Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 19, 2011

Mening

Vanmorgen even een cd'tje gebrand voor buurvrouw Hetty en een stapel wasgoed weggewerkt.

Vanmiddag was ik naar een voorlichtingsbijeenkomst voor ZZP'ers. Altijd leuk om wat bij te leren. Dat vindt mijn zoon gelukkig ook. Als ik zie wat er allemaal in dat jonge hoofd van hem wordt gestampt op het gymnasium dan benijd ik hem niet. Vanmorgen kreeg hij dan dus ook een lekkere tosti van mij...;-)

Gisteren was ik op auditie bij een castingbureau en het was erg leuk om een paar bekenden te zien die voor dezelfde rol(len) kwamen. Ook sprak ik nog even met een paar mensen die ik niet had verwacht daar te zullen aantreffen: een oud-collega uit mijn tijd bij The Amsterdam Dungeon en een acteur met wie ik ooit op de planken stond in een kindermusical én op een feestje van een rijke patser in zuid-Frankrijk.

Na het auditie-gebeuren nog even een terrasje gepikt om vervolgens door te reizen naar een sollicitatie. Althans, meer een intake-gesprek. Daaruit volgde dat ik ben aangenomen als aspirant-lid van het Bewonersoverleg. Vanavond is meteen de eerste vergadering.

Ik verheug mij erop mijn steentje te mogen bijdragen aan het saneren van de buurt!

Het saneren ("gezond maken", denk maar aan het Engelse "insane": on-gezond) van wat ooit de grootste vuilnisbelt van Nederland was kostte de belastingbetaler 100 miljoen euro. Voor dat bedrag zou je verwachten dat er multifuntioneel is gesaneerd. Dat wil zeggen: alle verontreiniging is verwijderd, in elk geval tot een bepaalde streefwaarde. Maar nee, er is "funktioneel gesaneerd". Dat houdt in wezen in: Als je geen vuil meer ziet dan is het goed.

Men heeft dus gewoon de gigantische storthoop van grootstedelijk afval bedekt met een paar lagen folie en tuinaarde. Stel dat je 2 mijoen rollen folie gebruikt van twee euro per stuk en 2 miljoen zakken tuinaarde van 10 kilo a 2 euro per stuk dan zit je op een bedrag van 8 miljoen euro. Mijn cijfers zijn natuurlijk een pure gok maar het is even voor het idee. Als iemand mijn cijfers kan ombuigen naar de realiteit (Hoeveel folie en aarde is nodig om een gebied zo groot als de Volgermeerpolder te bedekken, wat voor folie is gebruikt tegen welke prijs en hetzelfde voor de gebruikte aarde?) dan heel graag.

Stel dat je aan salarissen van werknemers en het huren van graafmachines en dergelijke 30 miljoen euro kwijt bent dan blijft er alsnog 62 miljoen over voor het management en het omkopen van ambtenaren afkopen van vergunningen. Simpel gezegd natuurlijk.

Dat "funktioneel saneren" lijkt wel op mijn persoonlijke (tijdelijke) opruimmethode: als je een stapel rotzooi hebt en je verwacht bezoek dan gooi je er een kleedje over. Over die troep dan en niet over de visite. Zo werp je een laken over een stapel wasgoed of een handdoek over een stapel formulieren. Mijn moeder (en later mijn vriendin) vond dat niet goed (Hoi mam! ;-)):

Nee, troep moet je netjes wegstoppen in kastjes; dan is het opgeruimd. Nou nee, het blijft dezelfde troep maar dan verstopt achter een deurtje in plaats van onder een laken. Dat is althans míjn mening.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Trevor Bannister

7 opmerkingen:

  1. Ze durven het in elk geval niet aan om er een woonwijk op te bouwen.
    Dat zegt al wat.

    Ja, wat een duur werk allemaal, niet te vatten, en het is inderdaad niet eens weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm, dus je vind dat ik mijn kast ook moet opruimen. ;-)

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem00:11

    Vreselijk, niemand daar ooit van opruimen gehoord? Dat blijft allemaal liggen voor de volgende generaties! Belachelijk!
    Je had weer een druk dagje vandaag! geniet van het zonnetje als je tijd hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat Rene ook al schreef. Een woonwijk er bovenop gaf te veel risico. Er zitten bergen sensoren in de bodem die het gehele gebied moeten volgen, want de kans dat de folie gaat lekken is dus wel aanwezig,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vreselijk hé? En het gebeurt méér dan je denkt, overal, dus ook hier. En dan, na enkele jaren, komen ze tot de vaststelling dat het één en ander gaat lekken. Maar intussen is het kwaad al geschied...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh hiet bij ons zijn ook zo'n vreselijke dingen gebeurd ! Eigenlijk overal.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!