Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, april 17, 2011

De liefde

Heerlijk weekend gehad met zoon en oudste dochter! Gisteren een gezellig dagje thuis doorgebracht en vandaag geluncht bij mijn moeder en een bezoekje gebracht aan drie speeltuinen én een kinderboerderij (Het "landje van Ome Kick" voor wie dat wat zegt). Vanmorgen met dochter ook nog'ns een potje schaak gespeeld.

Met mijn zoon besprak ik de optie van een vierde "tijd"; Denk je eens in dat er naast verleden, heden en toekomst nog een vierde tijd is waarin wij (kunnen) bestaan (hebben)?

Hij houdt van denken. Toevallig bracht de postbezorger vandaag zijn tussenrapport-cadeautje: een zelfbouwpakket voor een spelcomputer waarop je welgeteld één heel spel kunt spelen...Pong! Er zit zelfs een soldeerbout bij dus de Ferman kan lekker aan de gang. Normaal gesproken zou hij meteen aan de slag gaan maar hij besloot zijn schoolproject voorrang te verlenen.

Hoe komt een 15-jarige aan zoveel verantwoordelijkheidsgevoel?

Mijn dochter zette ik aan het werk met een kalligrafeer-set. Zij houdt van knutselen.

Met haar ging ik ook "raar" praten. Overal "os" achter zetten. Zo krijg je bijvoorbeeld: "Goedemorregos! Lekkeros geslapenos?" Zij vergat bijna haar ontbijt te eten dus ik zei: "Eetos ontbijtos? Of Kruidvat natuurlijk."

Zij begreep het grapje meteen en mijn zoon vond'm zelfs erg goed. M'n dochter bleef maar glimlachen!

Zij zat later op de bank te lezen terwijl haar broer in de kamer ernaast werkte aan zijn schoolopdracht. Op gegeven moment, zonder dat het haar wordt gezegd af gevraagd, loopt zij naar haar broer toe om hem een chocolaatje te geven. Gewoon, zomaar.

Dát, mijn beste lezers, zijn nu de momenten waar ik voor leef!

Natuurlijk is het leuk en gezellig als (zoals afgelopen donderdagavond) de buurvrouw op visite komt. En natuurlijk is het leuk als mijn inspanningen worden beloond en ik (zoals afgelopen vrijdag) een leuke werkopdracht binnenhaal.

Maar waar het écht om gaat is niet in geld, contracten of andere materie uit te drukken. Voor mij is dat de liefde.

(Klik op de foto's voor een grotere versie)
13 opmerkingen:

Salty Letters zei

Je hebt bijzondere kinderen als ik je zo volg in je blogs.
Maarja, die kinderen hebben op hun beurt weer een bijzondere vader :-)

Kleurrijk Leven zei

Het zijn juist dit soort momenten waar ik ook zo van kan genieten. De kleine dingen des levens, zo cliché maar gewoon ook zo wáar. Als ouder doe je het hier allemaal voor en dat is idd niet in geld of andere goederen uit te drukken.
Liefde is waar alles om draait.

Leuk filmpje! En natuurlijk ook leuke foto's. ;-)

Di Mario zei

Misschien hebben ze toch nog het een en ander overgenomen van hun vader. Mooi trouwens die glimlach van haar in het filmpje.

Love As always
Di Mario

John zei

Geld is niets waard. Zeker niet vergeleken met de zaken die jij belangrijker vindt om voor te leven :D
Die zaken vin ik ook belnagrijker.

Anoniem zei

Voor mij ook

Zeekraai zei

het is de brandstof voor ons hart...

Anoniem zei

Landje van ome Kick; is dat niet in de buurt van de adm. de ruyterweg, langs het water? Ik kan me daar een speeltuin/kinderboerderij herinneren waar wij 'vroeguh' altijd gingen spelen, als we terug kwamen van de ten catemarkt. En je hebt helemaal gelijk: je kunt nog zoveel geld hebben, maar liefde is onbetaalbaar!

Martine

Terrebel zei

@Martine: Dat is de plek inderdaad. Het is er nog steeds erg leuk trouwens. Binnenkort is het weer Ezeltjesdag, een mooi moment om weer even langs te komen bij de Havelaar en Ome Kees...

DharSon zei

Voor mij ook!
Gelukkig zien we het!

LUC zei

Ook knapperds van kinderen hebt ge Terrence ! En de 'os' was bij ook zo , dat komt uit de stripreeks van Jommeke Als hij in Spaanse landen zat was het ook met -os achter ; Loopos , knaapos ; wandelos ...

Saralien zei

Je hebt helemaal gelijk, dit is het belangrijkse toch? Wat een filosoof je zoon, leuk! En Nellie plaatjes. Geniet van ze

Saralien zei

Nellie? Ik bedoel mooie!

.... Getikt op mijn IPad... Nog even door ede en ben ik bang..

Sjoerd zei

Geld is een noodzakelijk kwaad. Je kunt jezelf niet bedruipen met de liefde. Daarvoor wonen er inmiddels teveel mensen op deze aardkloot.