens trek ik ook zo mijn conclusies.

Zeekraai zei

'n week Terschelling ?
moet 'r niet aan denken...

Anoniem zei

dacht dat je je sites zelf maakte???

ctje