Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 16, 2007

Niet

Het zijn wel moeder -tijden. Zo waren m'n zoon en ik gisteren bij zijn moeder op visite en was ik gistermorgen met m'n moeder gaan kijken naar weer een andere WIBO-woning. Dicht bij m'n zoon's school in de buurt dit keer. Zou leuk zijn wanneer zij zo vlakbij zou komen te wonen!

Ook leuk zou het zijn wanneer er eens gerelativeerd werd in dit land. Columnist Vincent van Twillert geeft een goede aanzet: In ons land komen jaarlijks zo'n 800 mensen om door auto-ongelukken en 1700 mensen sterven door medische missers. Aangezien in ons land 7 miljoen auto's zijn tegenover 16.000 medisch specialisten kun je concluderen dat medisch specialisten een enorm risico vormen voor de volksgezondheid. De overheid en de industrie kunnen dus beter geld uitgeven aan het veiliger maken van operatiekamers dan aan veiliger automobielen. Tijd om de nuance aan te brengen.

Tijd ook voor openheid inzake de Nederlandse inbreng in de bezetting van Irak. Nu weer blijkt dat Nederlandsche militairen betrokken zouden zijn geweest bij het martelen van gevangenen met een zogeheten "elektrostok". Misschien moeten ze die maar invoeren als dicipline-hulpstuk op scholen. Op een ROC zijn al zakmessen uitgedeeld aan de leerlingen. Dat zal het aantal steekpartijen drastisch omlaag brengen! NOT!

Een zekere portefeullehouder in Amsterdam-Westerpark heeft, volgens meerdere mensen, zichzelf wat omlaaggebracht door doelbewust belangrijke informatie achter te houden. Daardoor wisten bewoners van het studentenschip Rochdale One niet dat het Dagelijks bestuur door het Gemeentelijk Havenbedrijf was gewaarschuwd over de aanwezigheid van asbest aan boord. Gisteravond werd het zogeheten Rapport Berenschot gepresenteerd aan de raad, bewoners en pers. Dat rapport gaf aan dat er op meerdere punten bij het verlenen van de ligvergunning én de handhaving ervan niet helemaal correct is gehandeld. Niet door economisch eigenaar Kyprosun (een Cypriotische rederij die Rochdale vertelde:"Het schip zal asbestvrij worden geleverd"), niet door juridisch eigenaar woningcorporatie Rochdale ("Volgens Kyprosun was het schip asbestvrij dus dat geloven we dan maar"), niet volgens het ministerie van VROM ("Eigenlijk vinden wij dat het stadsdeel verantwoordelijk is en niet wij maar laten we ze dat maar niet vertellen".) en niet door het bestuur ("Als Rochdale vertelt dat het schip asbestvrij is mogen wij dat toch aannemen?"). Gelukkig blijkt uit een rapport van TNO dat er al die tijd (en ook tijdens de sanering) weinig gevaar is geweest voor de gezondheid van de bewoners.

Bij thuiskomst van de presentatie trof ik m'n zoon in bed met oppas Wieteke. Hij wel en ik niet...;-)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Theo Ordeman en dat van Jerry Falwell

Geen opmerkingen: