Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 26, 2017

Mijn mening over meningen

Ik word erg moe van mensen die zeggen: 'De bewijzen zijn op internet te vinden' maar vervolgens 'geen tijd' hebben om zelf even een link te plaatsen.

'Fijn dat jij beter geïnformeerd bent dan de rest van de mensheid, (naam)! Zou te gek zijn als je de informatie waar jij jouw angsten op baseert met ons onwetenden wil delen. Zulke belangwekkende informatie mag je natuurlijk niet voor jezelf houden. Dus kom maar op met die gegevens! Als de cijfers die in jouw hoofd zitten op data (en dus niet op angsten (aannames zijn geen feiten) zijn gebaseerd, stel ik mijn mening bij. Beloofd!'

Misschien is mijn stijl niet geschikt voor tere zieltjes maar ik vind het opvallend te lezen hoeveel mensen hun mening nergens op gebaseerd blijken te hebben. Behalve dan 'Dat heb ik ergens gelezen, geloof ik.', 'Dat vind ik dus dat is zo' en 'Maar het stond op Facebook!' Ik bedoel: als je dan zó halsstarrig een mening wil verdedigen (zó halsstarrig dat je bereid bent er om te liegen: 'De informatie stond in mijn computer maar die is gecrashed en nu doet-ie't niet meer!' -'Eh...in dezelfde computer die je nu gebruikt om deze smoes te typen?') doe je toch even moeite om er onderbouwing bij te vinden? Dat schijnt dus niet 'normaal' te zijn.

De norm lijkt heden ten dage: 'Je roept waar je zin in hebt en als een ander jouw onzin wil ontkrachten moet die ander daar maar moeite voor doen en als die ander niet kan verklaren hoe piramides dan wél gebouwd zijn dan heb jij gewoon gelijk en bestaat er een ras van buitenaardse goddelijke wezens die speciaal om ons dwars te zitten onze voorouders onverklaarbare dingen hebben laten doen. En zo is dat!'Eigenlijk zou ik er mee moeten stoppen maar ik weiger stellingen zomaar voor waar aan te nemen. Er is een soort innerlijke drang die mij er telkens weer toe verleidt om op zoek te gaan naar de onderbouwing van beweringen, cijfers die stellingen ondersteunen, enzovoorts, et cetera. Best vermoeiend en tijdrovend. Mede daarom reageer ik niet meer op echt onzinnige argumenten als 'Nou, voor zover ik weet heeft nooit een christen ooit een aanslag gepleegd!'

Daar staat tegenover dat ik twee televisie series volg (The Walking Dead en Game of Thrones) en verder nauwelijks televisie kijk. Dat scheelt toch al gauw drie uren per dag. Uren die ik graag steek in leren, discussiëren en (onder)zoeken. Ach, zo heeft iedereen wel een hobby. Toch?

================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij mij ontbreekt de tv helemaal.

Instemmende groet,

Rebbeltje ★ zei

Ja dat roepen van meningen en zelf napraten wat anderen zeggen daar erger ik me ook mateloos aan...
Zie smoelenboek...1 iemand plaatst iets en word gelijk massaal gedeeld en voor waar overgenomen. Vandaag had ik wel een leuke...wil de eigenaar van de baksteen waarmee hij mijn auto vernielde zijn telefoon op komen halen...met link naar de dader op fb...ja je eigen fb.
Daar kon ik dus wel om lachen ;)
Groetjes

Morgaine zei

Ik ben het helemaal met je eens, zo nu en dan ben ik helemaal bij met het nieuws, maar wat is er waar van wat er op tv uitgezonden wordt dan? Daar zet ik ook allang mijn vraagtekens bij.

En bronnen, als ik al iets zou verkondigen, die geef ik dan graag, maar ook lees ik dan graag, of hoor ik graag hoe, wat en waar. ;-)

X

gerdaYD zei

Dat begrijp ik volkomen, zelf ben ik in hetzelfde bedje ziek, ik weiger zomaar aan te nemen wat men beweert, van welke kant het ook komt want het is altijd gekleurd al naar gelang aan welke kant men staat...